Nieuwsoverzicht week 02
De winnaars van het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024
Donderdagavond zijn tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst de winnaars van het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024 bekend gemaakt. De maatschappijen die een van de bokalen in ontvangst mochten nemen zijn Dazure, Florius, Nationale-Nederlanden en TAF.
Lees verder
Vijf trends transformeren de dynamiek van verzekeringsdistributie in Europa
Vandaag lanceert MarshBerry een nieuw rapport over verzekeringsdistributie in Europa. In samenwerking met het onderzoeksbureau Bcon heeft MarshBerry de distributiemarkt voor de 27 EU-landen en het Verenigd Koninkrijk gedetailleerd in kaart gebracht. Voor het eerst komen alle cijfers over het aantal actieve intermediairs en marktaandelen samen in één rapport.
Lees verder
Nieuwjaarsspeech Roger van der Linden, voorzitter Adfiz
Op de tweede donderdag van het jaar wordt traditiegetrouw de nieuwjaarsbijeenkomst van ADFIZ gehouden. Een netwerkevenement waar de gehele branche - Adfiz-leden, verzekeraars, toezichthouders, vakmedia, etc. elkaar ontmoeten. Dit jaar weer op de vertrouwde locatie 't Spant in Bussum. De speech van voorzitter Roger van der Linden kunt u hieronder lezen.
Lees verder
De huidige partners van VanNiekerkCieremans Advocaten
Op 1 januari 2024 is Emma Krikke toegetreden tot de partnergroep van VanNiekerkCieriemans Advocaten. Samen met partners Tjitske Cieremans en Patrick van der Vorst zal zij vormgeven aan de bestendiging en verdere uitbreiding van de praktijk.
Lees verder
Bijzonder geslaagde VNAB nieuwjaarsbijeenkomst
Op woensdag 10 januari vond in het Maasgebouw – De Kuip in Rotterdam de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de VNAB plaats. Een mooi moment voor zo’n 1000 leden om elkaar te ontmoeten, bij te praten en met elkaar te proosten op het nieuwe jaar.
Lees verder
2e editie Bijscholingsdag van LO opleidingen groot succes
Op donderdag 11 januari vond het eerste letselschadecongres van 2024 plaats in Stadion Feyenoord. Ongeveer 100 mensen waren aanwezig op dit congres dat werd georganiseerd door Letsel Opleidingen en dat een interactief karakter had. In lijn met de opleiding van NIVRE-expert Personenschade, die ook door Letsel Opleidingen wordt gegeven, waren er sprekers in de Kuip op het gebied van kennis, vaardigheden, en externe deskundigheid.
Lees verder
Allianz verleent volmacht aan Insurtech Serviceprovider RISK assuradeuren
Op het hoofdkantoor van Allianz Benelux te Rotterdam is op 10 januari 2024 de volmachtovereenkomst met RISK gevestigd te Utrecht getekend. Bij de ondertekening waren de heren Harmen Vollmuller en Bastiaan Klop van RISK aanwezig. Allianz werd vertegenwoordigd door de heren Chris van der Feltz, Robert van Sprang en Fons Jansen.
Lees verder
Sekswerkers kunnen nu ook een zakelijke schadeverzekeringen afsluiten
Vandaag kondigt Nationale-Nederlanden aan dat ze per direct sekswerkers, werkzaam als zzp’er en ten minste 21 jaar oud, de mogelijkheid geeft zakelijke schadeverzekeringen af te sluiten. Het gaat in eerste instantie om de Aansprakelijkheidsverzekering en de Inventaris- en Goederenverzekering.
Lees verder
Troostwijk lanceert nieuwe Academy
Troostwijk, marktleider op het gebied van risicobeoordelingen, waarderingen, schaderegeling en opleidingen lanceert met trots de Troostwijk Academy. Troostwijk Academy start het nieuwe jaar met de opleiding tot Risicodeskundige en een uitgebreide training aansprakelijkheid.
Lees verder
Schikking met NN: 300 miljoen voor woekerpolissen
De vier claimsorganisaties zijn het eens geworden over een schikking met NN Group (NN) voor woekerpolis gedupeerden. Met de deal is een bedrag gemoeid van ongeveer 300 miljoen euro. Alle juridische procedures tegen NN worden hiermee stopgezet.
Lees verder
Sedgwick versterkt haar focus op kwaliteit
Per 1 januari 2024 is mr. Vicky van Holten NIVRE-re, benoemd tot Senior Adviseur Kwaliteit en Opleidingen binnen de Divisie Personenschade van Sedgwick. In haar nieuwe functie zal Vicky zich bezighouden met het maken en uitvoeren van kwaliteits- en opleidingsplannen, het begeleiden en opleiden van collega’s, de inrichting van interne kennis audits, het organiseren van intervisie op deelgebieden etc.
Lees verder
Dukers & Baelemans verwelkomt Ewald Bary als nieuwe directeur
Dukers & Baelemans kondigt de benoeming aan van Ewald Bary als hun nieuwe directeur. Ewald heeft uitgebreide ervaring en deskundigheid en zal een sleutelrol spelen in het verder versterken van Dukers & Baelemans' toonaangevende positie op het gebied van duurzame inzetbaarheid van financieel professionals.
Lees verder
Nieuwe cao voor medewerkers Achmea
Een grote meerderheid van de leden van FNV Finance, CNV Vakmensen én van alle Achmea-medewerkers heeft ingestemd met een nieuwe cao. In december hebben de drie vakorganisaties het onderhandelingsresultaat niet alleen voorgelegd aan hun eigen leden, maar voor het eerst ook aan alle medewerkers van Achmea.
Lees verder
Natuurrampen veroorzaken 95 miljard aan verzekerde verliezen voor Munich Re
Aardbevingen in Turkije en Syrië, stormen in de Verenigde Staten en andere natuurrampen veroorzaakten in 2023 naar schatting 250 miljard dollar aan schade. Daarvan is 95 miljard dollar aan verzekerde verliezen voor Munich Re. Dit is een daling ten opzichte van het voorgaande jaar maar nog steeds boven het langetermijngemiddelde.
Lees verder
Eerste schatting verzekeraars na jaarwisseling: 8 miljoen euro schade
Het Verbond van Verzekeraars schat de particuliere verzekerde schade van de jaarwisseling op circa 8 miljoen euro. De schatting van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond is gebaseerd op de eerste claims bij verzekeraars van oudejaarsavond en 1 januari en op het incidentenoverzicht van de Stichting Salvage.
Lees verder
Excessen overschaduwen verder overzichtelijke jaarwisseling
De jaarwisseling van 2023-2024 is met minder incidenten en op veel plaatsen overzichtelijk verlopen. Tegelijk zorgden excessen met zware explosies van geweld, verstoringen van de openbare orde en wanordelijkheden met vaak illegaal vuurwerk voor gewonden en schade in het land.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716