Nieuwsbrief week 41
Start campagne tegen online criminaliteit ‘Laat je niet interneppen’
De Rijksoverheidscampagne ‘Laat je niet interneppen’ is gericht op het herkennen en voorkomen van online criminaliteit. Een veelgebruikte manier van criminaliteit is mensen online misleiden. Door in te spelen op persoonlijke situaties en zich voor te doen als iemand anders krijgen criminelen het voor elkaar om mensen op het verkeerde been te zetten. Online misleiding kan echt iedereen overkomen.
Lees verder
Een onverwachte wending
Op een zonnige ochtend in juni 2022 vond er buiten de bebouwde kom op de Maarheezerhuttendijk in Weert een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een wielrenner. De groep wielrenners had voorrang moeten verlenen aan de motorrijders. Het geschil dat daaruit voortkwam, is voorgelegd aan de Geschillencommissie Regresaanspraken Zorgverzekeraars
Lees verder
Finzeker keurmerk: Tegengeluid in een veranderende verzekeringsector
De verzekeringssector is volop in beweging. Een toenemend aantal kantoren wordt opgeslokt door grotere intermediairs, direct writers winnen aan macht en de AFM tracht steeds meer te bepalen hoe het intermediar zaken moeten voeren. In deze dynamische tijd is het cruciaal dat kleine en middelgrote kantoren de handen ineenslaan en hun positie in de markt heroveren. Het vernieuwde keurmerk Finzeker, mede opgezet door CFD, staat klaar om hierbij te ondersteunen.
Lees verder
Volmachtmarkt stijgt ook in 2023
Uit het Marktrapport Volmachten over het eerste halfjaar van de NVGA en het Verbond van Verzekeraars, blijkt dat het premievolume in de sectoren Schade en Inkomen naar verwachting met 4% stijgt. Opvallend is dat het zakelijke segment de sterkste groei doormaakt met een stijging van 5%,
Lees verder
Luisteren naar de behoefte van het slachtoffer
Geeke Feiter is directeur bij het Verbond van Verzekeraars. Tijdens het PPS-congres van vrijdag 29 september heeft zij een voorbeeld uit de praktijk van langlopende letselschadezaken uitgebreid toegelicht. Wat Geeke betreft spreekt dit voorbeeld boekdelen.
Lees verder
Een onjuist gebleken (fraude)onderzoek na brand
Na een brand in een bedrijfsruimte van een IT-bedrijf doet de brandverzekeraar (fraude)onderzoek naar de toedracht van de brand. Aan hand van het onderzoek concludeert de brandverzekeraar dat sprake is geweest van brandstichting, waarbij de bestuurders van het bedrijf betrokken waren. In een procedure bij de rechtbank wordt echter geoordeeld dat dit niet is komen vast te staan en dat de verzekeraar gehouden is dekking te verlenen.
Lees verder
Binnenvaartcoöperatie NPRC zet historische stap in verduurzaming vloot
De grootste coöperatie van binnenvaartondernemers in Europa, NPRC, gaat 3 miljoen euro investeren in de verduurzaming van haar vloot. Een collectieve stap voorwaarts van 150 verenigde ondernemers om emissies van de vloot en in de keten te verlagen. Nog niet eerder is op een dergelijke schaal ingezet op verduurzaming in de droge bulk binnenvaart.
Lees verder
De Letselschade Raadsdag in Amersfoort
De Letselschade Raad organiseert op 23 november bij de Mariënhof in Amersfoort de Letselschade Raadsdag. Professionals op het gebied van letselschade zijn van harte welkom op deze dag.
Lees verder
Forse groei zonne-energie door kleinere zonne-energieprojecten
De opwek van zonne-energie in Nederland is in 2022 fors gegroeid. Van het totale elektriciteitsgebruik werd vorig jaar 14,8% opgewekt met zonne-energie. Het grootste deel van de groei kwam door huishoudens en kleine bedrijven die zonnepanelen plaatsen. Dit blijkt uit de Monitor Zon-PV 2023 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de monitor jaarlijks uitbrengt.
Lees verder
Deze week is het de Nationale Veiligheidsweek
Week 41 is de Nationale Veiligheidsweek en draait in heel Nederland om de samenwerking tussen overheidsinstanties en particuliere organisaties. Daarnaast worden er op specifieke locaties onderwerpen belicht, zoals cybersecurity in Heemskerk en agressie in winkels in Amsterdam.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716