Nieuwsbrief week 44
VoordeAdviseur een overnamefonds voor advieskantantoren
Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelen de krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceren ze een fonds voor het intermediair onder de naam: VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing.
Lees verder
Opleidingspunten behalen?
Behaal voor het einde van het jaar uw benodigde opleidingspunten bij Studiecentrum Kerckebosch. Volg bijvoorbeeld de ‘Actualiteitendag Personenschade’, de cursus ‘Letselschade & Sociale Zekerheid, het ’AV&S Symposium 2023’ en/of één van de 20+ andere (online) bijeenkomsten die dit najaar nog in onze opleidingsagenda staan. Bekijk het aanbod.
Lees verder
Is een wettelijk verplichte overstromingsdekking de oplossing?
In een recente publicatie van het Financieel Dagblad wordt de conclusie van de Nationale ombudsman besproken na een grondig onderzoek van tien hersteltrajecten, variërend van de gaswinning in Groningen tot het toeslagenschandaal en de overstromingen in Limburg in 2021. Het blijkt dat overheidsinstanties nauwelijks leren van ervaringen uit het verleden en telkens opnieuw het wiel lijken uit te vinden, wat tot schrijnende situaties leidt waarbij sommige burgers nog meer schade ondervinden in de nasleep van een ramp.
Lees verder
Duurzaam herstel wordt de norm bij OHRA
Schadeherstel door reparatie is voor een verzekerde sneller, duurzamer en van hoge kwaliteit. Om deze redenen wordt reparatie in plaats van vervanging bij beschadigingen aan bezit of woning de norm bij OHRA. De verzekeraar ontvangt meer dan honderd claims per maand waarbij vernieuwing niet noodzakelijk is. Het duurzame schadeherstel wordt voor woonverzekeringen toegepast door het eigen herstelnetwerk van OHRA.
Lees verder
Omega Safety Day een evenement voor experts in de elektrotechnische sector
Op 7 december vindt de Omega Safety Day plaats, een evenement waar alle professionals uit de elektrotechniek samenkomen. Installateurs, inspecteurs en verzekeraars slaan de handen ineen met als doel: Kennisdelen!
Lees verder
Peter Houtman spreker op 2e Bijscholingsdag Letsel Opleidingen
Peter Houtman, voormalig spits van o.a. Feyenoord, Groningen en Sparta en tevens stadionspeaker van Stadion Feyenoord, zal op 11 januari 2024 tijdens de Bijscholingsdag van Letsel Opleidingen spreken over blessures en ongevallen in de voetbalsport.
Lees verder
Laurens Stiekema benoemd tot voorzitter bestuur VbV
Laurens Stiekema (55 jaar) is per 1 oktober vanuit het Platform Mobiliteit van het Verbond van Verzekeraars toegetreden tot het VbV bestuur.
Lees verder
Najaarsbijeenkomst van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap
Op 29 november 2023 vindt de najaarsbijeenkomst van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap plaats bij WIJ advocaten in Amsterdam. Het thema van de bijeenkomst is Extreme Weersomstandigheden & Verzekering.
Lees verder
KLM krijgt last onder dwangsom voor gebruik vervuilende hulpmotoren
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een last onder dwangsom (LOD) opgelegd aan KLM. De luchtvaartmaatschappij maakt op Schiphol te vaak ongeoorloofd gebruik van de ingebouwde, vervuilende hulpmotor (de auxiliary power unit, APU) van het vliegtuig, terwijl er schonere alternatieven op de platforms aanwezig zijn.
Lees verder
Congres Brandveiligheid op 14 november
Het Congres Brandveiligheid is inmiddels een begrip in het vakgebied. Het congres is in het leven geroepen om kennis te vergroten en te delen met een breed scala van professionals die zich bezighouden met brandveiligheid.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716