Nieuwsoverzicht week 48
Letselschadebranche laat van zich horen op de Letselschade Raadsdag
Op donderdag 23 november vond De Letselschade Raadsdag 2023 plaats die dit jaar het veelzeggende thema ‘Verbinden, vertrouwen, versneld vooruit!’ meekreeg. Een feestelijke dag vol inspirerende sprekers en verrassende intermezzo’s.
Lees verder
Zintuigprikkeld NARIM Congres 2024 in het kader van de menselijke maat
De datum van het NARIM Congres 2014 is bekend. Op donderdag 6 juni staat de ingeschreven Risk & Insurance Managers én hun relaties een zintuigprikkelende ervaring te wachten in CORPUS, vlakbij Leiden. Stond het NARIM Congres 2023 nog in het teken van transformatie, tijdens het NARIM Congres 2024 zal de menselijke aanpak centraal staan. Simply human.
Lees verder
TOP Expertise en DPS organiseren succesvolle kennis- en netwerkbijeenkomst
Op donderdag 30 november kwamen professionals uit verschillende vakgebieden samen in Rotterdam voor een boeiende en informatieve bijeenkomst, georganiseerd door TOP Expertise en DPS. Deze bijeenkomst bood een platform voor kennisuitwisseling en netwerken, waarbij een drietal sprekers hun expertise deelden over cruciale onderwerpen binnen de branche.
Lees verder
Nieuwe regio-indeling ter optimalisatie van bedrijfspotentie Polygon
Polygon streeft naar voortdurende verbetering en groei, in lijn met het organisatiedoel van het handhaven van 'excellente dienstverlening'. Na een leerperiode heeft Polygon besloten de regio-indeling te herzien, met als hoofddoel het vergroten van efficiëntie, flexibiliteit en een meer gerichte benadering naar opdrachtgevers. Deze herstructurering is primair gericht op het optimaliseren van de serviceverlening aan getroffen individuen en bedrijven.
Lees verder
Nieuwe Risico's, Nieuwe Kansen: Verzekeringssector omarmt verandering
De dynamische aard van de verzekeringssector komt voort uit haar afhankelijkheid van risico's. Deze risico's, in voortdurende evolutie, presenteren niet alleen uitdagingen, maar ook nieuwe mogelijkheden. Aspecten zoals de recente pensioenhervorming, opkomende cybercriminaliteit, aansprakelijkheidskwesties en toenemende klimaatgerelateerde risico's hebben de verzekeringswereld gedwongen zich aan te passen en innovatieve benaderingen te omarmen.
Lees verder
Is werkgever aansprakelijk voor de verkeersfout van haar ondergeschikte?
Kennedy Van der Laan gaat in deze cases in op een verkeersongeval waarbij een personenbus tegen een boom aan is gereden en het slachtoffer daarbij letselschade heeft opgelopen.
Lees verder
Dé Letselschadeschadehulpdienst breidt uit
Dé Letselschadeschadehulpdienst heeft zich met ingang van begin deze maand versterkt met Miriam Landkroon-Reglero en Simone Smiers-Lussenburg. Wat begon als een bedrijf met één hulpcoördinator is ondertussen uitgegroeid tot een team met zeven vaste medewerkers.
Lees verder
Aanvullend onderzoek voor zeilende historische zeilvloot
Alle zeilende passagiersschepen in de historische zeilvloot worden voor 1 april 2024 aanvullend onderzocht. Het is een van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de vloot voor het begin van het volgende vaarseizoen aantoonbaar veiliger wordt. Dat heeft minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat laten weten aan de Tweede Kamer.
Lees verder
PS Calamiteiten verwelkomt Rob Meershoek als nieuwe directeur
PS Calamiteiten heeft aangekondigd dat Rob Meershoek zich vanaf 1 december aansluit bij hun team als directeur, gericht op de visie en groei van het bedrijf. Zijn toetreding belooft een belangrijke versterking te zijn, met zijn ruime ervaring en bewezen expertise in de reconditioneringssector.
Lees verder
Het belang van risicobeheer in de bouwsector
De 5e editie van de Construction Risk Management Conference (Europa) wordt volgend jaar in Londen georganiseerd op 23 en 24 april 2024.
Lees verder
“Onbegrijpelijk, een gelijk speelveld staat volledig geparkeerd!”
Ruim 50% van de particuliere verzekeringsmarkt wordt direct online afgesloten, terwijl dit deel niet in de uitvoeringstoets van de AFM is meegenomen. “Onbegrijpelijk vind ik dat”, aldus René van Gils, directeur bij Nh1816 Verzekeringen. “Het gelijke speelveld staat geparkeerd tot de evaluatie over drie jaar. Is dat aanvaardbaar of rechten alle partijen in de markt nu hun rug en gaan we direct voor breed gedragen actieve transparantie? En dan bedoel ik uiteraard breder dan alleen bemiddelingsprovisie.”
Lees verder
Belangrijke mijlpaal bereikt met klimaatfonds voor arme landen
Op de openingsdag van de VN-klimaattop in Dubai werd een belangrijke mijlpaal bereikt: alle tweehonderd VN-landen kwamen overeen om een klimaatschadefonds op te zetten, gericht op het bieden van hulp aan arme landen na klimaatrampen. Dit akkoord volgde op een eerdere beslissing tijdens de klimaattop in Egypte vorig jaar, waarbij werd vastgesteld dat een dergelijk fonds nodig was, maar de details nog uitgewerkt moesten worden.
Lees verder
Verbond van Verzekeraars: Perspectief op de Energietransitie
Hij heeft iets weg van een rapper - een jonge man met een vlotte tong, een petje op zijn hoofd. Maar terwijl hij zijn publiek inpakt met zijn kennis over energie, weet hij met zijn woorden de zaal aan zijn lippen te kluisteren. "Als je het privé begrijpt, begrijp je het zakelijk ook," betoogt Dennis van der Meij accu-expert. Hij verzorgt trainingen, geeft lezingen en hecht veel waarde aan kennisdeling. Onlangs deelde hij zijn inzichten tijdens de bijeenkomst georganiseerd door het Platform Onderlinge Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
Aon-onderzoek naar grootste uitdagingen voor Nederlands bedrijfsleven
Het Nederlandse bedrijfsleven beschouwt cybercriminaliteit, bedrijfsstilstand, het tekort aan arbeidskrachten en het onvermogen om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden als de grootste risico’s van deze tijd, blijkt uit Aon’s 2023 Global Risk Management Survey. Andere uitdagingen waar organisaties zich voor gesteld zien, zijn onder andere het tekort aan grondstoffen, stijgende grondstofprijzen en verandering van regelgeving.
Lees verder
Miljoenendeal met a.s.r. voor woekerpolissen a.s.r. en Aegon
De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl hebben een overeenkomst bereikt met verzekeraar a.s.r. over woekerpolissen. Het betreft beleggingsverzekeringen van zowel a.s.r. als Aegon. Met de deal is een bedrag gemoeid van €250 miljoen. Alle collectieve procedures tegen a.s.r. worden stopgezet.
Lees verder
a.s.r. bevestigt niet-bindende biedingen op Knab
Naar aanleiding van speculaties in de media over een verkoop van Knab, bevestigt a.s.r. dat zij de strategische opties voor Knab onderzoekt en niet-bindende biedingen heeft ontvangen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716