Nieuwsbrief week 02
Stichting Salvage minder hoeven uitrukken op oudejaarsavond
Stichting Salvage is op 31 december 2023 en 1 januari 2024 in totaal 88 keer uitgerukt. Een daling ten opzichte van vorig jaar (105). Ook dit jaar lag het percentage vuurwerkgerelateerde meldingen hoog (48%). Vorig jaar was dit percentage 51% en het jaar daarvoor 43%.
Lees verder
Wilco de Haan nieuwe Algemeen Directeur van Schouten Zekerheid
Wilco de Haan (51) is sinds 1 januari 2024 de nieuwe Algemeen Directeur van Schouten Zekerheid. De Haan neemt het stokje over van mede-eigenaar Rob van Os (66), die de functie vanaf 1997 bekleedde. Van Os blijft onderdeel uitmaken van de directie van Schouten Zekerheid.
Lees verder
Richard Weurding pleit voor duidelijkheid en houvast
“De verzekeringssector heeft baat bij een lange termijnstrategie en een heldere visie. Zowel van het nieuwe kabinet als van de Europese Commissie en het Europees Parlement. Duidelijkheid biedt houvast, zodat verzekeraars hun rol beter kunnen vervullen.” Dat zei algemeen directeur Richard Weurding begin deze week.
Lees verder
Betreed de fairways van succes op de SCHADE golfdag 2024
Op donderdag 20 juni nodigen we je uit voor een dag vol swingende actie, buitengewoon plezier én waardevolle steun aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. De SCHADE golfdag gaat niet alleen om golfen op topniveau, maar ook om het ondersteunen van een goed doel dat levens verandert.
Lees verder
Marc Grandia COO bij SAA Verzekeringen
Marc Grandia is per 1 januari 2024 aangesteld als COO (Chief Operational Officer) van SAA Verzekeringen. Marc zal de volledige verantwoordelijkheid dragen voor de afdelingen Beurs, Volmacht en Provinciaal, waarbij zijn uitgebreide ervaring en deskundigheid ongetwijfeld een waardevolle bijdrage zullen leveren aan het succes van SAA Verzekeringen.
Lees verder
De nieuwe generatie risico's - omgaan met de nieuwe realiteiten en risico's
Generatieve AI-tools zoals ChatGPT veranderen de manier waarop mensen werken en brengen onvoorziene bedrijfsrisico's met zich mee. Het huidige economische klimaat creëert nieuwe zorgen. Ransomware, deepfakes en andere geavanceerde cyberbeveiligingsproblemen duiken op en ontwikkelen zich razendsnel. Ontwikkelen de risicomanagementstrategieën van organisaties zich snel genoeg om deze nieuwe generatie risico's bij te houden?
Lees verder
Berntsen Mulder Advocaten verwelkomt Marley Sijlbing
Berntsen Mulder Advocaten kondigt met genoegen aan dat Marley Sijlbing zich per januari heeft aangesloten bij het gerenommeerde advocatenkantoor als onderdeel van hun team.
Lees verder
Ruim 40% van de Nederlanders heeft goede voornemens - Gen Z leidt met 64%
Met de start van het nieuwe jaar geeft maar liefst 43% van de Nederlanders aan goede voornemens te hebben voor 2024. Dit blijkt uit nieuw onderzoek* van Motivaction, in opdracht van Nationale-Nederlanden. Het enthousiasme is bij de jongere generatie (Gen Z) het grootst; van hen is 64% voornemens om positieve veranderingen door te voeren.
Lees verder
McLarens Nederland breidt team uit met Sieme Taal
Een nieuw jaar betekent een nieuwe collega voor McLarens Nederland. Op kantoor Schiphol-Oost verwelkomen zij Sieme Taal. Met de aanstelling van de aankomend schade-expert breidt de organisatie de vakgroep CAR verder uit.
Lees verder
Blinqx voegt BI-specialist HippoLine toe aan portfolio
Blinqx, aanbieder van softwareoplossingen voor MKBs, corporates en dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat HippoLine onderdeel wordt van de Blinqx organisatie. HippoLine biedt data- en business intelligence (BI) voor de hypotheek- en verzekeringsmarkt, het MKB, maatschappelijke organisaties en publieke sector. Hiermee voegt Blinqx een zeer sterke en bewezen BI oplossing toe aan de bestaande dienstverlening voor al haar markten.
Lees verder
Thom Mallant toegetreden tot het VNAB bestuur
Tijdens de algemene ledenvergadering van de VNAB op maandag 4 december jl. heeft het bestuur ingestemd met de toetreding van Thom Mallant (Allianz) tot het bestuur.
Lees verder
Nh1816 groeit in 2023 met bijna 15%
In 2023 is Nh1816 harder gegroeid dan ze zelf hadden verwacht en staan er ook meer prijzen in de kast (de Gouden Lotus voor beste woonverzekeraar en de trofee voor de beste schadeverzekeraar particulier na het DFO Prestatieonderzoek). Maar ook meer schades en meer uitdagingen in de keten, door bijvoorbeeld de hagelstorm aan het Gardameer en de overstroming in Slovenië.
Lees verder
Afinius Groep stelt nieuw directieteam samen
Afinius Groep benoemt Yurdagül Simsek, Janneke van Haaren en Jacquelien Kok als directieleden voor Nobralux, NODR en overall commercie van de groep. Vanwege de groei door de jaren heen zijn de organisaties toe aan een nieuwe structuur.
Lees verder
Jordy Kleemans directeur taxaties & advies bij Troostwijk
Troostwijk Taxaties – onderdeel van de Troostwijk Groep en Tinsa - heeft haar team onlangs versterkt met Jordy Kleemans als Directeur Taxaties & Advies. Hiermee is hij eindverantwoordelijk voor de afdelingen commerciële taxaties, research en vastgoedadvies.
Lees verder
Axalta tekent nieuw contract met Schadenet B.V.
Metalak B.V., een onderdeel van Axalta, en Schadenet B.V. tekenden donderdag 14 december een nieuw contract voor een periode van vijf jaar. De contractverlening met de grootste schadehersteller van Nederland is de voortzetting van een reeds succesvolle samenwerking.
Lees verder
NLG Groep viert 15-jarig jubileum en verwelkomt NDB Groep
NLG Groep, een samenwerkingsverband van toonaangevende advieskantoren in de zakelijke markt met een eigen volmachtbedrijf, viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum. En de vereniging blijft zich versterken. Nadat Froonacker van de Witte zich in de zomer van 2023 aansloot bij de NDB Groep, sluit deze winter NDB Groep zich aan als nieuw lid van de NLG Groep.
Lees verder
Twee nieuwe medewerkers voor Tijbout Letselschade
Om de expertise en de dienstverlening te blijven waarborgen, heeft Tijbout Letselschade twee nieuwe werknemers aangetrokken. Michelle Damhof is al op 1 november gestart en Romée van den Hoek gaat vanaf 2 januari 2024 het team versterken.
Lees verder
Grote premieverschillen voor jonge bromfietsbestuurders
Het is algemeen bekend dat jonge bestuurders flink meer betalen voor hun bromfietsverzekering dan ouderen. Onderzoek van MoneyView laat bovendien zien dat die premies voor jongeren enorm uiteenlopen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716