Nieuwsbrief week 16
De premies in de volmachtmarkt blijven gestaag stijgen in 2023
Het totale premievolume in de volmachtmarkt is toegenomen met 5,2 procent tot 4,67 miljard euro in 2023 (vergeleken met 4,44 miljard in 2022). De groei in het zakelijke segment is het sterkst, met een stijging van 5,9%. In het particuliere segment bedraagt de stijging 4,3%.
Lees verder
Druk bezocht internationaal seminar Waarborgfonds Motorverkeer
Vandaag reisden meer dan 100 vakgenoten uit binnen- en buitenland op uitnodiging van het Waarborgfonds Motorverkeer af naar Den Haag voor het internationale seminar van het Waarborgfonds en het Nederlands Bureau. Prominente sprekers gaven hun visie op de toekomst van mobiliteit vanuit de schademarkt.
Lees verder
HDI Global introduceert Climate Risk Reporting
In het licht van klimaatverandering worden bedrijven steeds meer geconfronteerd met locatiespecifieke klimaatrisico's die de bedrijfssucces en toekomstbestendigheid in gevaar brengen. Daarnaast zijn ze verplicht om te voldoen aan wettelijke voorschriften met betrekking tot dergelijke risico's, wat ook specifieke expertise vereist. Daarom introduceert HDI Global de innovatieve service 'Climate Risk Reporting'. Deze oplossing stelt bedrijven in staat om een analyse te maken van hun fysieke klimaatrisico's op hun locaties en bij de beoordeling wordt rekening gehouden met de EU-taxonomie.
Lees verder
Kennis van medische disciplines: voorsprong in letselschadezaken
In letselschadezaken geeft kennis van de medische discipline u als jurist/schadebehandelaar een waardevolle voorsprong in de afhandeling van de zaak en de belangenbehartiging van uw cliënt. Volg bij Kerckebosch cursussen over Traumachirurgie, de traumachirurg & de medische expertise en Neurologie, Neuropsychologie en Neurorevalidatie. Bekijk aanbod.
Lees verder
Erik Muetstege nieuwe voorzitter van de RvC van Nationale-Nederlanden Bank
Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank) heeft vandaag aangekondigd dat André Bergen per 1 mei 2024 terugtreedt als voorzitter van de Raad van Commissarissen van NN Bank. Erik Muetstege (63) is door NN Group benoemd als zijn opvolger.
Lees verder
Nederland pleit in Europa voor duurzame regels in chemische industrie
Om de omslag te kunnen maken van fossiele naar duurzame grondstoffen in de chemische industrie zijn Europese regels nodig. Daarvoor pleiten Nederland, Frankrijk, Tsjechië en Ierland dinsdag bij de Europese Commissie. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (milieu) overhandigde dit statement dinsdag in Brussel aan Eurocommissaris Hoekstra.
Lees verder
Nationale-Nederlanden Beurs breidt team Technische verzekeringen verder uit
Nationale-Nederlanden Beurs breidt haar underwriting team voor Technische verzekeringen verder uit. Per 17 juni 2024 start Martijn Verveen als senior underwriter CAR en Machinebreuk. Per 1 april 2024 heeft Rosita Doekhie de overstap gemaakt van senior underwriter Aansprakelijkheid naar senior underwriter CAR en Machinebreuk.
Lees verder
Uitstel ingangsdatum nieuw systeem voor schadevrije jaren
Het sectorbestuur Schade heeft besloten om de invoering van het nieuwe systeem voor schadevrije jaren met minstens een halfjaar uit te stellen, na het overnemen van het advies van de projectorganisatie.
Lees verder
Nieuwe Cao Verzekeringsbedrijf gepubliceerd
De recent uitgebrachte Cao Verzekeringsbedrijf 2024 is nu beschikbaar. Deze overeenkomst zet voort op eerder evoluties en is opgezet als een eigentijds cao die zich richt op duurzame inzetbaarheid, diversiteit, inclusie, en de autonomie van medewerkers.
Lees verder
Standox maakt efficiënt schadeherstel mogelijk met One Visit Applicatie
Tijd is geld, en in de huidige economie is dit nog nooit zo actueel geweest. Daarom is energiebesparing, materiaalverbruik, efficiënte workflow en intelligente arbeidsverdeling in elk druk schadebedrijf van cruciaal belang om de werkprocessen te optimaliseren. De spuitcabine is hierbij net zo belangrijk; schadeherstellers moeten ook hier hun tijd optimaliseren.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716