Nieuwsoverzicht week 45
Klimaatkaarten als Kompas: Navigeren naar succes in de verzekeringswereld
Het benutten van klimaatkaarten en gedetailleerde locatiegegevens van verzekerde risico's levert aanzienlijke voordelen op voor verzekeringsmaatschappijen. Deze geavanceerde aanpak biedt een solide basis voor het inschatten van schadelast en het nauwkeurig berekenen van premies. Cerilla de Heer, eigenaar van InsurIT, onderstreept dat deze strategie verzekeraars in staat stelt om op een meer exacte wijze te anticiperen op en zich aan te passen aan veranderende klimatologische omstandigheden.
Lees verder
Het Young InSurance Eindejaarsfeest: Een avond van viering en vernieuwing
Het einde van het jaar nadert snel en dat betekent dat het tijd is om samen te komen voor een Eindejaarsfeest van Young InSurance Nederland. Jonge professionals uit de Nederlandse verzekeringsmarkt komen samen om te proosten op een jaar vol uitdagingen, groei en prestaties. Het Young InSurance Eindejaarsfeest is op 23 november in de Eau Lounge in Rotterdam, een mooie locatie die de perfecte setting biedt voor een onvergetelijke avond.
Lees verder
Kerckebosch organiseert 15e editie Jaarcongres ‘De aanpak van witwassen’
Op 30 november organiseert Kerckebosch | Uitgevers het congres 'De aanpak van witassen'. Boeiende sprekers uit de meldketen, het OM, (forensische) opsporing, overheid, advocatuur, financiële instellingen, wetenschap en journalistiek, behandelen tijdens dit congres de belangrijkste actuele thema’s. Bestemd voor iedereen die direct of indirect bij witwasbestrijding actief is. Een dag boordevol actuele ontwikkelingen met gevolgen voor signalering, opsporing en vervolging van witwassen.
Lees verder
Nederland nog veilig voor stijgende zee, moeten wel leren omgaan met verzilting
Technisch is het mogelijk om Nederland te beschermen tegen een zeespiegelstijging tot aan 3 meter. In het slechtste scenario bereiken we die stijging iets na 2100, in het beste scenario wordt die stijging in 2300 nog niet gehaald. Het stijgende zeewater dringt nu al in toenemende mate het binnenland in, wat de beschikbaarheid van zoet water onder druk zet. Daarop moet Nederland zich voorbereiden.
Lees verder
mr. Jolanda Hogebrug maakt overstap naar Ridder Letselschade
Per 1 november 2023 heeft mr. Jolanda Hogebrug de overstap gemaakt naar Ridder Letselschade. Na negen jaar bij Oak Advocaten te hebben gewerkt, die vooral namens verzekeraars optreden, bevindt zij zich nu letterlijk aan de andere zijde. Deze overgang markeert een nieuwe fase in haar carrière en brengt Ridder Letselschade een ervaren en gekwalificeerde NIVRE register-expert personenschade.
Lees verder
Ontwikkelingen vragen om intensievere samenwerking
Deze week is het DFO Serviceproviders Onderzoek 2023 verschenen. Op basis van meer dan 2.000 waarnemingen worden een groot aantal serviceproviders door het intermediair beoordeeld op de kwaliteit van hun dienstverlening. De ontwikkelingen vragen om intensievere samenwerking tussen adviseurs en serviceproviders.
Lees verder
Arthur Obdam technisch schade-expert bij TOP Expertise
TOP Expertise verwelkomt een nieuwe aanwinst in hun team met de komst van Arthur Obdam als technisch schade-expert. TOP Expertise staat bekend om zijn gespecialiseerde aanpak in technische schadeafwikkeling en inspecties. Met zijn technische achtergrond in de vliegtuigbouwkunde en uitgebreide ervaring in leidinggevende functies bij Ammeraal Beltech zal Obdam gaan bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van TOP Expertise.
Lees verder
Nieuw onderzoek: Meer nodig om Nederland klimaatadaptief te maken
Nederland moet zich beter aanpassen aan extreem weer en klimaatverandering. Dit betekent dat we niet alleen maatregelen moeten nemen om verdere opwarming te voorkomen (klimaatmitigatie), maar ook klimaatadaptieve maatregelen. Een rapport van Deloitte met die strekking is tijdens het jaarlijkse Nationaal Deltacongres, overhandigd aan Deltacommissaris Peter Glas door Liesbeth Mol, Chair Board van Deloitte North South Europe en Geeke Feiter- van Heuvelen, directeur van het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond heeft meegewerkt aan het rapport.
Lees verder
Albert Benchimol voorgedragen tot niet-uitvoerend lid van Raad van Bestuur
Aegon zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2024 voorstellen om Albert Benchimol te benoemen tot niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur voor een termijn van vier jaar.
Lees verder
In deze Nederlandse steden is de kans op fietsdiefstal het grootst
buycycle, het veilige platform voor de verkoop van tweedehands fietsen, heeft een uitgebreid onderzoek gepubliceerd waarin de kans op fietsdiefstal wordt bekeken om zo meer inzicht te geven in dit wijdverbreide probleem en fietsers te informeren hoe ze fietsdiefstal kunnen voorkomen. Het onderzoek heeft als doel vast te stellen welke van de 30 Nederlandse steden met de grootste bevolking het meest getroffen worden door fietsdiefstallen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716