Nieuwsoverzicht week 26
Sponsoren en deelnemers van de SCHADE golfdag enorm bedankt!
Gisteren is de SCHADE golfdag gehouden op Burghgolf Gendersteyn in het Brabantse land. Met bijna 100 deelnemers is het dit jaar opnieuw een prachtige dag geworden met een Brabants tintje en werd de Nederlandse Brandwonden Stichting gesteund!
Lees verder
Aegon wil zijn statutaire zetel wil verplaatsen naar Bermuda
Aegon maakt vandaag bekend dat het zijn statutaire zetel wil verplaatsen naar Bermuda. Vervolgens zal het groepstoezicht op Aegon overgaan van De Nederlandsche Bank (DNB) naar Bermuda Monetary Authority (BMA) . Aegon behoudt zijn hoofdkantoor in Nederland, blijft fiscaal inwoner van Nederland en blijft genoteerd aan Euronext Amsterdam en de New York Stock Exchange (NYSE).
Lees verder
Marc Gouwerok volgt Marcel van Engelen op als directeur van Trition
Met ingang van 1 juli wordt Marc Gouwerok aangesteld als nieuwe directeur van Trition. Marcel van Engelen draagt na 20 jaar als directeur het stokje aan hem over.
Lees verder
Financiële dienstverleners missen kansen op het gebied van datamanagement
ITDS Business Consultants heeft onderzoek gedaan naar het niveau van datamanagement in de financiële sector. Vandaag is het onderzoek gepubliceerd. Uit het onderzoek blijkt dat, ondanks dat datamanagement steeds meer doordringt in de financiële sector, er nog veel kansen onbenut blijven op dit gebied.
Lees verder
De negende editie McLarens BBQ druk bezocht
Even werd gevreesd voor wat minder weer tijdens de – alweer – 9de editie van de McLarens zomer barbecue. Het werd echter een hele mooie middag en avond met de opkomst uit Nederlands verzekeringsland was groot.
Lees verder
Sander Dekker nieuwe voorzitter raad van toezicht AFM
Sander Dekker is door de minister van Financiën benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht (rvt) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming gaat in per 1 juli 2023 en is voor een periode van vier jaar.
Lees verder
Zevende wereldwijde conferentie van VRS Adjusters in Wenen
Van 21 tot 23 juni 2023 werd voor de zevende keer de wereldwijde conferentie van VRS Adjusters gehouden, dit keer in Wenen. Ongeveer 80 afgevaardigden van VRS van over de hele wereld namen deel aan het evenement en bespraken een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot de verzekeringssector en de eisen van klanten, maar ook het delen van goede praktijken en ervaringen.
Lees verder
Vereende: Nucleaire ontwikkelingen en verzekeringsoplossingen
Binnen de afdeling Pools van de Vereende huist onder meer de Atoompool, wellicht qua mogelijke impact het meest omvangrijke ‘vangnet’ dat door de Vereende wordt gefaciliteerd. De Atoompool verzekert al enkele decennia de nucleaire risico’s in Nederland. Dit gebeurt van oudsher vanuit drie pijlers; aansprakelijkheid, transport-aansprakelijkheid, en materiële schade.
Lees verder
​Frank Eijsink benoemd tot CEO International Insurance van NN Group
NN Group maakt vandaag bekend dat Frank Eijsink, momenteel CEO van NN België, wordt benoemd tot Chief Executive Officer van International Insurance en lid van de Management Board van NN Group per 1 september 2023, onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.
Lees verder
Advocatuur onder toezicht van onafhankelijke landelijke toezichthouder
De advocatuur komt onder toezicht van één onafhankelijke landelijke toezichthouder. Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind heeft zijn plannen voor deze landelijke toezichthouder aan de Tweede Kamer gestuurd. Op dit moment staat de advocatuur onder toezicht van de 11 dekens, advocaat-bestuurders van de lokale orde van advocaten. Minister Weerwind verplaatst deze toezichttaak naar een nieuw op te richten Onafhankelijke Toezichthouder Advocatuur (OTA). Deze toezichthouder zal toezicht uitoefenen en handhaven op alle in Nederland ingeschreven advocaten, onafhankelijk van zowel de overheid als de beroepsgroep.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716