Nieuwsbrief week 43
Jolien Kruit ontvangt Albert Lilar Prijs voor proefschrift General Average
Op donderdag 19 oktober ontving Jolien Kruit, advocaat bij Van Traa Advocaten, de prestigieuze Albert Lilar Prijs voor haar proefschrift over het onderwerp General Average (averij-grosse). Dit academische werk, dat als een grote verdienste wordt beschouwd, heeft de aandacht getrokken van de maritieme gemeenschap. Het averij-grosseleerstuk is eeuwenoud en heeft na het beroemde Ever Given-incident in het Suezkanaal weer vol in de belangstelling gestaan.
Lees verder
Nederlandse Booking.com getroffen door geraffineerde phishingaanval
In een recente ontwikkeling hebben klanten van de bekende hotelreserveringssite Booking.com gemeld dat ze phishing-e-mails hebben ontvangen, die opmerkelijk nauwkeurig lijken op officiële correspondentie van de website. De meldingen, die voor het eerst werden gedaan aan de Observer, een zusteruitgave van de Engelse krant The Guardian, wekken de indruk dat de aanvallers toegang hebben gekregen tot gevoelige informatie van de slachtoffers.
Lees verder
Sfeervol Bomen dit jaar op 9 december
Zoals elk jaar wordt er door MacLarens een Sfeervol Bomen georganiseerd om relaties een mooie laatste maand van het jaar te wensen en te bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar jaar. Een gezellige samenkomst voor groot en klein.
Lees verder
Poortwachters versterken strijd tegen witwassen en terrorisme
In een gezamenlijke inspanning om witwassen, terrorismefinanciering en de naleving van sancties effectiever aan te pakken, hebben toonaangevende actoren in Nederland - waaronder banken, verzekeraars, makelaars, trustkantoren, notarissen, en ondernemers - de handen ineengeslagen. Ze hebben een rapport met de veelzeggende titel 'Krachten Gebundeld' gepubliceerd, dat uitgebreide voorstellen bevat om de rol van 'poortwachters' te verbeteren en de impact van hun activiteiten op bonafide klanten te minimaliseren.
Lees verder
VNAB verwelkomt twee nieuwe commissieleden
De VNAB verwelkomt nieuwe commissieleden. In de Technische commissie Brand zal Marlies Frohlich (Aon) toetreden en Gijs van Run (Nationale-Nederlanden) in de Financiële commissie.
Lees verder
De toekomst van cybercriminaliteit in 2025
Uit het recente Cyber Resilience Report 2023 van Aon blijkt dat de helft van de cyberdreiging in 2025 het gevolg zal zijn van menselijke fouten en kwaadwillige acties. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat deze vorm van criminaliteit niet alleen hun waarde kan aantasten, maar ook hun reputatie kan schaden.
Lees verder
Duurzaam schadeherstel: wat doen verzekeraars
Net voor de zomer heeft het Verbond een manifest opgesteld. Samen met Schoonmakend Nederland en het NIVRE wil het Verbond dat duurzaam schadeherstel eind 2024 gemeengoed is. Hoe ver zijn verzekeraars? Wat doen ze? Wat kunnen ze? In een serie over duurzaam schadeherstel komen diverse verzekeraars aan het woord. Dit keer het verhaal van Unigarant.
Lees verder
Efectis Nederland organiseert in november een expertmeeting
Efectis Nederland, een wereldwijd erkend bedrijf gespecialiseerd in brandonderzoek, organiseert op 21 november een expertmeeting over Brandveilige Gevel. Eric Guillaume, General Manager Efectis Frankrijk, zal een presentatie geven over de brandveiligheid van gevels; context en perspectieven.
Lees verder
HDI Global opent nieuw filiaal in Portugal
HDI Global SE zet haar internationale expansie voort en heeft nu goedkeuring gekregen om nog een filiaal te openen in Lissabon. Als een van 's werelds grootste industriële verzekeraars is HDI Global al meer dan twee decennia actief op de Portugese markt onder de vrijheid van dienstverlening. Het nieuwe kantoor in de hoofdstad is een natuurlijke evolutie van deze activiteiten en vormt een aanvulling op het bestaande klanten- en makelaarsplatform waardoor HDI Global dichter bij zijn Portugese klanten komt te staan.
Lees verder
5e editie van de Construction Risk Management Conference (Europe)
Op 23 en 24 april wordt met congres partner AON de 5e editie van de Construction Risk Management Conference (Europe) gehouden in Londen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716