Nieuwsbrief week 15
Meijers lanceert digitaal Affinity programma
Meijers presenteert het Affinity programma nu volledig digitaal geïntegreerd. Affinity is het gericht inzetten van verzekeringsoplossingen voor afgebakende groepen. Ruud Mortel en Matthijs de Jong, het managementteam van Affinity, zijn gespecialiseerd in groepsverzekeringen. Die komen tot stand via een sponsor, zoals een fabrikant of koepelorganisatie. Met name binnen de segmenten (micro)mobiliteit, duurzaamheid en innovatie.
Lees verder
Assurantie Hockey Toernooi viert lustrum op vrijdag 14 juni
Op vrijdag 14 juni wordt het weer knallen op het hockeyveld; Young InSurance organiseert dan voor alle mensen binnen de verzekeringsbranche (jong en oud) het 10e Assurantie Hockey Toernooi bij Leonidas in Rotterdam. De organisatie heeft onwijs veel zin om er een mooie sportieve dag van te maken! Lees hier meer informatie over dit toernooi.
Lees verder
Verlenging Keurmerk NKL voor drie onderdelen Sedgwick
De Letselschade Raad heeft het Nationale Keurmerk Letselschade (NKL) opnieuw toegekend aan Sedgwick Nederland, Sedgwick TPA en Sedgwick Werk & Welzijn. Het NKL is hét onafhankelijke bewijs van de kwaliteit van dienstverleners die bijdragen aan de afwikkeling van letselschades.
Lees verder
RABS organiseert midgetgolf 2024
Op donderdag 18 april organiseert de Rotterdamse Assurantie Bank Sociëteit (RABS) de jaarlijkse midgetgolfdag. De wisseltrofee wordt meegenomen naar het event waar de strijd weer gaat losbarsten.
Lees verder
Maandcolumn Adfiz directeur Enno Wiersma: Nu de rest nog
Afgelopen vrijdag was ik in Den Haag bij het ministerie van Binnenlandse Zaken – waar volkshuisvesting onder valt. Samen met vertegenwoordigers van andere partijen uit de financiële sector ondertekenden we met minister Hugo de Jonge het Convenant Ouderen en toekomstbestendig wonen. In dit convenant staan de afspraken die binnen het Platform Hypotheken zijn gemaakt om de mogelijkheden te verbeteren die ouderen hebben om passend te kunnen (blijven) wonen.
Lees verder
Vergeet Fijnmazig Gemiddelde
Inmiddels zijn de officiële wetteksten over actieve provisietransparantie op schadeverzekeringen gepubliceerd. Het vernieuwde artikel 86d, eerste lid, onderdeel b onder 1 BGFO, wordt op 1 juli 2024 van kracht.
Lees verder
Olaf Babeliowsky International Sales Director bij Polygon
Polygon, wereldwijde marktleider in schadeherstel van eigendommen, lekdetectie en tijdelijke klimaatoplossingen, verwelkomt Olaf Babeliowsky als hun nieuwe International Sales Director. In deze rol zal Olaf zich toeleggen op het bijstaan van relaties bij het vinden van op maat gemaakte oplossingen voor herstel na calamiteiten.
Lees verder
Opkomst malafide letselschadespecialisten een groeiend probleem
Het aantal malafide letselschadespecialisten in Nederland neemt gestaag toe, en het blijkt een uitdaging om ze effectief aan te pakken vanwege het ontbreken van toezicht onder het tuchtrecht, in tegenstelling tot letselschadeadvocaten. Het Verbond van Verzekeraars stelt naar aanleiding van de publicatie in het AD dat er een verplicht Nationaal Keurmerk Letselschadebehandeling (NKL) moet komen dat slachtoffers beschermt tegen cowboypraktijken.
Lees verder
Klaverblad Verzekeringen verbetert opnieuw haar solvabiliteit
Klaverblad Verzekeringen sluit 2023 af met een stijging in het premievolume en solvabiliteit. Ook behaalde de organisatie hoge beleggingsresultaten en verbeterde ze de winstgevendheid van de schadeportefeuille. De organisatie sloot het jaar af met een verlies van € 25 miljoen. Het verlies is vooral veroorzaakt door twee actuariële bijstellingen met een totale impact van € 92 miljoen. De kwaliteit van de dienstverlening bleef onverminderd hoog. Door het verbeterde rendement, richt Klaverblad zich met haar investeringen op een verdere groei in de toekomst.
Lees verder
Alles wat u moet weten over verzekeringsfraude
Bij verzekeringsfraude zijn er volop aandachtspunten. Hoe kunt het herkennen? Hoe kunt u het bewijzen? En hoe houdt u zich hierbij aan de privacyregels? De antwoorden komen terug in de fraudecursussen van Studiecentrum Kerckebosch. Accreditatie NIVRE PE en NOvA PO toegekend of in aanvraag. Bekijk het aanbod.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716