Nieuwsoverzicht week 50
Duurzaam schadeherstel. Dat wordt de gangbare praktijk
Duurzaam schadeherstel. Dat wordt de gangbare praktijk. Die boodschap was duidelijk tijdens het door CED geïnitieerde event ‘Duurzaam Schadeherstel – The Next Steps’ van afgelopen dinsdag. De gehele keten zal er eind 2024 aan moeten geloven. Althans, als het aan de drie ketenpartners ligt die deze zomer het Manifest Duurzaam Schadeherstel ondertekenden.
Lees verder
DPS is recent een Marine & Transport afdeling gestart in Nederland
DP Survey Group (DPS) met hoofdkantoor in Antwerpen, heeft door de overname van TOP Expertise uit Rotterdam al een gerenommeerde speler op het gebied van Non-Marine schades in Nederland. Met de recente lancering van een Marine & Transport (M&T) afdeling in Nederland, onder leiding van Arjan Honing, is nu een nieuwe fase ingeluid. DPS Nederland telt inmiddels bijna 40 medewerkers.
Lees verder
Zurich benoemt Drazen Jaksic tot CEO Benelux
Zurich heeft Drazen Jaksic, momenteel Head of Accident & Health binnen de Commercial Insurance Business, per direct benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) Benelux.
Lees verder
Schade-keten RE-CAMP breidt fors uit
De caravan- en camperbranche is post-Corona ‘booming’. Logisch gevolg is dat hierdoor de vraag naar schadeherstel ook toeneemt. RE-CAMP, een keten met inmiddels 75 herstelbedrijven voor caravan- en camperschadeherstel, groeide de afgelopen jaren enorm. Mede door enkele unieke services verdubbelde het sturingsvolume in 2 jaar. Deze groei ligt overigens significant hoger dan het landelijke schadeaanbod wat met 10 tot 12% steeg qua aantal schadegevallen.
Lees verder
Stichting Contactgroep Automatisering breidt bestuur uit
Met ingang van 15 september 2023 is het bestuur van de Stichting Contactgroep Automatisering, CGA, uitgebreid met de heren Jack Vos en Marco Hendrickx.
Lees verder
De vogel is gevlogen; is verzekeringsadviseur aansprakelijk voor de schade?
In deze zaak verwijt eiser zijn verzekeringsadviseur dat hij geen dekking heeft onder zijn inboedelverzekering voor de schade van zijn gestolen duiven, die in de loop der jaren een behoorlijke waarde zijn gaan vertegenwoordigen. Namens de adviseur wijst de Vereende aansprakelijkheid af. Eiser stapt vervolgens naar de rechter. Mr. Emel van der Niet-Sunbul heeft als interne advocaat van de Vereende verweer gevoerd namens de adviseur. Hoe is het gegaan?
Lees verder
Inspectie neemt circa 18.000 kilo vuurwerk in beslag bij importeur
Deze week heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) circa 18.000 kilo vuurwerk in beslag genomen bij een Nederlandse vuurwerkimporteur. Het gaat om vuurwerk dat sinds 1 december 2020 is verboden in Nederland, zoals vuurpijlen, singelshots, Romeinse kaarsen en knalvuurwerk. En om professioneel F3-categorie vuurwerk dat was omgestickerd en/of waar de CE-markering van ontbrak. F3-vuurwerk mag niet op Nederlands grondgebied worden opgeslagen.
Lees verder
Overheid en sector slaan handen ineen tegen ordeverstorende passagiers
Ordeverstorende passagiers in de luchtvaart zijn een serieus probleem. Het is een veiligheidsrisico, zorgt voor overlast voor reizigers en kan leiden tot omleidingen en vertragingen van vluchten. De overheid en de sector willen daarom samen optrekken om dit probleem tegen te gaan. Donderdag hebben alle betrokken partijen een verklaring ondertekend, om deze gezamenlijke aanpak verder kracht bij te zetten.
Lees verder
Controverse rondom massaclaim van claimstichting tegen Adobe
De recente massaclaim die is ingediend door Stichting Data Bescherming Nederland (SDBN) tegen Adobe heeft een twistpunt gecreëerd omtrent de vermeende privacyschending door het softwarebedrijf. SDBN beweert dat Adobe heimelijk persoonlijke gegevens van individuen verzamelt via websites van diverse bedrijven, maar Adobe ontkent deze aantijgingen.
Lees verder
Van neuspeuteren tot fileflirten: opmerkelijkste gewoontes in de auto
De auto is natuurlijk vooral een vervoersmiddel, maar daarnaast is het voor velen ook een persoonlijke ruimte waar ze even alleen én helemaal zichzelf kunnen zijn. Uit onderzoek van verzekeraar Allianz Direct blijkt namelijk dat veel Nederlanders er opmerkelijke gewoontes op nahouden wanneer ze in de auto zitten. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.
Lees verder
Na meer verkeersdoden in 2022 ook fors meer ernstig verkeersgewonden
In 2022 raakten 8.300 mensen ernstig gewond in het verkeer: ruim 20% meer dan in 2021, toen er 6.800 ernstig gewonden vielen. Het overgrote deel van de ernstig verkeersgewonden in 2022 was een fietser, voornamelijk van 60 jaar of ouder. Dit staat in het rapport De Staat van de Verkeersveiligheid 2023 dat SWOV op 13 december heeft gepubliceerd. In april van dit jaar bleek al dat het aantal verkeersdoden in 2022 met een vergelijkbaar percentage was toegenomen (745 doden, +21%).
Lees verder
Een nat maar gezellig Sfeervol Bomen bij McLarens Nederland
Zaterdag 9 december jl. organiseerde McLarens Nederland traditiegetrouw het ‘Sfeervol Bomen’ evenement voor hun zakelijke relaties. Het weer zat wat tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. Met assistentie van enkele medewerkers werden kerstbomen uitgezocht en naar de auto gebracht, waarna binnen genoten werd van passende versnaperingen.
Lees verder
Seksueel geweld tegen kinderen vindt vaak plaats achter de voordeur
Uit meldingen bij de politie blijkt dat seksueel geweld tegen kinderen in meer dan de helft (58%) van de gevallen plaatsvindt in een (eigen) woning. Dit blijkt uit de nieuwe Monitor seksueel geweld tegen kinderen 2018-2022 die vandaag verschijnt.
Lees verder
Van Mossel Autoschade werft 11 nieuwe medewerkers via zij-instroom
Op zaterdag 9 december vond er bij Van Mossel Autoschade in Waalwijk een Open Dag plaats die was bedoeld voor het interesseren van nieuwe medewerkers voor Van Mossel Autoschade via zij-instroom. Deze open dag heeft 23 geïnteresseerden opgeleverd, afkomstig uit andere branches. Hiervan hebben zich 11 mensen daadwerkelijk aangemeld voor een opleiding en een baan bij Van Mossel Autoschade.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716