Nieuwsbrief week 51
Hele fijne feestdagen en een gezond 2024
Het einde van het jaar nadert en de feestdagen staan voor de deur. Het is tijd voor warme wensen, vrolijkheid en feestelijkheid! We willen iedereen bedanken voor een geweldig jaar vol samenwerking, ondersteuning en positieve energie. Jullie maken ons werk de moeite waard en zijn de drijvende kracht achter alles wat we doen en daar zijn we enorm dankbaar voor!
Lees verder
Ontploffingsgevaar van lachgascilinders leidt tot enorme schade
De Vereniging Afvalbedrijven meldt dat afvalverwerkers dit jaar aanzienlijke schade van 65 miljoen euro hebben geleden door ontploffende lachgascilinders, wat een alarmerend veiligheidsrisico met zich meebrengt. Volgens de organisatie is het een wonder dat er nog geen gewonden zijn gevallen.
Lees verder
Kerstboodschap van de voorzitter van het NIVRE
Kennen jullie dat gevoel nu ook? Het is nog geen kerst, sneeuw of ijs hebben wij nog lang niet gezien, je werk ligt er nog en dan wordt er gevraagd….Kun jij wellicht al een boodschap schrijven aan jouw achterban en hen mooie dagen meegeven? Ik ken dat gevoel dus en moet er dan ook altijd even voor gaan zitten en schakelen.
Lees verder
KCAF Congres 2024 op 18 april bij de Infracampus Harderwijk
Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek organiseert het KCAF Congres op 18 april 2024 bij de Infracampus Harderwijk. Het belooft het een inspirerende bijeenkomst te worden, waarbij de meest actuele onderwerpen binnen onze branche aan bod zullen komen. Denk aan preventie, innovaties en techniek.
Lees verder
BMT stelt Jan Caers aan als deskundig maritiem consultant
BMT, een wereldleider in incidenten, onderzoek, survey en consultancy op zee, kondigt de aanstelling aan van Jan Caers als Marine Consultant die deskundige ondersteuning biedt voor de markt van marine surveys in België en Europa. Deze strategische toevoeging versterkt het engagement van BMT om gespecialiseerde en uitgebreide maritieme consultancy- en forensische onderzoeksdiensten te bieden onder leiderschap van Dennis de Bruin.
Lees verder
Verwachting: toenemende vuurwerkschade, experts voorspellen hogere impact
In aanloop naar de komende jaarwisseling waarschuwen experts van Overstappen.nl voor een aanzienlijke stijging in vuurwerkschade, waarbij zij voorspellen dat de kosten hoger zullen uitvallen dan het voorgaande jaar. In 2022 bedroeg de vuurwerkschade naar schatting 10 miljoen euro, maar met de naderende jaarwisseling van 2023 voorzien de experts een aanzienlijke toename van dit bedrag.
Lees verder
FERMA benadrukt risicoprioriteiten voor organisaties en bedrijven
FERMA heeft een lijst opgesteld met belangrijke risicogerelateerde ontwikkelingen waaraan organisaties prioriteit moeten geven, zoals klimaatverandering, cyberdreigingen, verstoring van de toeleveringsketen en risico's met betrekking tot mensen. De prioriteiten maken deel uit van het meest recente whitepaper, ‘The Roadmap to Strategic Risk Management’, dat in samenwerking met Marsh is opgesteld.
Lees verder
Vijf vragen over de gevolgen van overstromingen op de financiële sector
Extremere waterstanden komen steeds vaker voor in ons land. Wat zijn de effecten van overstromingsrisico’s op de financiële sector? Samen met Deltares De Nederlandsche Bank (DNB) het op een rij.
Lees verder
De RABS wenst iedereen hele fijne feestdagen
Dinsdag 19 december was de kerstbijeenkomst van de RABS in het Rotterdam Marriott Hotel. Samen met de leden is er geproost op de komende feestdagen en het einde van 2023. De RABS wenst iedereen een mooie tijd van vreugde, gezelligheid en geluk!
Lees verder
Nieuwe samenwerking tussen OOM Verzekeringen en SOS International
OOM Verzekeringen, specialist als het gaat om bijzondere risico’s verzekeren, is verheugd de nieuwe samenwerking met de grootste onafhankelijke alarmcentrale van Nederland, SOS International aan te kondigen. SOS International heeft jarenlange en wereldwijde ervaring in medische bijstand en hulpverlening.
Lees verder
VVN en ROV Zuid-Holland bundelen krachten voor nul verkeersslachtoffers
Sinds vorige week is Veilig Verkeer Nederland (VVN) officieel ambassadeur ‘Verkeersveiligheid' in Zuid-Holland. Met het ambassadeurschap wordt invulling gegeven aan de samenwerking met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland.
Lees verder
Rimap workshop over ERM, duurzaamheid en toeleveringsketen
Het huidige economische klimaat dwingt bedrijven om hun aanpak, beleid, processen en strategieën voor Enterprise Risk Management (ERM) en duurzaamheid opnieuw te evalueren. Daarom organiseert Rimap een workshop voor gevorderde risicomanagers over ERM, duurzaamheid en toeleveringsketen.
Lees verder
Howden versnelt groei in Nederland met de overname van VLC & Partners
Howden, de wereldwijd opererende verzekeringsgroep, kondigt vandaag de overname aan van VLC & Partners Holding B.V. ("VLC"), een van de grootste onafhankelijke verzekeringsmakelaars van Nederland.
Lees verder
NVEP lanceert kennisdelingsplatform
De samenwerking tussen experts van pleziervaartuigendeskundigen, aangesloten bij de NVEP, heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld. Vanuit de leden bleek er een grote behoefte aan het delen van kennis. De NVEP heeft vanuit die behoefte onlangs een kennisdelingsplatform gelanceerd.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716