Nieuwsbrief week 50
Aon tekent overeenkomst met BlackFin Capital Partners
Aon kondigt vandaag aan een definitieve overeenkomst te hebben getekend met BlackFin Capital Partners voor de overname van de particuliere verzekerings- en volmachtactiviteiten van Aon in Nederland (Affinity en MGA).
Lees verder
Bekendmaking nominaties Adfiz prestatieonderzoek 2024
55 initiatieven werden aangemeld voor het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024. De afgelopen weken zijn de jury’s bijeengekomen om de genomineerden vast te stellen. Voor het thema Duurzame Ontwikkeling heeft de jury onder leiding van voorzitter Jeanet van Antwerpen de volgende initiatieven genomineerd (in alfabetische volgorde):
Lees verder
Van polisopmaker tot leiderschap: De inspirerende reis van Aad Meijburg
Bijna zes decennia geleden, in 1965, begon de opmerkelijke reis van Aad Meijburg. Op slechts 16-jarige leeftijd trad hij toe tot Mees & Zoonen, later bekend als Marsh. Nu, in zijn zeventiger jaren, heeft Aad zijn pensioen meer dan verdiend. Mooie tijd om samen met Aad terug te kijken op zijn indrukwekkende loopbaan.
Lees verder
Nieuwe vertegenwoordigers IUMI commissies
Namens Nederland is Frouwke Klootwijk-de Vries (directeur IVR) benoemd als lid van de Inland Hull Fishing Vessels & Yachts Committee van de International Union of Marine Insurance (IUMI). Deze commissie buigt zich over binnenvaart, visserij en pleziervaart. Daarnaast is Peter Boekhoud met succes genomineerd en wordt de komende twee jaar Junior Observer in de Ocean Hull Committee.
Lees verder
Sedgwick benoemt Yvette van den Bos tot General Manager Personenschade
Met ingang van 1 februari aanstaande zal Yvette van den Bos de rol van Martin de Haan overnemen als General Manager van de divisie Personenschade. Martin zal zich vanaf februari als Operationeel Manager richten op de verdere uitbouw van de afdeling Werk & Welzijn. Daarnaast zal zijn focus liggen op het beheer van klanten, alsmede op business development en innovatie.
Lees verder
Aer Lingus en Allianz Partners verlengen samenwerking in Europa en VS
Aer Lingus, de Ierse nationale luchtvaartmaatschappij en lid van de International Airlines Group (IAG), en Allianz Partners, een toonaangevend in verzekeringen en reisoplossingen voor B2B2C, kondigen de verlenging van hun bestaande partnerschap aan. Dit partnerschap gaat reeds terug tot 2008 en wordt nu verlengd tot maart 2027 in 12 markten in Europa1 en in de Verenigde Staten.
Lees verder
Aad Snelleman algemeen directeur Ard Korevaar Personenschade
Ard Korevaar Personenschade heeft zich versterkt met Aad Snelleman als algemeen directeur en zelfstandig letselschade-expert. Aad Snelleman werkt sinds 1995 in het letselschade vak. Hij werkte eerst ruim tien jaar bij Nationale-Nederlanden, waarna hij de overstap maakte naar het belangenbehartigerskantoor Korevaar van Dijk Letselschade, waar hij onder andere manager van de experts was. De afgelopen 5 jaar was hij manager/coördinator op de afdeling Personenschade Verkeer bij a.s.r.
Lees verder
Over de toedracht en vergoedingsplicht bij een verkeersongeval
Op 13 oktober 2023 publiceerde de rechtbank Amsterdam een beschikking in een deelgeschil met betrekking tot een aanrijding uit september 2021. Dirk van der Wulp, advocaat bij Jeroen Bosch Advocaten gaat in op deze casus.
Lees verder
Jaarverslag Spoorveiligheid: 2022 is een relatief veilig spoorjaar
Het Nederlandse spoor is één van de veiligste in Europa, zo zijn er minder ongelukken en neemt het aantal overwegen in 2022 af. Toch vinden er in 2022 nog 21 zware ongevallen plaats, dat is een dalende trendlijn. In 2022 zijn er 4 dodelijke en 4 zwaargewonde slachtoffers te betreuren. Dit aantal was niet eerder zo laag.
Lees verder
Afname van lachgasgebruik, maar uitdagingen in het verkeer biijven
Sinds het invoeren van het verbod op lachgasgebruik op 1 januari 2023 is er een significante afname van 7 procent geconstateerd in het gebruik onder jongeren tussen 16 en 24 jaar. Dit komt voort uit recent onderzoek uitgevoerd in opdracht van jongerenorganisatie TeamAlert.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716