Nieuwsoverzicht week 49
Succesvol eerste HLPC Expertise netwerk event
Op vrijdag 1 december vond het allereerste eindejaars event plaats, wat is georganiseerd door HLPC Expertise. De locatie was Café 't Lievertje in Almere, strategisch gelegen op slechts 100 meter van het kantoor.
Lees verder
Lengkeek Amsterdam is verhuisd naar nieuwe locatie in Amstelveen
Het nieuwe kantoor van Lengkeek Amsterdam is gevestigd in de Parktoren in Amstelveen, waar een prettige, professionele werkplekwordt geboden in een fijne werkomgeving. De perfecte locatie om te werken, elkaar te ontmoeten en te vergaderen. Lengkeek is ervan overtuigd dat het nieuwe kantoor een plek zal zijn waar men graag komt en zich snel thuis zal voelen.
Lees verder
Extra kaarten in de verkoop voor letselschadecongres LO
Vanwege grote belangstelling zijn er een beperkt aantal extra kaarten in de verkoop gegaan voor de Letsel Opleidingen Bijscholingsdag. Dit letselschadecongres wordt op 11 januari 2024 voor de 2e keer georganiseerd. Locatie is Stadion Feyenoord te Rotterdam.
Lees verder
Sport en spel of ordinaire mishandeling?
Tijdens een waterpolowedstrijd loopt een van de deelnemers fors letsel op. Naast een tuchtprocedure en een strafzaak, welke uiteindelijk is uitgelopen op een mediationtraject, tegen de veroorzaker van het letsel heeft het slachtoffer de veroorzaker ook aansprakelijk gesteld voor de schade. Nadat de vordering van het slachtoffer in eerste aanleg is toegewezen, heeft de veroorzaker hoger beroep ingesteld. Het arrest van het hof Den Haag volgde op 14 november jl. en is nu gepubliceerd.
Lees verder
Jack Hommel in Raad van Commissarissen Combined Computer Services C.C.S.
CCS, leverancier van softwareoplossingen voor verzekeraars, distributiepartners en beursmakelaars, is zeer verheugd de aanstelling van voormalig Achmea-topman Jack Hommel als Commissaris aan te kondigen. Hommel zal met zijn uitgebreide marktkennis en ervaring de directie van CCS bijstaan in de uitvoering van haar strategie.
Lees verder
Lessen uit het ongeval met de snelboot Tiger en de watertaxi Stormloper
Op 21 oktober 2022 kwamen de watertaxi Stormloper en de snelboot Tiger met elkaar in aanvaring ter hoogte van het Schuitengat bij Terschelling. Bij dit ongeluk raakten 4 personen gewond, zijn 3 personen overleden en raakte een vierde opvarende vermist. Uit het onderzoek van de Onderzoeksraad blijkt dat de betrokken watertaxi en snelboot allebei te snel voeren, onderling onduidelijk communiceerden en zich niet gedroegen volgens de geldende vaarregels.
Lees verder
Henk Hunnekes Strategic and Consultative Account Direct bij Raetsheren
Henk Hunnekens versterkt per 1 december het team van Raetsheren als Strategic and Consultative Account Director. In deze functie gaat Henk een brede commerciële en coachende rol vervullen binnen Raetsheren.
Lees verder
VNAB Lunch & Learns gratis vanaf 1 januari
Vanaf 1 januari kunnen leden en geassocieerd partners van de VNAB gratis deelnemen aan online Lunch & Learns. Kennis delen is vitaal voor een sector die voortdurend evolueert en wordt beïnvloed door veranderende risico’s en regelgeving. Kennisdeling bevordert de reputatie van de gehele branche, stimuleert groei, verbetert dienstverlening en resulteert in innovatieve oplossingen.
Lees verder
RABS organiseert Kerstbijeenkomst in het Rotterdam Marriott Hotel
Het is tijd om de feestelijke sfeer te omarmen terwijl we samen het einde van het jaar naderen. Op woensdag 19 december a.s. organiseert de Rotterdamse Assurantie Bancaire Sociëteit (RABS) een sprankelende Kerstbijeenkomst in het exclusieve Rotterdam Marriott Hotel.
Lees verder
Maandcolumn Enno Wiertsema: Nog inspiratie nodig voor een gedicht?
Terugkijkend op 2023 valt op dat de wereld een hoop ellende te verstouwen heeft gehad. De oorlog in Oekraïne die maar blijft aanhouden, de vreselijke aanslagen in Israël die ons hebben doen opschrikken, de gevolgen daarvan voor de mensen in Gaza en, dichter bij huis, de woon-, zorg-, stikstof- en andere vraagstukken die we crises noemen en die de gemoederen bezighouden. En dat alles ‘in het Chinese jaar van het konijn. Een jaar dat staat voor zachtheid, harmonie, succes… en vrede’, zoals ik eind vorig jaar schreef in een terug- en vooruitblik voor InFinance.
Lees verder
Europa onder de loep: wat betekent de overwinning van de PVV voor de EU?
Nederland schudde op zijn grondvesten. PVV is de grote winnaar geworden van de Nederlandse verkiezingen. Wat betekent dit voor Europa in het algemeen? En voor verzekeraars in het bijzonder? Roy van Cooten, Europa-lobbyist voor het Verbond van Verzekeraars, vertelt het aan het Verbond.
Lees verder
Allianz Nederland benoemt twee nieuwe branchemanagers
Allianz Benelux heeft twee nieuwe branchemanagers benoemd in Nederland. Marck Verhagen is aangesteld tot Branchemanager Liability en Willem-Jan Beekenkamp tot Branchemanager Property. Zij volgen daarmee Femke de Vries op die onlangs is aangesteld als Head of Commercial Underwriting Nederland bij Allianz Benelux.
Lees verder
Natuurrampen zullen in 2023 opnieuw verliesrecords breken
Swiss Re Institute schat in dat de natuurrampen in 2023 opnieuw verliesrecords zullen breken. Een groot gebeurtenissen zullen in 2023 samen leiden tot verzekerde verliezen van meer dan 100 miljard dollar, waarbij zwaar onweer (severe convective storms, SCS) de grootste schadepost oplevert. Het is de eerste keer dat zware onweersbuien zoveel schade veroorzaken voor de sector.
Lees verder
Laatste vacaturespecial van dit jaar
Benut de kracht van het SCHADE magazine en maak gebruik van deze uitgelezen kans om uw openstaande posities in de schijnwerpers te zetten. Maak ook gebruik van dit platform en plaats uw vacature in de laatste editie van de vacaturespecial van dit jaar.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716