Nieuwsbrief week 45
Anneke Kooiman (DUPI) ontvangt VNAB Award 2023
Het VNAB Marktdiner is een jaarlijks hoogtepunt voor de Nederlandse verzekeringssector. Het diner vond donderdagavond 2 november plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Net als voorgaande jaren vond ook dit keer de uitreiking van de VNAB Award plaats. Het was Anneke Kooiman, Associate Director Marine Technique bij DUPI Underwriting Agencies, die de VNAB Award 2023 in ontvangst mocht nemen uit handen van uitvoerend bestuurder van de VNAB, Rob ter Mors.
Lees verder
Enno Wiersma: Wenselijk en uitvoerbaar
Mijn collega Ludger de Bruijn schreef het vorige week al in een bericht in de Adfiz Info: eerdaags publiceert het Ministerie van Financiën – na jarenlang overleggen, overleggen, discussiëren en debatteren – het definitieve besluit met de regels voor actieve provisietransparantie. En zoals je ongetwijfeld weet, hebben we er vanuit Adfiz continu voor gepleit dat die regels én in het belang zijn van de consument én praktisch uitvoerbaar zijn voor de adviseur.
Lees verder
Bestuurswisselingen bij het Verbond van Verzekeraars
In de algemene ledenvergadering van december worden Sharon van Herel (managing director HDI Global NL), Carola Wijkamp (directievoorzitter De Vereende) en Thom Mallant (ceo Allianz Nederland) voorgedragen als nieuwe leden van het bestuur van het Verbond van Verzekeraars. Vooruitlopend op deze benoeming nemen zij al deel aan de vergaderingen van het bestuur.
Lees verder
Stijging in het aantal verkeersongevallen in Nederland
RTL Nieuws meldt vandaag dat het aantal verkeersongevallen in Nederland aanzienlijk is gestegen. Deze zorgwekkende trend is gebaseerd op gegevens van Star Traffic Accident Reporting, een samenwerkingsverband waar onder andere de politie en het Verbond van Verzekeraars bij betrokken zijn.
Lees verder
Marc van Nuland versterkt Blinqx als strategisch adviseur
Blinqx, aanbieder van softwareoplossingen voor MKBs, corporates en dienstverlenende organisaties, heeft Marc van Nuland aangetrokken als strategisch adviseur. In deze rol is hij betrokken bij de verdere ontwikkeling van de strategische groei van Blinqx. Ook zal hij zijn kennis en jarenlange ervaring in de verzekeringsbranche inzetten om het management van de Blinqx Verzekering & Hypotheek tak te ondersteunen en adviseren in haar volgende groeifase.
Lees verder
Huidige verzekeringsmarkt biedt veel groeikansen voor tussenpersonen
Door de consolidatieslag binnen de verzekeringsmarkt zijn er een aantal grote partijen ontstaan die vanwege hun snelle groei en omvang veel aandacht geven aan de integratie van de organisatie. Daardoor kunnen ze minder tijd besteden dan ze zouden willen aan hun primaire dienstverlening. Kleinere assurantiekantoren zonder deze ballast kunnen hiervan profiteren. BHB Dullemond bracht deze week de Overnamemonitor Verzekeringsmarkt H1-2023 uit waarin zij duiding geeft aan de overnameactiviteiten binnen de verzekeringsmarkt en de gevolgen daarvan voor de verzekeringsmarkt in zijn geheel.
Lees verder
Marc Foppen nieuwe directeur Zakelijk Schade bij Allianz in Nederland
Marc Foppen is de nieuwe Directeur Zakelijk Schade van Allianz en wordt tevens General Manager van de Nederlandse branche-office P&C. Hij neemt deze rollen over van Thom Mallant, die op 1 september is gestart als CEO van Allianz in Nederland.
Lees verder
Netwerkmeeting van TOP expertise en DPS op 30 november
TOP Expertise en DPS organiseren op donderdag 30 november een kennis- en netwerkbijeenkomst in Rotterdam. Drie verschillende sprekers zullen een presentatie houden over technische en schade gerelateerde kwesties. Het beloofd een interessante middag te worden.
Lees verder
Frans Hartensveld keert na 17 jaar terug naar zijn roots bij DEKRA
In de wereld van transportschade-expertise is Frans Hartensveld geen onbekende. Hij begon zijn carrière in dit veeleisende vak bij H&D, dat later DEKRA werd, en heeft sindsdien een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Na 17 jaar van professionele groei bij verschillende expertisebureaus, keert Frans nu weer terug naar het oude nest, DEKRA.
Lees verder
Mis geen enkel exemplaar van het gewaardeerde SCHADE magazine
Graag willen wij alle lezers attenderen op het belang van het doorgeven van een verhuisbericht wanneer je van adres verandert. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat je ons blad blijft ontvangen, het magazine boordevol met waardevolle inzichten en informatie uit de branche.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716