Nieuwsoverzicht week 43
De Toekomst van de Verzekeringssector
Op 28 en 29 november wordt 'The Future of Insurance Europa 2023' georganiseerd in het Novotel Amsterdam. Interessante sprekers vanuit onder andere Marsh, Aon, Zurich NN en AXA zullen u voorzien van de kennis en inzichten en het innovatietempo in de branche.
Lees verder
Verbond benadrukt waarde van zelfregulering in de Gedragscode Behandeling
In de laatste ontwikkelingen binnen de verzekeringssector heeft de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) centraal gestaan. Deze code, die richtlijnen bevat voor de afhandeling van letselschades, heeft een cruciale rol gespeeld in het waarborgen van eerlijke en rechtvaardige behandeling van slachtoffers. Onlangs heeft de minister van Financiën voorgesteld om de procedurele regels in de GBL wettelijk vast te leggen via het concept Wijzigingsbesluit financiële markten 2024. Het Verbond van Verzekeraars heeft hierop gereageerd via een internetconsultatie en benadrukt enkele belangrijke overwegingen.
Lees verder
Afstudeerstage over OSINT onderzoek naar coronabesmettingen
De volledige titel van het afstudeeronderzoek van Pepijn Winterwerp bij McLarens Nederland luidt ‘Welk protocol kan worden opgesteld voor OSINT onderzoek naar coronabesmettingen bij zorgmedewerkers en welke privacywetten moeten hierbij in acht worden genomen?’. Een mond vol, maar de strekking is duidelijk. Onderzoek of een protocol opgesteld kan worden om via Open Source Intelligence de coronabesmettingen bij zorgmedewerkers te achterhalen, met in achtneming van de geldende privacywetten.
Lees verder
Unseenlabs breidt satellietconstellatie uit voor maritieme surveillance
Unseenlabs, wereldleider op het gebied van radiofrequente (RF) gegevens en oplossingen voor de geolocatie van zeeschepen, kondigt de lancering aan van BRO-10 en BRO-11, de 10e en 11e satelliet van zijn baanbrekende constellatie* voor de opsporing van schepen op zee.
Lees verder
Masterclass voor assurantieadviseurs
Berntsen Mulder Advocaten organiseert op donderdag 16 november een Masterclass voor assurantieadviseurs. In deze Masterclass wordt ingegaan op de belangrijkste juridische ontwikkelingen op verzekeringsgebied.
Lees verder
Rabobank en VTM uitgeroepen tot beste dienstverlener van 2023
Het zakelijke platform MT/Sprout geeft jaarlijks een lijst uit van beste dienstverleners. TVM verzekeringen is uitgeroepen tot de beste dienstverlener in de categorie verzekeringen en in de categorie Riskmanagement is de Rabobank beste dienstverlener.
Lees verder
Opnieuw minder claims woningbranden bij verzekeraars
Het aantal claims dat verzekeraars ontvangen na een woningbrand is vorig jaar fors gedaald. In 2022 waren er ruim 56.000 claims. Daarmee werd een neerwaartse trend die al sinds 2018 zichtbaar is, voortgezet.
Lees verder
TVM Awards 2023 uitgereikt 
Naast de NK Veiligste Chauffeur werden er 7 andere TVM Awards uitgereikt aan een beroepschauffeur (Ridder), BBL-student chauffeur wegvervoer (NK Veiligste Chauffeur Junior) en transportondernemingen. De TVM Award Veilig Transport, MVO, Innovatie, Prestatie in de sector en Duurzaamheid zijn prijzen waar naast een jury ook het publiek haar stem kon laten gelden.  
Lees verder
Toename van phishingaanvallen met QR-codes
Analisten van SecurityHQ hebben onlangs een aanzienlijke toename waargenomen in Business Email Compromise (BEC), met betrekking tot phishing-aanvallen met QR-codes (Quishing) en captcha's voor het verzamelen van gegevens.
Lees verder
VACATURE MCLARENS: SCHADE-EXPERT AANSPRAKELIJKHEID EN CAR
McLarens onderzoekt in opdracht van veelal verzekeraars en makelaars door hun verzekerden gemelde schades. Waarom ging het mis, wat zijn de gevolgen en wie is er mogelijk aansprakelijk….? Dit is de dagelijkse praktijk waarnaar wij onderzoek doen waarbij wij onze juridische en technische kennis inzetten. Werken in de verzekeringsbranche wordt vaak gezien als saai. Deze functie is dat zeker niet!
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716