Nieuwsoverzicht week 23
Preview sectorcijfers Verbond van Verzekeraars op drukbezochte Schademiddag
De Schademiddag van het Verbond van Verzekeraars, getiteld ‘De schademarkt in 2030: van ver weg naar snel dichtbij’ was afgelopen woensdag weer drukbezocht. Waar staat de sector in 2030? Wat komt er op verzekeraars en hun ketenpartners af? Welke stappen moeten we nu zetten om ons hierop voor te bereiden?
Lees verder
Derde NARIM Young Risk Manager Scholarship Award gewonnen door Yelani Rojas
Voor het derde jaar op rij werd tijdens het NARIM Congres de NARIM Young Risk Manager Scholarship Award door Aon uitgereikt. Winnaar is Yelani Rojas Morales, Claimsmanager bij AkzoNobel.
Lees verder
Aon Benelux nieuwe subregio onder leiding van CEO Philip Alliet
België, Nederland en Luxemburg gaan bij Aon per 1 september een nieuwe Benelux subregio vormen. De huidige CEO van Aon in België en Luxemburg, Philip Alliet, gaat de nieuwe subregio leiden. Leonique van Houwelingen, de huidige CEO van Aon Nederland, blijft binnen de nieuwe subregio aan als Senior Adviser voor Aon Nederland om te zorgen voor een goede overdracht naar de nieuwe Benelux subregio. De regelgevende instanties en de ondernemingsraad zijn hierover geïnformeerd.
Lees verder
Abstracte vs. concrete schadebegroting bij zaakschade: Een kritische beschouwing
Vorig jaar heeft de Hoge Raad een arrest gewezen waarin de aftrek nieuw-voor-oud bij kabel- en leidingschades aan de orde was. De Hoge Raad oordeelde dat voordeelstoerekening mag worden toegepast bij abstract berekende zaakschade. In dit artikel gaat Daan van Ark, advocaat bij VanTraa Advocaten, in op dit arrest.
Lees verder
Samenwerking ARAG en KNLTB krijgt vervolg
De juridische ondersteuningsdienst 'Even sparren met ARAG' voor tennis- en padelleraren krijgt een vervolg. Na een succesvolle pilot hebben KNLTB en ARAG besloten om de samenwerking voort te zetten. Tennis- en padelleraren met een geldige licentie kunnen gebruik blijven maken van deze service, die is ontworpen om hen te ondersteunen met professioneel juridisch advies.
Lees verder
Azijnzuur emissie, Indorama, Europoort Rotterdam
​In de nacht van 11 en 12 oktober 2022 is bij Indorama in de Europoort Rotterdam naar schatting 11,8 ton azijnzuur vrijgekomen. Een azijnzuurwolk is in westelijke richting afgedreven. Bij een buurbedrijf – op ongeveer 2 kilometer afstand aan de overzijde van het Beerkanaal waar Indorama aan ligt– werd stank ervaren en kregen twee personen (lichte) gezondheidsklachten. Vanwege de soort en omvang van de lekkage was dit een verplicht onderzoek voor de Onderzoeksraad.
Lees verder
Primeur voor Nh1816: Eerste Nederlandse verzekeraar met hagelscanner
Nh1816 Verzekeringen heeft als eerste Nederlandse schadeverzekeraar de TeamEyes hagelscanner aangeschaft. Deze innovatieve technologie stelt Nh1816 in staat om bij een hagelcalamiteit de schade aan auto's van hun verzekerden sneller en nauwkeuriger vast te stellen.
Lees verder
CFD introduceert het Assurantie Transparantie Pakket
Op 1 juli 2024 worden de nieuwe regels voor provisietransparantie schadeverzekeringen van kracht. CFD heeft voor alle verzekeringskantoren een speciaal pakket ontwikkeld met alles wat een kantoor nodig heeft, om de nieuwe wet snel een eenvoudig in te vullen.
Lees verder
Lancering nieuwe Dolmans pay-off, huisstijl en website
Met veel trots presenteert Dolmans een nieuw merkverhaal. Onder het credo ‘Aandacht vóór alles’ zet het bedrijf zich dagelijks maximaal in voor een veilige en gezonde omgeving. Dat doet Dolmans met een breed palet aan diensten, van reconditionering tot schimmelsanering en van lekdetectie tot plaagdierpreventie.
Lees verder
Richard Bakker benoemd tot Senior QBE Nederland
QBE Nederland heeft Richard Bakker benoemd tot Senior Underwriter Cyber, een stap die de ambitie van QBE benadrukt om een leidende rol te spelen in de Nederlandse markt voor cyberverzekeringen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716