Nieuwsbrief week 03
AFM: Versnelling noodzakelijk in duurzaamheidstransitie financiële sector
Volgens Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat de duurzaamheidstransitie van de financiële sector minder snel dan gewenst. Zowel nationaal als internationaal groeit de maatschappelijke en politieke wens om financiële markten vaart te laten maken.
Lees verder
Overname van Van Empel Inspecties en Advisering en B&R Inspectie en Advies
Per 1 januari 2024 gaat Van Empel Inspecties en Advisering, evenals ons zusterbedrijf B&R Inspectie en Advies, officieel deel uitmaken van de Normec Group. Deze significante stap markeert het begin van een nieuwe fase in de bedrijfsgeschiedenis, waarbij de kwaliteit en betrouwbaarheid onverminderd blijft voortbestaan.
Lees verder
Coen Mom benoemd tot CEO van Söderberg & Partners Nederland
Coen Mom is per 1 januari 2024 benoemd tot CEO van Söderberg & Partners Nederland. In aanvulling hierop blijft hij als Head of Non-Life verantwoordelijk voor de tak schadeverzekeringen en volmachten.
Lees verder
Allianz Risk Barometer: cyberincidenten in 2024 grootste bedrijfsrisico
Cyberincidenten zoals ransomware-aanvallen, datalekken en IT- storingen zijn de grootste zorg voor bedrijven wereldwijd in 2024, volgens de Allianz Risk Barometer. Risico van bedrijfsschade staat op de tweede plaats.
Lees verder
Hiscox benoemt Julien Stolin tot Managing Director Benelux
Hiscox heeft Julien Stolin benoemd tot Managing Director Benelux en lid van het Europese Executive Team. De aanstelling is onder voorbehoud van reglementaire goedkeuring. Julien volgt Hans Leenards op en vervult zijn nieuwe functie vanaf vandaag.
Lees verder
Fraudeerde verzekerde over alcoholgebruik bij ongeval?
Op 5 december 2023 heeft de rechtbank Amsterdam zich in een kort geding uitgelaten over de vraag of verzekeraar Ansvar een van zijn verzekerden terecht heeft beschuldigd van verzekeringsfraude.
Lees verder
Henk van der Sar operationeel directeur bij Veldsink Advies
Vanaf 1 januari 2024 is Henk van der Sar benoemd tot operationeel directeur bij Veldsink Advies. De functie betreft een uitbreiding van de directie als gevolg van de sterke groei van het aantal Veldsink Advieskantoren in Nederland.
Lees verder
Olivier van der Kruijs maakt overstap naar McLarens Nederland
Met ingang van half januari maakt Olivier van der Kruijs de overstap van BMT naar McLarens Nederland. Bij het maritieme consultancybureau vervulde Olivier diverse functies waaronder die van Senior Marine Surveyor. Bij McLarens gaat hij aan de slag als schade-expert bij de Vakgroep Energie & Techniek.
Lees verder
Nieuwe directeur Heling & Partners BV
Richard Heling heeft besloten om met ingang van 1 januari 2024 de dagelijkse leiding van Heling & Partners BV over te dragen aan Akke Vrijmoeth. Als 100% eigenaar blijft Richard Heling volledig betrokken bij het bedrijf. Akke Vrijmoeth is sinds 1 april 2023 in dienst en is benoemd tot algemeen directeur.
Lees verder
Stijging van aantal faillissementen in 2023
In december zijn er 91 meer bedrijven failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Dat is een stijging van 30 procent. De trend van het aantal faillissementen is sinds meer dan een jaar stijgend. Met het decembercijfer is ook het aantal faillissementen van hele jaar bekend. Volgens voorlopige cijfers zijn 3.271 bedrijven in 2023 failliet verklaard. Dat is ruim 50 procent meer dan in 2022.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716