Nieuwsbrief week 34
Marsh neemt Honan Insurance Group over
Marsh, 's werelds grootste verzekeringsmakelaar en risicoadviseur en onderdeel van Marsh McLennan, heeft vandaag aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt over de volledige overname van Honan Insurance Group Pty Ltd (Honan), een vooraanstaande gespecialiseerde verzekeringsmakelaar in bedrijfsrisico's, employee benefits en strata- en vastgoedverzekeringen.
Lees verder
Wat is de opdracht van de VNAB young talent award finalisten
Finalisten Siebe, Jelmer en Stephanie zijn zich aan het voorbereiden op de finale van de tweede editie van de VNAB young talent award uitreiking op 14 september. Maar wat houdt de opdracht precies in?
Lees verder
#RISK op 27 en 28 september in Amsterdam
Naarmate de wereld steeds meer onderling verbonden en complexer wordt, neemt ook het risicolandschap toe. Daarom is het belangrijker dan ooit voor bedrijfsleiders en afdelingshoofden om op de hoogte te blijven van de laatste trends en best practices. Dat is waar Risk Amsterdam 2023 om de hoek komt kijken. Dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 27 en 28 september 2023 in de RAI Amsterdam, is het belangrijkste evenement voor risicoprofessionals in Europa.
Lees verder
Weigeren schadeclaim op basis van onjuist verstrekte gegevens
Onlangs heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan in een juridische zaak betreffende verzwijging bij het afsluiten van een verzekering. In dit arrest draait het om de weigering van een schadeclaim door een verzekeraar op basis van onjuist verstrekte gegevens. De vraag rijst of een verzekeraar gerechtigd is om dit te doen en welke regelgeving de verzekeraar dient te volgen. Mop van Tiggele-Van der Velde, hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Erasmus School of Law, heeft haar inzichten gedeeld in een interview met NRC.
Lees verder
HDI Global blijft op koers door succes in eerste helft van 2023
Industrieel verzekeraar HDI Global SE meldt in haar halfjaarverslag een dubbelcijferige groei van de verzekeringsomzet en een verdere verbetering van de combined ratio. De goede resultaten zijn met name te danken aan successen op het gebied van aansprakelijkheid en schade, evenals in het segment speciale risico's.
Lees verder
Nederlandse economie en financiële sector sterk, stabiliteitsrisico's hoog
Door de aanhoudend hoge inflatie en de verkrapping in financiële condities door onder andere stijgende rentes constateert het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) dat risico’s voor de financiële stabiliteit relatief hoog blijven. Met het oog op de persistentie van de kerninflatie is het wenselijk dat sociale partners (via een beheerste groei van winsten en lonen) en de overheid (via begrotingsdiscipline) hun verantwoordelijkheid nemen om de inflatie naar beneden te brengen.
Lees verder
De online broker die in acht jaar tijd de verzekeringsbranche opschudde
Britse verzekeringsbroker Superscript groeit hard, onder andere met het onlangs in Rotterdam geopende kantoor, gericht op het Europese vasteland. CEO Cameron Shearer startte zijn bedrijf acht jaar geleden, nadat hij signaleerde dat het verzekeren van zijn eigen bedrijfsprocessen niet eenvoudig bleek: hij ging digitale bedrijven flexibele verzekeringen aanbieden.
Lees verder
ANWB staakt verzekeringen voor fatbikes vanwege toenemende diefstalcijfers
Met het oog op het behouden van betaalbare fietsverzekeringen heeft de ANWB aangekondigd dat zij vanaf volgende maand geen verzekeringsdekking meer zal bieden voor fatbikes. Deze beslissing is genomen als reactie op de stijgende diefstalcijfers en de aanpassingen die na aankoop aan deze fietsen worden gedaan. De verzekeringspoot van ANWB, Unigarant, streeft ernaar deze uitdagingen aan te pakken om de duurzaamheid van haar verzekeringsaanbod te waarborgen. Floor van Workum, de CEO van Unigarant, deelde in een interview met Nieuws en Co inzichten over deze beslissing.
Lees verder
René van Gils nieuwe CEO Nh1816 Verzekeringen
Op 1 oktober 2023 treedt René van Gils (1966) als toekomstig CEO in dienst bij Nh1816 Verzekeringen. René afkomstig van Univé zal na een inwerk- en introductieperiode per januari 2024 Lex Verëll opvolgen als directievoorzitter bij de succesvolle verzekeraar. Cas Verhage (CCO) zal in dezelfde periode met pensioen gaan.
Lees verder
Campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van start
Om het aantal ongevallen in deze periode terug te dringen start Veilig Verkeer Nederland (VVN) met spandoeken en posters de jaarlijkse campagne 'Onze scholen zijn weer begonnen', waarmee de organisatie de automobilist oproept om de snelheid aan te passen. De aftrap van deze campagne vond vanochtend plaats op basisschool de Gouden Griffel in Berkel en Rodenrijs.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716