Nieuwsoverzicht week 38
IP 2023: Innoveren is geen trucje, maar een vaardigheid
Ruim 30 young professionals vanuit 19 verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn gestart met het Jongeren Innovatie Programma 2023. In multidisciplinaire teams doorlopen ze het innovatieproces van scoping tot pitch en werken aan toekomstgerichte, sectorbrede innovaties binnen het thema Voor alles en voor iedereen een verzekering.
Lees verder
Lloyds biedt overzichtelijke vakpaper Vergelijkingskaart
Lloyds Bank heeft een vakpaper gemaakt van de belangrijkste vragen en antwoorden rondom de Vergelijkingskaart. Dit overzicht is gratis te downloaden op de website van Lloyds Bank.
Lees verder
AI en mensenwerk: Balanceren tussen kansen en risico's
Kunstmatige intelligentie (AI) evolueert met een verbluffende snelheid en heeft zich als een veelbelovende kracht in diverse sectoren gepositioneerd. Echter rijst de vraag zijn we voorstanders, tegenstanders, of bevinden we ons in een verkennende fase met betrekking tot het gebruik van AI. In deze context heeft Inter-Focus het voortouw genomen door de AI-handschoen op te pakken en organiseren op 27 november een evenement inclusief netwerkborrel, om deze vragen te onderzoeken.
Lees verder
Inbeslagname van scooter die op rollenbank meer dan 115 km per uur haalt
De politie Schiedam heeft afgelopen week een opgevoerde scooter in beslag genomen. Een scooter/bromfiets mag tot maximaal 45 km per uur rijden, deze scooter haalde echter op de rollenbank meer dan 115 km per uur. Uit nader onderzoek blijkt dat de bestuurder op TikTok video's deelt om zijn bizarre stunts te laten zien, zo meldt de politie.
Lees verder
AddSecure rondt overname Clifford Group af
AddSecure, heeft vandaag de afronding afgesloten van de eerder aangekondigde overname van Clifford Group, een toonaangevend telematicabedrijf met meerdere merken in de Benelux. De overname geeft AddSecure toegang tot geavanceerde Mobile Security en Connected Mobility oplossingen.
Lees verder
Leidy Timmerman Industry Director Business Services bij Aon Nederland
Leidy Timmerman is met ingang van 1 september benoemd tot Industry Director Business Services bij Aon Nederland. ​Zij stuurt het team Business Services aan dat zich richt op een breed scala aan (zakelijke) dienstverleners waaronder de facilitaire dienstverlening, uitzendbranche, ICT, consultancy, media, leisure & entertainment. Met haar team biedt Timmerman bedrijven dienstverlening op het gebied van risico, pensioen- en gezondheidsoplossingen.
Lees verder
Mettra zet in op anti-fraude opleidingen, consultancy en onderzoek
Per 1 oktober gaat Marius Rademaker zich toeleggen op het trainings- advies- en onderzoeksbureau Mettra. In samenwerking met onder andere Ekelmans Advocaten uit Den Haag, verzorgt Mettra al enkele jaren vanuit het Nibe-SVV de Leergang Coördinator Fraudebeheersing en daar komen nu meer anti-fraudeopleidingen bij.
Lees verder
DEKRA Claims and Expertise trekt Harrie Vos en Maick Arendsen aan
De afdeling Aansprakelijkheid Technische Verzekeringen van DEKRA Claims and Expertise heeft zich uitgebreid met Harrie Vos en Maick Arendsen die als schade-expert aan de slag gaan.
Lees verder
Belangrijke aspecten van de Miljoenennota voor adviseurs en verzekeraars
Prinsjesdag 2023 was opnieuw een unieke editie. Dit jaar was het de allereerste Prinsjesdag voor prinses Alexia(18) en was het voor het tweede achtereenvolgende jaar in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hier vind je de kernpunten van de Miljoenennota 2024, met directe relevantie voor adviseurs, verzekeraars en hun klanten die zijn uitgewerkt door experts van Lindenhaghe.
Lees verder
Intentie herbenoeming van Ruud Joosten bij BAM
De raad van commissarissen van Koninklijke BAM Groep nv heeft het voornemen Ruud Joosten voor te dragen voor herbenoeming als chief executive officer (CEO) van de raad van bestuur van Koninklijke BAM Groep.
Lees verder
Vier gestolen Toyota’s teruggevonden in haven van Antwerpen
Op 23 augustus 2023 heeft het Gestolen Objecten Register, in samenwerking met onderzoeksbureau Detektor en de Belgische politie vier gestolen Toyota voertuigen teruggevonden in de haven van Antwerpen. Dit resultaat is het gevolg van een succesvolle operatie, aangewakkerd door een cruciale tip. De vondst onderstreept het belang van samenwerking tussen publieke en private partijen bij de bestrijding van criminaliteit.
Lees verder
Worden extreme weersomstandigheden ‘onverzekerbaar’?
Verzekeringen kunnen de economische gevolgen van extreme weersomstandigheden verminderen - hoewel niet wegnemen - omdat ze de onzekerheid helpen verminderen door risico's te bundelen. Door de toename van de frequentie en intensiteit van rampen zal de beschikbaarheid van verzekeringsdekking op veel locaties echter waarschijnlijk afnemen en/of zullen de premies sterk stijgen. Het bewijs voor een dergelijk scenario is al geleverd en de situatie zal waarschijnlijk verergeren.
Lees verder
SCHADE magazine online
De nieuwe editie van het SCHADE magazine nu online. In dit nummer onder andere SOCOTEC Hanselman Groep, klimaatschade, Biesboer expertise, schadeverzekeringsmarkt, energietransitie, Sophie Verhaar één van de finalisten van de VNAB Young Talent Award en meer. Lees het nu.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716