Nieuwsoverzicht week 12
Verbond van Verzekeraars organiseert Schademiddag 2024 in Spant!
Het Verbond van Verzekeraars organiseert op 5 juni de Schademiddag 2024. Hét netwerkevent voor de schadebranche! Je wordt bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen en actualiteiten in de schademarkt. Save de date!
Lees verder
Meteoroloog Gerrit Hiemstra: laat jongeren het voortouw nemen
Eens per maand houdt de Amsterdamse Beurs Brand Sociëteit, ABBS, een bijeenkomst waar kennis gedeeld wordt ten aanzien van actuele thema's. Deze week was meteoroloog Gerrit Hiemstra uitgenodigd om zijn visie op klimaatrisico’s te delen.
Lees verder
Politie moet meer inzet tonen in de strijd tegen cybercriminaliteit
Naar aanleiding van een artikel gepubliceerd in Trouw spreekt Sjaak Schouteren van Marsh zijn zorgen uit over de tekortkomingen van de politie op dit gebied, en waarschuwt voor de toenemende afhankelijkheid van commerciële bedrijven in de strijd tegen digitale misdaden.
Lees verder
Reaal reserveert 95 miljoen euro voor woekerpolis compensatie
Reaal heeft aangekondigd 95 miljoen euro te reserveren om klanten die ooit een woekerpolis hadden bij de verzekeraar te compenseren. Met deze compensatie hopen de gedupeerden af te zien van verdere juridische stappen tegen het bedrijf.
Lees verder
NN Group draagt Robert Jenkins voor voor herbenoeming in de RvC
De Raad van Commissarissen van NN Group heeft besloten Robert Jenkins voor te dragen voor herbenoeming als lid van de Raad van Commissarissen voor een termijn van 2 jaar.
Lees verder
FLYCT introduceert Flyct Rechtshulp
Flyct, gespecialiseerd in het behandelen van (letsel)schadezaken, kondigt de lancering aan van hun nieuwste dienstverlening: Flyct Rechtshulp. Met een duidelijke missie om kwalitatieve rechtshulp te bieden tegen een vaste lage prijs, streeft Flyct ernaar om klanten te ontzorgen en te voorzien van transparante en professionele juridische bijstand.
Lees verder
Valentina Visser nieuwe voorzitter NVGA
Op 17 april, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVGA, wordt Valentina Visser voorgedragen als nieuwe voorzitter en Rogier Jonkman als nieuw bestuurslid. Ron Gardenier neemt na acht jaar afscheid als voorzitter en gaat het NVGA-bestuur verlaten.
Lees verder
VNAB Onboardingsdag op maandag 15 april
Zijn er binnen jullie organisatie sinds kort nieuwe medewerkers of ben je zelf net gestart in de co-assurantiemarkt? Dan ben je uitgenodigd voor de VNAB Onboardingsdag op maandag 15 april . Deze marktbrede onboardingsdag staat in het teken van kennismaken met de markt, de betrokken partijen en hun verantwoordelijkheden en onderlinge verhoudingen.
Lees verder
Versterking van de Raad van Toezicht van Stichting Salvage
Paula Tewes, directeur van beursassuradeur Corins in Amsterdam, en Bernardo Walta, directeur commercie bij De Goudse, zijn per 1 januari 2024 tot de Raad van Toezicht van Stichting Salvage toegetreden. Zij versterken de raad met het oog op de toegenomen dynamiek in het werkveld van Salvage.
Lees verder
Erasmus Data Summit 2024: Creating the Future Workforce
Sinds vorig jaar heeft de VNAB zich als corporate member verbonden aan het Erasmus Centre for Data Analytics (ECDA). Hiermee slaan zij de handen ineen om de weg naar data, digitalisering en de snel opkomende mogelijkheden van AI voor VNAB leden toegankelijker en toepassingsgerichter te maken. Op donderdag 18 april zijn VNAB-leden welkom op de spectaculaire Erasmus Data Summit, georganiseerd door ECDA op de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Lees verder
Effectiviteit van waterschermen afhankelijk van verschillende factoren
Uit een literatuurstudie uitgevoerd door het NIPV in opdracht van het LEC Industriële Veiligheid blijkt dat het gebruik van waterschermen of waterstralen om gas- of dampwolken te beheersen vaak slechts beperkt effect heeft.
Lees verder
WWetenswaardigheden van Sedgwick Werk & Welzijn
Sedgwick heeft naar zijn relaties de digitale nieuwsbrief WWetenswaardigheden verzonden. Waarom Wwetenswaardigheden met twee “w’s”? Dat doet Sedgwick op deze manier omdat ze met hun afdeling net even anders willen zijn dan wat men gewend is.
Lees verder
Aantal stalbranden blijft hoog in 2023, wel minder dierlijke slachtoffers
Uit de jaarlijkse Risicomonitor Stalbranden van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat vorig jaar substantieel minder dierlijke slachtoffers vielen bij stalbranden dan in 2022. In totaal deden zich vorig jaar 43 stalbranden voor, waarbij ruim 37.000 dieren omkwamen. In 2022 werden Nederlandse agrariërs geconfronteerd met 42 stalbranden waarbij meer dan 130.000 dierlijke slachtoffers vielen.
Lees verder
Volgende week verschijnt de vacaturespecial
Benut de kracht van het SCHADE magazine en maak gebruik van deze uitgelezen kans om uw openstaande posities in de schijnwerpers te zetten. Maak ook gebruik van dit platform en plaats uw vacature in de maart editie van de vacaturespecial.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716