Nieuwsoverzicht week 27
Benchmark Schadeverzekeringen Marsh Nederland
Marsh Nederland heeft voor de derde keer op rij de Nationale Benchmark Schadeverzekeringen gepresenteerd. In dit rapport wordt beschreven hoe 378 ondernemingen met een omzet van 25 miljoen tot 1 miljard euro het proces van continuatie van hun bedrijfsmatige verzekeringen over de afgelopen periode hebben ervaren.
Lees verder
VNAB podcast 13: Energietransitie & ESG
In deze aflevering van de VNAB podcast wordt gepraat over duurzaamheid in de verzekeringsmarkt. Hoe kunnen verzekeraars helpen om de klimaatdoelen te halen? Presentator Maarten Bouwhuis spreekt hierover met Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht), Annick Schmeddes & Eva Haanraadts (Sustainable Talent) en Detmer Koekoek (Royal HaskoningDHV). En dit is allemaal live opgenomen vanaf co-podium 2023!
Lees verder
Twee nieuwe bestuursleden Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen
De Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen is vier jaar geleden opgericht als vehikel voor de implementatie van het Programma Uniforme Inrichting Volmachtketen. De stichting blijft ook in de toekomst actief en heeft besloten het stichtingsbestuur te versterken met twee nieuwe bestuursleden.
Lees verder
Jeanet van Antwerpen nieuwe juryvoorzitter Duurzame Ontwikkeling
Na de succesvolle herintroductie in 2022 is de inschrijvingstermijn voor het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024 geopend. Initiatieven die bijdragen aan een sterke en toekomstbestendige branche kunnen weer worden aangemeld in de categorieën duurzame ontwikkeling, ketenefficiency, klantbelang en verzekerbaarheid. Nieuw jurylid Jeanet van Antwerpen van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, zit de vakjury Duurzame Ontwikkeling voor.
Lees verder
Luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk voor gebrekkige eerste hulp
Op een vlucht van Austrian Airlines viel een kan met hete koffie van een cateringkarretje en verbrandde een passagier. De eerste hulp werd hem aan boord van het vliegtuig verleend. De passagier heeft bij de Oostenrijkse rechterlijke instanties een vordering ingesteld tot schadevergoeding en tot vaststelling van de aansprakelijkheid van Austrian Airlines voor alle toekomstige schade als gevolg van de verergering van zijn brandwonden door de ontoereikende eerste hulpverlening aan boord van het vliegtuig.
Lees verder
Diefstalcijfers LIV 1e halfjaar 2023
Uit de diefstalcijfers van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) blijkt dat er in het eerste half jaar van 2023 een lichte daling is te zien van het aantal gestolen voertuigen.
Lees verder
Kabinet investeert 312 miljoen in bouw zorggeschikte woningen
Het kabinet trekt de komende jaren 312 miljoen euro uit om corporaties en zorgaanbieders te stimuleren 20.000 betaalbare zorggeschikte woningen in de sociale huur te bouwen. Minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) heeft daarvoor vandaag de subsidieregeling zorggeschikte woningen in internetconsultatie gebracht.
Lees verder
Schademeldingen storm Poly vallen vooralsnog mee
Storm Poly zorgde gisteren voor een toenemend aantal schademeldingen bij verzekeraars. Met name vanuit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Friesland is er contact opgenomen voor het melden van schade. Toch is volgens Nationale-Nederlanden het eerste beeld, bijna 24 uur na het begin van de storm, dat de schade, zowel voor de particulier als de zakelijke markt, vooralsnog ‘meevalt’. Experts zijn sinds gisteren in het gebied aanwezig om de schade op te nemen en hebben eventuele noodvoorzieningen voor klanten getroffen.
Lees verder
Nieuwe editie SCHADE magazine online
De nieuwe editie van het SCHADE magazine is afgelopen week in de bus gevallen. In dit nummer onder andere aandacht voor de niches in de branche, interviews met Sedgwick, Crawford, Bolster Insurance, Hienfeld, SAR Nivre en meer.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716