Nieuwsoverzicht week 14
Prijzen die voor intermediairbedrijven betaald worden verschillen sterk
Uit de deze week verschenen overnamemonitor van BHB Dollemond blijkt dat de prijzen die op dit moment in de markt voor intermediairbedrijven betaald worden sterk van elkaar verschillen. Er is een positieve correlatie tussen de omvang van ondernemingen en de bijbehorende waarderingen. Wat verder opvalt is het verschil in transactieprijzen tussen bilaterale en competitieve verkoopprocessen. In competitieve processen worden hogere multiples betaald en zijn er gunstigere balansafrekeningen voor de verkoper.
Lees verder
Volg de beste opleiding personenschade bij de beste opleider!
OSR is jouw vertrouwde partner bij elke volgende stap in je carrière. Dat geldt zeker als NIVRE Register Expert wilt worden. OSR heeft hiervoor twee opleidingen waarmee je voldoet aan de vaktechnische eisen die het NIVRE stelt. Beschik je over een recent diploma MZL, dan mag je alleen dit jaar nog het korte zij-instroomprogramma volgen. Daarnaast bieden wij de volledige Opleiding branche personenschade.
Lees verder
Het Register van het NIVRE groeit
Het NIVRE heeft weer een flink aantal nieuwe ingeschrevenen mogen verwelkomen. Vanaf 26 januari tot en met 19 maart zijn er 33 personen ingeschreven in het Register van het NIVRE, verdeeld over zeven branches.
Lees verder
Alles wat u moet weten over verzekeringsfraude
Bij verzekeringsfraude zijn er volop aandachtspunten. Hoe kunt het herkennen? Hoe kunt u het bewijzen? En hoe houdt u zich hierbij aan de privacyregels? De antwoorden komen terug in de fraudecursussen van Studiecentrum Kerckebosch. Accreditatie NIVRE PE en NOvA PO toegekend of in aanvraag. Bekijk het aanbod.
Lees verder
De kwalificatie van de to follow-clausule op de co-assurantiemarkt
De Nederlandse verzekeringsmarkt heeft een lange traditie van co-assurantie, waarbij verzekeraars gezamenlijk een risico dekken. Verzekeraars maken hierbij vaak gebruik van een to follow-clausule. Deze clausule bindt volgende verzekeraars aan de beslissingen van de leidende verzekeraar. In de rechtspraak komt de vraag aan de orde op grond van welke maatstaf getoetst moet worden of een volgende verzekeraar gebonden is aan de beslissing van een leidende verzekeraar. Advocaat Jessica Roos behandelt dit vraagstuk aan de hand van een recente uitspraak.
Lees verder
a.s.r. publiceert jaarverslag en klimaat- en biodiversiteitsverslag 2023
ASR Nederland N.V. (a.s.r.) publiceert vandaag haar geïntegreerde jaarverslag en het klimaat- en biodiversiteitsverslag 2023. Het jaarverslag gaat in op de financiële en niet-financiële prestaties van a.s.r. in 2023. Ook publiceert a.s.r. een apart klimaat- en biodiversiteitsverslag. Daarnaast presenteert a.s.r. op 27 juni tijdens de Capital Markets Day de nieuwe strategische financiële en niet-financiële doelstellingen voor de periode 2024-2026.
Lees verder
Kruitwagen & Partners advocaten in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
Na een grondige voorbereidingsperiode is het moment eindelijk daar: Kruitwagen & Partners kondigt met trots de start aan van hun nieuwe niche-advocatenkantoor, gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Het team kijkt uit naar nieuwe uitdagingen en cliëntrelaties.
Lees verder
Ruim achthonderd gasten vieren 100e verjaardag De Goudse
Op dinsdag 2 april vierde De Goudse Verzekeringen met zo'n 800 vakgenoten en andere gasten haar eeuwfeest. Ze deed dat op een locatie die bij uitstek bij dat historische moment past, de Sint-Janskerk te Gouda. Tenslotte is de geschiedenis van De Goudse nauw verbonden met de stad Gouda.
Lees verder
Oekraïense universiteiten en NIPV bundelen krachten voor brandweeronderzoek
Begin april hebben professoren en onderzoekers van de Universiteiten van Lviv en Charkov een bezoek gebracht aan het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (NIPV) voor een uitwisseling van expertise. Tijdens dit bezoek hebben beide universiteiten een memorandum van overeenstemming ondertekend met het NIPV om de uitwisseling van kennis op het gebied van brandweerzorg te bevorderen.
Lees verder
Scooterverzekering grote steden 250 procent hoger dan in provincie
Het verschil in premie tussen een scooterverzekering in de Randstad en in de provincie bedraagt soms €215 per jaar. In Amsterdam en Rotterdam bijvoorbeeld zijn scooter eigenaren maandelijks ruim €19 meer kwijt aan premie dan bromfietsers in Leeuwarden.
Lees verder
DUPI versterkt positie in Marine verzekeringssector met overeenkomst Baloise Belgium
Op vrijdag 29 maart 2024 hebben DUPI Underwriting Agencies B.V. en Baloise Belgium nv een overeenkomst gesloten waarbij DUPI de vernieuwingsrechten op de Marine en Transport portefeuille van Baloise Belgium verkrijgt. Hiermee wordt de positie van DUPI in de Marine verzekeringssector versterkt. Als onderdeel van deze stap zal het Marine team van Baloise worden overgedragen aan DUPI, wat resulteert in een vergrote capaciteit om de Belgische Marine portefeuille te verzekeren, claims te beheren en de administratie af te handelen.
Lees verder
Balimore Bridge incident mogelijk schade van meer dan 3 miljard dollar
Volgens deskundigen is de verwachting dat de tarieven voor scheepsverzekeringen zullen stijgen na de recente instorting van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore, veroorzaakt door een botsing met het containerschip Dali.
Lees verder
Ethem Emre treedt terug als adviseur bij Inter-Focus
Ethem Emre heeft besloten zijn rol als adviseur neer te leggen bij Inter-Focus Intercultureel Expertisecentrum in Rotterdam, waar hij sinds de oprichting aan verbonden was. Met zijn bi-culturele achtergrond heeft Ethem een indrukwekkende reputatie en zakelijk netwerk opgebouwd in meerdere sectoren, die hij altijd heeft ingezet voor het welzijn van Inter-Focus.
Lees verder
SCHADE golfdag buitengewoon plezier én waardevol netwerken
Op donderdag 20 juni kun je een golfdag vol swingende actie, buitengewoon plezier én waardevolle steun aan de Nederlandse Brandwonden Stichting meemaken. De SCHADE golfdag gaat niet alleen om golfen op een top netwerkdag, maar ook om het ondersteunen van een goed doel dat levens verandert. Er zijn nog een paar flights beschikbaar.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716