Nieuwsoverzicht week 32
Achmea ziet een toename van 91 procent in geschillen over zonnepanelen
In de eerste helft van dit jaar is het aantal geschillen tussen consumenten en zonnepaneelinstallateurs met maar liefst 91 procent gestegen, volgens een rapport van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR), zoals gemeld door Solar Magazine. Dit markeert een opmerkelijke verschuiving na een langdurige periode van afname in juridische geschillen.
Lees verder
Sterk operationeel resultaat voor Allianz Benelux in eerste halfjaar 2023
Ondanks de aanhoudende wereldwijde druk op de financiële sector heeft Allianz Benelux sterke resultaten gerealiseerd in de eerste helft van 2023. Het premie-inkomen komt uit op 1.775 miljoen euro. Voor het Schade-bedrijf bedroeg het premie-inkomen 846 miljoen euro en voor het Leven-bedrijf was het premie-inkomen 929 miljoen euro.
Lees verder
Context aan Zee: Samenvoeging, Jubilea en Traditie
In een continu veranderende wereld behouden enkele tradities hun waarde. Zo ook het jaarlijkse 'RVJ aan Zee', wat dit jaar door de samenvoeging met Context wordt omgedoopt naar 'Context aan Zee'.
Lees verder
Aanpak regelgeving op het beheersen van risico's elektrische voertuigen
De opkomst van elektrische voertuigen (EV's) heeft een revolutie teweeggebracht in de autobranche en heeft de weg vrijgemaakt voor duurzame en milieuvriendelijke mobiliteit. Echter, te midden van deze innovatieve vooruitgang, rijzen er vragen over de veiligheid van elektrische voertuigen, met name in situaties waarin meerdere EV's samenkomen, zoals in parkeergarages. Brandweercommandant en veiligheidsregiodirecteur Esther Lieben heeft haar inzichten en bezorgdheid over dit onderwerp met RTL nieuws gedeeld.
Lees verder
Zwaar onweer goed voor 70% van alle verzekerde natuurrampen in dit jaar
Naar schatting van Swiss Re Institute is een reeks wijdverspreide onweersbuien (severe convective storms) in de VS verantwoordelijk voor 68% van de wereldwijde verzekerde natuurramp schade in de eerste helft van 2023, wat de toenemende schade-impact van secundaire gevaren benadrukt.
Lees verder
Opsporingsdienst inspectie onderzoekt mogelijke fraude met energielabels
In het kader van een onderzoek naar mogelijke fraude met energielabels heeft de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (ILT-IOD) van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onlangs 2 woningen en 2 bedrijfspanden doorzocht, de eigenaar wordt verdacht en is aangehouden en verhoord.
Lees verder
Talent&Pro richt zich met Next Career en Switch Career op nieuwe doelgroep
Talent&Pro, een detacheringsbureau in Utrecht, kondigt de lancering aan van twee innovatieve programma's: Next Career en Switch Career. Deze nieuwe proposities bieden professionals met werkervaring in de financiële dienstverlening en daarbuiten de unieke kans om hun carrière in een stroomversnelling te brengen.
Lees verder
Experimenteel project Fortum en Terrafame voor metalen uit EV-batterijen
De Scandinavische bedrijven Fortum en Terrafame hebben een overeenkomst getekend voor een experimenteel project waarbij metalen die door Fortum worden teruggewonnen uit de zwarte massa van EV-batterijen en zullen worden gebruikt in Terrafame's chemische productie van batterijen. De samenwerking tussen Fortum en Terrafame zal een duurzamere waardeketen mogelijk maken om te voldoen aan de behoeften van de Europese batterij producerende industrie.
Lees verder
Boete Nationale-Nederlanden voor onjuiste en te late pensioeninformatie
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 28 juli 2023 een bestuurlijke boete van €425.000 opgelegd aan de pensioenuitvoerder Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. (NN). De boete is opgelegd omdat NN niet-correcte pensioeninformatie heeft verstrekt en heeft nagelaten om deelnemers bij de start, beëindiging of wijziging van hun pensioenregeling tijdig de wettelijk verplichte informatie te versturen.
Lees verder
Kredietverzekeraar Coface Nederland benoemt Eelco Ouwerkerk tot CCO
Coface, een leider in kredietverzekeringen en risicomanagement, kondigt de benoeming aan van Eelco Ouwerkerk (42) als Chief Commercial Officer voor de kredietverzekeringsactiviteit van de branchoffice in Nederland. Ouwerkerk komt bij Aon vandaan waar hij Managing Director was.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716