Nieuwsbrief week 27
SMABTP en DUPI Groep richten nieuwe vestiging op in Duitsland
SMABTP Group, een grote onderlinge bouwverzekeraar, opent op 1 juli 2023 een vestiging in Keulen, Duitsland. Het kantoor in Keulen wordt commercieel en operationeel geleid door DUPI, een toonaangevende Managing General Agent.
Lees verder
innovatieve AI-oplossing om vermoeidheid bij chauffeurs te detecteren
Verbeterde verkeersveiligheid en het voorkomen van ongevallen zijn slechts enkele van de voordelen van de nieuwe en innovatieve AI-oplossing van AddSecure om vermoeidheid bij bestuurders te detecteren.
Lees verder
Thom Mallant volgt Sjoerd Laarberg op als CEO Allianz Nederland
Op 1 september wordt Thom Mallant CEO van Allianz Nederland en verantwoordelijke voor de P&C-activiteiten van Allianz Benelux in de Allianz Benelux Board of Management. Hij volgt Sjoerd Laarberg op, die na 17 jaar - waarvan 11 jaar als CEO in Nederland - op eigen verzoek Allianz verlaat voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière.
Lees verder
Belang van beveiligers bij grote incidenten
Bij grote incidenten ervaren hulpdiensten vaak hinder van nieuwsgierige toeschouwers, ook wel bekend als ramptoeristen. Dit was niet anders tijdens de verwoestende brand in Ter Aar, waarbij talrijke bedrijfspanden verloren gingen. De politie moest zelfs geweld gebruiken om omstanders uit het gevaarlijke gebied te verwijderen. Sinan Hayir van Crown Security Services begrijpt niet waarom er geen beveiligers zijn ingezet.
Lees verder
Sjoerd Laarberg nieuwe CEO Alpina Group
Alpina Group, toonaangevend en onafhankelijk financieel dienstverlener in Nederland en België, heeft met ingang van 1 september 2023 Sjoerd Laarberg als nieuwe CEO benoemd. Sjoerd volgt Michael de Nijs op, die deze functie bekleedt sinds Alpina Group in 2021 is ontstaan uit de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep. De Nijs zal Alpina Group blijven ondersteunen als lid van de Raad van Commissarissen.
Lees verder
­­Blinqx versterkt Verzekering & Hypotheek segment
Blinqx, aanbieder van softwareoplossingen voor MKBs, corporates en dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat het Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond heeft overgenomen. De toevoeging van deze merken versterkt de dienstverlening van Blinqx in haar Verzekering & Hypotheek segment.
Lees verder
Topvrouw Aon voert RiFD Top 100 aan
Leonique van Houwelingen is de meest invloedrijke persoon in de sector van financiële dienstverlening. Haar benoeming als CEO van Aon Nederland zorgt ervoor dat voor het eerst een vrouw de RiFD Top 100 aanvoert.
Lees verder
innovatieve AI-oplossing om vermoeidheid bij chauffeurs te detecteren
Verbeterde verkeersveiligheid en het voorkomen van ongevallen zijn slechts enkele van de voordelen van de nieuwe en innovatieve AI-oplossing van AddSecure om vermoeidheid bij bestuurders te detecteren.
Lees verder
Alicia nu ook voor verzekeraars, brokers, banken en e-commercebedrijven
Alicia stelt haar bewezen platform voor het embedded aanbieden van verzekeringen nu ook open voor andere partijen zoals verzekeraars, brokers, banken en e-commerce-bedrijven. Via het krachtige Insurance as a Service-platform van Alicia kunnen deze organisaties nu eenvoudig digitaal verzekeringen aanbieden aan eindgebruikers en profiteren van een laagdrempelige en optimale distributie.
Lees verder
Fietsendieven slaan vaker toe in Nederland
In mei zijn er veel meer (brom- en snor-) fietsen gestolen dan dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de politie. Werden vorig jaar in deze maand 7.977 tweewielers ontvreemd, dit jaar zijn dat 8.667. Sowieso zijn de eerste vijf maanden van dit jaar veel meer (brom- en snor-) fietsen gestolen.
Lees verder
Frank van de Ven nominated for EY Entrepreneur Of The Year Award 2023
Frank van de Ven, oprichter en CEO van i-team Global, is genomineerd voor de prestigieuze EY Ondernemer van het Jaar Award 2023. Deze nominatie erkent zijn opmerkelijke leiderschap en innovatieve aanpak in de transformatie van de schoonmaakindustrie.
Lees verder
Risico’s van invloed is op verzekeringen in de voedingsindustrie
Een magazine over risicomanagement in de food en feedsector. De wens van Meijers Senior Practice Leader Food & Feed Armand Garabedian ging vorig jaar in vervulling. ‘’Wij willen als verzekeringsmakelaar ook een kennispartner zijn. We zoemen in op breed risicomanagement in de branche. Denk aan thema’s als productcontaminatie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, cyberrisico’s en wetgeving. Al deze zaken hebben een enorme impact en in dit magazine komt al die kennis samen.’’ Het resultaat is editie 2 van hét online magazine FOOD & FEED.
Lees verder
ESG en kostenprioriteiten veranderen internationale werknemersmobiliteit
Uit het jaarlijkse International People Mobility Report van Aon. blijkt dat werkgevers steeds scherper kijken naar de kosten van zakenreizen. Daarnaast wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen en het behalen van ESG-doelstellingen belangrijker in de afwegingen die werkgevers maken rondom de internationale mobiliteit van hun medewerkers.
Lees verder
apc holland kiest FRISS om Compliance-uitdagingen aan te pakken
apc holland, de verzekeraar voor de zakelijke markt, heeft gekozen voor FRISS, de specialist op het gebied van compliance, risicoanalyses, fraudepreventie voor verzekeraars, om hun compliance-uitdagingen aan te pakken. Met deze strategische samenwerking streeft apc holland ernaar om de naleving van regelgeving te verbeteren en de integriteit van hun bedrijfsactiviteiten te waarborgen.
Lees verder
Nieuwe editie SCHADE magazine online
De nieuwe editie van het SCHADE magazine is afgelopen week in de bus gevallen. In dit nummer onder andere aandacht voor de niches in de branche, interviews met Sedgwick, Crawford, Bolster Insurance, Hienfeld, SAR Nivre en meer.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716