Nieuwsbrief week 17
Positief jaar voor Unigarant en UVM ondanks inflatie en schadelast
Unigarant en UVM sluiten 2023 af met een positief resultaat van € 50,1 miljoen euro. Vorig jaar noteerde Unigarant nog een verlies van € 40,5 miljoen vanwege tegenvallende beleggingsresultaten. Verder blikt het verzekeringsbedrijf van de ANWB terug op een groen jaar met flinke investeringen in de verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering, schadeprocessen en beleggingen.
Lees verder
Jouw carrièrestart in het verzekeringsrecht of de personenschadebranche!
Voor de beste basisopleidingen kies je de beste opleider: OSR! Kies je voor een opleiding bij OSR, dan zorg je als jurist voor de best mogelijke start van jouw carrière. Voor beginnende personenschade-experts en starters in het verzekeringsrecht hebben we twee hooggewaardeerde opleidingen klaarstaan. Wat mag je van ons verwachten?
Lees verder
Roundcube Holding neemt Bugs Business over
Roundcube Holding, het moederbedrijf van CCS en Paston, kondigt de overname aan van Bugs Business. Bugs Business is een softwarepartner gespecialiseerd in het leveren van moderne front-office portalen voor klanten en medewerkers van verzekeraars, distributiepartners en beursmakelaars.
Lees verder
Veiliger onderweg door een slimmere auto
Dankzij slimmer gebruik van informatie, kunnen auto’s steeds meer. Daarom gaat Nederland een samenwerking aan met de Zuid-Koreaanse automerken Kia en Hyundai. Samen gaan ze kijken wat er mogelijk is om auto’s nog veiliger en duurzamer te maken.
Lees verder
Arntz | van Helden breidt uit met pleziervaartuigen-expert Tiede Gillissen
Onlangs heeft Arntz | van Helden haar expertisecorps uitgebreid met expert Tiede Gillissen. Tiede komt uit de vaart en richt zich met name op schades aan pleziervaartuigen.
Lees verder
Belasting op reisverzekeringen is een ratjetoe
De assurantiebelasting op reisverzekeringen is in de praktijk een onnavolgbaar ratjetoe. MoneyView stelde een min of meer vergelijkbaar pakket samen met bij reisverzekeringen gangbare dekkingen die vrijwel door alle aanbieders worden geaccepteerd. Van verschillende gezinssituaties berekende MoneyView de premies en de volgens de verzekeraar verschuldigde assurantiebelasting, met deze opmerkelijke conclusie als uitkomst.
Lees verder
Zwitserleven partner van het Koninklijk Concertgebouworkest
Zwitserleven is dit jaar partner geworden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Met het partnership wil Zwitserleven bijdragen aan de toekomst van een van de meest gerenommeerde orkesten van Nederland.
Lees verder
Verzekeringsoplossingen voor EV's kunnen leiden tot verschuiving
Traditionele verzekeraars hebben zich moeten aanpassen aan de hoge reparatiekosten van elektrische auto's en de snelle invoering in China, Europa en het Verenigd Koninkrijk, wat heeft geleid tot aanzienlijke verhogingen van de verzekeringspremies.
Lees verder
NARIM geeft een inkijkje in parametrisch verzekeren
De NARIM is de Nederlandse brancheorganisatie voor Risk & Insurance Managers waar, naast belangenbehartiging, kennisdelen en netwerken centraal staan. Tijdens de ALV zijn de leden bijgepraat over het fenomeen ‘parametrisch verzekeren’.
Lees verder
Nationale-Nederlanden start online portaal voor slachtoffers letselschade
Het Letselschadeportaal van Nationale-Nederlanden voor slachtoffers is vanaf deze week online. In het portaal kunnen zij eenvoudig de afwikkeling van hun schade volgen, documenten uploaden en communiceren met hun letselschadebehandelaar. Slachtoffers zijn vaak geen klant bij de verzekeraar en kunnen nu via het portaal beter bijgestaan worden in de afwikkeling van hun letselschade.
Lees verder
Spotr wint NVGA AM Innovatieprijs 2024
Tijdens het NVGA-congres op 17 april 2024 vond de uitreiking van de NVGA AM Innovatieprijs 2024 plaats. Jurylid Femke Bakker riep Spotr met haar Innovatie uit tot winnaar. De NVGA AM Innovatieprijs is voor de vijfde keer uitgereikt.
Lees verder
KNVB en ARAG presenteren nieuw scheidsrechterstenue voor #TeamFairPlay
Op zondag 21 april maakte de volledige arbitrage tijdens de TOTO KNVB Bekerfinale Feyenoord – N.E.C voor het eerst haar opwachting in het gloednieuwe Nike scheidsrechterstenue. Voorafgaand aan de finale werd het shirt opgedragen aan het grootste team in het Nederlandse voetbal: #TeamFairPlay.
Lees verder
Rijkswaterstaat erkent aansprakelijkheid voor ongeluk op afrit van A7
Er moesten eerst minstens een stuk of vijf auto’s voor uit de bocht vliegen en crashen, op de afrit van de A7 bij Hoogezand. Maar uiteindelijk heeft Rijkswaterstaat nu toch de aansprakelijkheid erkend voor ten minste één van die ongelukken. Letselschadebureau JBL&G hoopt dat nu ook andere gedupeerden zich melden.
Lees verder
Laatste toespraak van Ron Gardenier tijdens de ALV van de NVGA
Woensdag 17 april was de jaarlijks ledenvergadering van de NVGA, dit jaar gehouden in het Inspyrium in Cuijk. De openingsspeech werd door aftredend voorzitter Ron Gardenier tijdens Algemene Ledenvergadering gehouden. De toespraak kunt u hier lezen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716