Nieuwsoverzicht week 21
Eerste lichting nieuwe NIVRE-Basisopleiding Schade-expertise is geslaagd
De pilot van de nieuwe NIVRE-Basisopleiding Schade-expertise is afgerond. Afgelopen september startte de allereerste groep. Gisteren vond de diploma-uitreiking plaats. Maar liefst negen NIVRE-aspiranten zijn voor de opleiding geslaagd.
Lees verder
Wim de Bundel vertrekt bij Ecclesia Risk & Benefits
Wim de Bundel vertrekt per 1 juni a.s. bij Ecclesia Risk & Benefits. Wim was bij Ecclesia Risk & Benefits verantwoordelijk voor Marketing & Sales. De afgelopen 2 jaar stonden in het teken van het samenvoegen en samenbrengen van de teams van Marketing & Sales. Om nog meer klanten en intermediairs van dienst te zijn met gezamenlijke proposities en totale dienstverlening op het gebied van risicomanagement, arbeidsvoorwaarden en verzekeren.
Lees verder
Directiewissel bij Medisch Advies Bureau
Ivonne van Delft wordt de nieuwe algemeen directeur van Medisch Advies Bureau MAB in Amsterdam. Zij volgt daarmee huidig directeur Yvonne Hooijenga op, die vanwege haar leeftijd een stapje terug zal doen.
Lees verder
De nieuw ingeschreven van het NIVRE
Het NIVRE heeft weer een mooi aantal nieuwe ingeschrevenen mogen verwelkomen. Vanaf 23 april tot en met 22 mei zijn er 32 personen ingeschreven in het Register van het NIVRE, verdeeld over vijf branches.
Lees verder
Florian Saft maakt overstap van Achmea naar Nationale Nederlanden
Per 1 juni 2024 maakt Florian Saft de overstap van Achmea naar Nationale Nederlanden (NN). Florian, die sinds april 2020 werkzaam is bij Achmea, zal zijn expertise en toewijding inzetten als Tele-expert bij NN.
Lees verder
International Union of Marine Insurance bestaat 150 jaar
Het International Union of Marine Insurance (IUMI) bestaat 150 jaar. Dit wordt gevierd tijdens het IUMI congres van zondag 15 september tot en met woensdag 18 september in het InterContinental Hotel in Berlijn.
Lees verder
Nieuwe speler Axia neemt Van der Toorn Personenschade over
Van der Toorn Personenschade, een letselschadebureau gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers met letselschade, is overgenomen door Axia. Axia is een nieuwe speler in de markt en versterkt daarmee hun positie in de letselschadebranche.
Lees verder
Oproep adviseur om melding te maken van fouten in berichten
Binnen de intermediaire distributie gaan jaarlijks honderden miljoenen digitale berichten en documenten van verzekeraars en serviceproviders naar adviseurs. Ondanks alle inspanningen van de verzenders ondervinden adviseurs nog steeds onnodige problemen bij de verwerking van die berichten in hun administratie. Adfiz, Aplaza en SIVI roepen adviseur op om hiervan melding te maken.
Lees verder
QBE Nederland benoemt Selma Kemper tot Senior Underwriter Pharma Life Science
QBE Nederland heeft Selma Kemper benoemd tot Senior Underwriter voor de life science en pharma sector. Selma zal zich richten op de ontwikkeling en groei van de life science verzekeringspropositie die QBE eerder dit jaar lanceerde. De producten die hieronder vallen bieden bescherming voor bedrijven met producten of diensten die helpen bij het diagnosticeren, voorkomen of behandelen van ziektes bij zowel mens als dier.
Lees verder
Kind (11) rijdt met elektrische fiets tegen auto zijn ouders aansprakelijk?
Op 26 april 2024 heeft de rechtbank Amsterdam zich uitgelaten over de vraag of de ouders van een elfjarige jongen die met zijn elektrische fiets in botsing is gekomen met een bestelbus, aansprakelijk zijn voor de schade aan de bestelbus dientengevolge. De uitspraak is op 17 mei 2024 gepubliceerd en Demen Bülbül van Jeroen Bosch Advocaten gaat in op deze casus.
Lees verder
Claimshulp groeit verder en trekt Niels van Holland aan
Claimshulp, contra-expert en juridische begeleider bij geschillen met verzekeraars, breidt verder uit. Na de oprichting in 2009 door Roelof Radstaake, is de vraag naar gespecialiseerde kennis gestegen. In 2022 is Kiki Tamis-Noordman toegetreden. Per 17 mei 2024 is Niels van Holland in dienst getreden.
Lees verder
Interpretatie van actieve provisietransparantie bij schadeverzekeringen
Vanaf 1 juli 2024 zijn adviseurs en bemiddelaars verplicht om consumenten actief te informeren over het bedrag van de afsluit- en doorlopende provisie bij particuliere schadeverzekeringen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil de sector met een interpretatie meer duidelijkheid geven over deze actieve provisietransparantie. Hiermee wordt antwoord gegeven op veelgestelde implementatievragen.
Lees verder
Souhayla, Sharon en Esther zijn Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2024!
Donderdagavond 16 mei zijn de awards voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2024 uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis. Tijdens de zevende editie van de verkiezing ging Souhayla Hadi van cosmetische kliniek House of Bratz er met de titel Zakenvrouw van het Jaar (ondernemer/eigenaar) vandoor. In de categorie Zakenvrouw van het jaar Directeur/Manager won Sharon van Herel van verzekeraar HDI. Esther Smit van maatschappelijk confectieatelier Oxious Talent Factory won de titel Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2024 in de categorie Aanstormend Talent.
Lees verder
Hoe kun je grote schade aan een auto betalen?
Het overkomt iedereen wel eens: je bent betrokken bij een ongeval of je auto raakt zwaar beschadigd door een andere oorzaak. Het herstellen van grote schade aan een auto kan flink in de kosten lopen en kan een behoorlijke impact hebben op je financiële situatie. Maar hoe kun je deze onverwachte kosten dekken zonder jezelf in de schulden te steken?
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716