Nieuwsbrief week 40
Winnaars performance onderzoek aanbieders 2023 bekend
Op basis van meer dan 3.300 beoordelingen van het intermediair, is de performance vastgesteld van aanbieders, op zes verschillende deelmarkten: Particulier schade, Zakelijk schade, Hypotheken, ORV, Lijfrente en Inkomen/AOV.
Lees verder
Werkgeversfusie a.s.r. en Aegon Nederland afgerond 
Op 1 oktober 2023 is de juridische fusie tussen ASR Nederland N.V. (a.s.r.) en Aegon Nederland N.V. (Aegon Nederland) afgerond. Dat betekent dat Aegon Nederland als bedrijf en werkgever overgaat in a.s.r. Met de juridische fusie – ook wel de werkgeversfusie genoemd – ontstaat één van de grootste verzekeraars in Nederland waar zo’n 9.600 mensen werken.   
Lees verder
Verkeersaansprakelijkheid en letselschade: hebt u alle kennis voorhanden?
Letselschade als gevolg van verkeersongevallen: soms is de situatie helder en wordt aansprakelijkheid direct erkend. Vaak ligt het ingewikkelder en dienen verschillende factoren te worden meegewogen of spelen bijzondere omstandigheden een rol. Hoe is het dan geregeld? Met het cursusaanbod van Kerckebosch ontvangt u de juiste kennis en vaardigheden.
Lees verder
Bas Spikker bouwkundig expert bij HLPC Expertise
Bas Spikker is per 1 oktober gestart bij HLPC Expertise. Bas zal voornamelijk de bouwkundige schades op gaan pakken. "Met zijn bouwkundige ervaring in een bouw/aannemersbedrijf en als bouwkundig expert bij een grote verzekeraar, is hij een waardevolle aanvulling voor ons team."
Lees verder
Geld regent in Groningen zonder echte schade
In Groningen valt er flink wat te zeggen over de overvloed aan schadevergoedingen voor schade die niet echt aanwezig lijkt te zijn als gevolg van aardbevingen. Gisteren publiceerde het NRC een interessant artikel waarin een opmerkelijke situatie met aardbevingscompensatie werd onthult.
Lees verder
Christy van Buren manager IT & change VNAB
Christy van Buren wordt de nieuwe manager IT & change bij de VNAB. Zij neemt de rol over van Theo van Endhoven die per 1 oktober met pensioen is gegaan. Christy werkt sinds 2015 bij de VNAB. Zij is nauw betrokken geweest bij de realisatie van het Sanctieplatform en is de trekker van de ontwikkeling van Co-polis.
Lees verder
Verzekeraars innoveren met snellere afhandeling van lichte letselschades
Verzekeraars presenteren een innovatieve aanpak voor de afhandeling van schades met licht letsel. Een geavanceerde tool wordt ontwikkeld om op efficiënte wijze een rechtvaardig schadebedrag vast te stellen voor de meer dan 50.000 mensen die jaarlijks een claim indienen na een incident met relatief lichte verwondingen, zoals verkeersongevallen of ongevallen op het werk.
Lees verder
LTO Verzekeringen en Topteam bundelen de krachten
LTO Verzekeringen verwerft een meerderheidsbelang in Topteam Agrarische Assurantiën. Met deze overname bundelen LTO Verzekeringen en Topteam de krachten om de agrarische sector te voorzien van passend verzekeringsadvies. Topteam blijft een autonoom opererende organisatie binnen LTO Verzekeringen. Samen vormen ze de grootste onafhankelijke adviesorganisatie op agrarisch verzekeringsgebied in Nederland.
Lees verder
Ecclesia benoemt Chris Honig tot nieuwe Director Broking & Claims
Chris Honig is per 1 oktober benoemd tot de nieuwe Director Broking & Claims van Ecclesia. Chris heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van risico’s en verzekeren, waarvan 17 jaar binnen de verzekeringsmakelaardij.
Lees verder
Letsel Opleidingen organiseert tweede editie van de Bijscholingsdag
Op 11 januari 2024 organiseert Letsel Opleidingen de tweede editie van de Bijscholingsdag. Ook dit jaar wisselen sprekers en interactieve workshops elkaar tijdens dit jaarlijkse congres af. Dagvoorzitter is ook dit jaar Roelof Hemmen, die ook de podcast ‘Over Letsel’ van de Bureaus maakt.
Lees verder
Pieter van Steen treedt toe tot het BELFOR-team in Uden
Pieter van Steen, een ervaren professional in de schade-expertise en reconditioneringssector, heeft zich recentelijk aangesloten bij BELFOR in Uden. Met een indrukwekkende achtergrond in de branche brengt Pieter zijn waardevolle expertise naar BELFOR, de wereldwijde marktleider op het gebied van schadeherstel en reconditionering.
Lees verder
Verzwijging in het verzekeringsrecht
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft een uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot verzekeringsrecht. De kern van deze zaak lag in een schadegeval bij een Grand Café La Belle, waarbij brand schade veroorzaakte. La Belle vroeg dekking aan verzekeraar ASR. Echter, ASR wees het dekkingsverzoek af, onder verwijzing naar verzwijging op grond van artikel 7:928 BW.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716