Nieuwsoverzicht week 13
SCHADE magazine wenst u fijne Paasdagen
Vanwege Goede Vrijdag wordt deze week alleen vandaag een nieuwsoverzicht verstuurd en morgen ontvangt u de maandelijkse vacaturespecial. Volgende week ontvangt u op vrijdag 5 april een uitgebreid nieuwsoverzicht. Het team van SCHADE magazine wenst u een heerlijk paasweekend!
Lees verder
Verliezen Baltimore Bridge zullen maritieme markt onder druk zetten
Morningstar DBRS bespreekt de potentiële impact van de instorting van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore op de wereldwijde verzekerings- en herverzekeringsmarkt.
Lees verder
Alles wat u moet weten over verzekeringsfraude
Bij verzekeringsfraude zijn er volop aandachtspunten. Hoe kunt het herkennen? Hoe kunt u het bewijzen? En hoe houdt u zich hierbij aan de privacyregels? De antwoorden komen terug in de fraudecursussen van Studiecentrum Kerckebosch. Accreditatie NIVRE PE en NOvA PO toegekend of in aanvraag. Bekijk het aanbod.
Lees verder
Nieuw datamodel helpt in strijd tegen autodiefstal
Verzekeraars en de auto-industrie krijgen binnenkort betere handvatten voor de aanpak van voertuigcriminaliteit. Een innovatief diefstalrisicomodel dat is ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) wordt nu geïmplementeerd en branchebreed uitgerold door het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Dit diefstalrisicomodel, dat de totale schadelast door autodiefstal per merk, model en uitvoering in beeld brengt, betekent een nieuwe koers in zowel de verzekerings- als de autobeveiligingssector.
Lees verder
Overname van Corocor door PS Calamiteiten
Dinsdag 26 maart werd de overeenkomst ondertekend waarin Solvo Group Holding B.V., eigenaar van PS Calamiteiten, Corocor technische reconditionering B.V. in Heerenveen overneemt. Hierdoor wordt Corocor een volwaardig zusterbedrijf van PS Calamiteiten. PS Calamiteiten is al 4 jaar actief in reconditionering en schadeherstel, en sinds december 2023 ook in technische reconditionering en preventief onderhoud.
Lees verder
Uber krijgt boete van 10 miljoen voor schending van privacyregels
Op 31 januari 2024 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) Uber Technologies Inc. en Uber B.V. beboet met 10 miljoen euro wegens gebrek aan transparantie over de bewaring van persoonsgegevens van Europese chauffeurs en de overdracht ervan naar landen buiten Europa. Daarnaast bemoeilijkte Uber het voor chauffeurs om hun privacyrechten uit te oefenen.
Lees verder
Welten Groep introduceert Thijs Vermaat als nieuwe CEO
Per 1 mei 2024 zal Thijs Vermaat het leiderschap van Welten Groep op zich nemen, in opvolging van Chris Baelemans, die zijn betrokkenheid bij het opleidings- en detacheringsbedrijf binnen de financiële sector zal voortzetten in een bestuurlijke rol.
Lees verder
Nieuwe manieren om wegen veiliger te maken
De komende periode krijgen gemeenten, provincies en waterschappen nieuwe mogelijkheden om met geld van het Rijk hun wegen veiliger te maken. Dit geld komt uit de Investeringsimpuls Verkeersveiligheid, waarmee het Rijk 500 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld tussen 2020 en 2030.
Lees verder
Bezoek aan de Maasvlakte: Een Intrigerende ervaring met een militair tintje
Afgelopen week verzamelde zich een groep enthousiaste leden van de Rotterdamse Assurantie Bank Sociëteit (RABS) voor een interessant netwerkuitje naar de Maasvlakte. Het beloofde niet alleen een dag vol interessante ontdekkingen te worden, maar ook een unieke gelegenheid om getuige te zijn van een aangemeerd internationaal militair vliegdekschip.
Lees verder
Adfiz organiseert roadschows over nieuwe actieve transparantieregels
De afgelopen jaren heeft Adfiz voortdurend benadrukt dat de actieve transparantieregels haalbaar moeten zijn voor adviseurs. Nu zijn deze regels van kracht. Om je te begeleiden bij de implementatie van deze nieuwe regels, om je de mogelijkheden te tonen en om uit te leggen hoe je het fijnmazige gemiddelde kunt berekenen, organiseert Adfiz vanaf 19 april verschillende sessies door het hele land.
Lees verder
De NLE breidt uit en versterkt haar netwerk!
Tijdens de recente ledenvergadering van de Nederlandse Letselschade Experts (NLE) markeerde de aanwezigheid van 28 keurmerkkantoren een groeiend momentum voor de organisatie. Dit was tevens de eerste vergadering onder het nieuwe bestuur.
Lees verder
Lotte Middelhuis versterkt vakgroep Personenschade van McLarens Nederland
Sinds 20 maart heeft de vakgroep Personenschade van McLarens Nederland een nieuwe aanwinst mogen verwelkomen in de persoon van Lotte Middelhuis. Met haar achtergrond en ervaring als advocaat, waarbij zij slachtoffers bijstond, brengt Lotte een waardevolle expertise met zich mee naar het team.
Lees verder
Hiscox Nederland rouwt om het verlies van geliefde collega Hans Leenards
Hiscox Nederland heeft bekendgemaakt dat op 13 maart hun gewaardeerde vriend en collega Hans Leenards na een ziekbed overleden. Gedurende zijn jaren bij Hiscox heeft Hans in de Benelux een bloeiend bedrijf opgebouwd. Hans is sinds november 2019 Hiscox Partner.
Lees verder
Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Veilig Verkeer Nederland heeft staat fatbikes niet toe tijdens het VVN Praktisch Verkeersexamen. Volgens directeur Evert-Jan Hulshof van Veilig Verkeer Nederland kan het hoge snelheidspotentieel van fatbikes leiden tot gevaarlijke situaties voor zowel kinderen als de omgeving. Dit staat haaks op de doelstellingen van het VVN Praktisch Verkeersexamen en de manier waarop het examen wordt afgenomen.
Lees verder
Post & Co collega Marcel van der Moer overleden
Post & Co laat op hun LinkedIn pagina weten dat hun geliefde collega Marcel van der Moer is overleden. Hij zal gemist worden.
Lees verder
Veel animo voor subsidie elektrische trucks
Afgelopen dinsdag 26 maart is de regeling geopend voor het aanvragen van subsidie voor elektrische vrachtauto’s. Het budget voor dit jaar bedraagt €45 miljoen. Er zijn 647 aanvragen binnengekomen waarmee het beschikbare openingsbudget geheel is aangevraagd. De Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) is bedoeld voor het stimuleren van de markt van emissieloze trucks.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716