Nieuwsbrief week 42
Dé Letselschadehulpdienst vierde eerste lustrum met een kennisevent
Op 10 oktober 2023 vond een kennisevent plaats dat georganiseerd was door Dé Letselschadehulpdienst. Dit event was nog ter gelegenheid van het 5-jarige bestaan. Het lustrum stond eigenlijk al gepland in 2021, maar kon op dat moment vanwege de strenge lockdowns niet plaatsvinden.
Lees verder
NIVRE-bestuur wordt uitgebreid met Jan Jagers
Met ingang van 1 november aanstaande wordt het NIVRE-bestuur uitgebreid met bestuurslid Jan Jagers. Met zijn komst is het bestuur weer compleet: hij neemt de plek in die is vrijgekomen door het aftreden van Bart Hoogstad. Jan is afgevaardigd vanuit de raad van branchevoorzitters.
Lees verder
Uitreiking van de Europese Risicomanagement Awards 2023
FERMA en Commercial Risk Europe hebben maandagavond in Antwerpen de European Risk Management Awards 2023 uitgereikt. Hiermee wordt uitzonderlijk talent in het hele risicomanagementberoep voor uitmuntendheid in de branche, opmerkelijke prestaties en marktvoorspellende strategieën beloond.
Lees verder
Ron Verhulsdonck maakt overstap naar MS Amlin
Per 1 januari 2024 treedt Ron Verhulsdonck in dienst bij MS Amlin Insurance SE als Country Manager Belgium & Netherlands P&C. Ron heeft een indrukwekkend traject van bijna 23 jaar bij Chubb achter zich.
Lees verder
Webinar ‘Herstelbemiddeling in letselschadezaken helpt’
De Letselschade Raad organiseert in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars op 6 november a.s. het Webinar ‘Herstelbemiddeling in letselschadezaken helpt' en wordt uitgezonden vanuit de Webinar-studio van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
VKG breidt Aplaza-functionaliteit uit
Fullservice-provider VKG breidt de Aplaza-functionaliteit uit door naast prolongatie- en mutatieberichten nu ook polisdocumenten via Aplaza aan te bieden. De eerste documenten die via Aplaza kunnen worden opgehaald zijn het polisblad en het internationaal verzekeringsbewijs (IVB).
Lees verder
Redelijke kosten van expert van verzekerde
In deze kwestie heeft verzekerde waterschade geleden welke onder een inboedelverzekering door verzekeraar is vergoed. De verzekeraar weigerde echter de kosten van de door de verzekerde ingeschakelde expert, die de omvang van de schade had vastgesteld, te vergoeden. Kennedy Van der Laan gaat in op deze casus.
Lees verder
Chubb benoemt Jeroen den Tex tot Country President voor de Benelux
Chubb heeft de benoeming van Jeroen den Tex tot Country President voor de Benelux aangekondigd. Momenteel is hij Chief Operating Officer voor de Benelux. In zijn nieuwe functie zal Den Tex verantwoordelijk zijn voor Chubb's property and casualty, accident and health, en consumer lines activiteiten in de Benelux.
Lees verder
Risicomanagement essentieel voor duurzaamheid en concurrentie
Het 12e FERMA Seminar over Risicomanagement 'The Roadmap to Strategic Risk Management' werd gisteren afgesloten met een oproep aan risicomanagers om te blijven laten zien dat zij een essentiële rol spelen in het mogelijk maken van op risico gebaseerde besluitvorming, wat cruciaal is voor de duurzaamheid en het concurrentievermogen van bedrijven.
Lees verder
Troostwijk Expertise breidt expertise-team verder uit
Met de komst van Chris Dolstra en Huub Wassenaar is het team van Troostwijk Expertises verder uitgebreid. De heren beschikken over uitgebreide technische kennis en hebben beiden een achtergrond in de assurantiewereld. In de komende maanden worden zij geleidelijk geïntegreerd in de portefeuille van Troostwijk Expertises en binnen de bedrijfsonderdelen gericht op risicobeoordelingen en waarderingen.
Lees verder
Openclaims kondigt nieuwe investeringsronde aan
Openclaims, de Nederlandse marktleider op het gebied van motor claims software, kondigt een nieuwe investeringsronde aan van 1,75 miljoen euro geleid door Knight Capital. Openclaims gebruikt de investering om haar ‘Repair Distribution Solution’, die helpt bij het verkleinen van de ecologische voetafdruk van schadeherstel en het verlagen van herstelkosten, verder te ontwikkelen.
Lees verder
OM start onderzoek tegen DuPont/Chemours
Namens circa 2400 mensen is er een aangifte aan het Openbaar Ministerie (OM) overhandigd tegen het chemiebedrijf DuPont/Chemours in Dordrecht. Naar aanleiding van deze aangifte en een recente Zembla-uitzending heeft het OM besloten een strafrechtelijk onderzoek tegen DuPont/Chemours te starten.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716