Nieuwsbrief week 26
RiskBuddy digitaal verzekeringsplatform voor zzp’ers in de creatieve industrie
Vandaag lanceert RiskBuddy; een nieuw digitaal platform met verzekeringen voor zzp’ers in de creatieve industrie. Het is het eerste platform dat het juist voor zzp’ers zo makkelijk mogelijk maakt om bij een schade- of ongevallenclaim uitbetaald te worden.
Lees verder
Verdere internationale expansie voor Söderberg & Partners
Söderberg & Partners heeft ingestemd met een nieuwe aandelenemissie die ongeveer 200 miljoen EUR (2,3 miljard SEK) opbrengt. De nieuwe groei-investering wordt gedaan door KKR, een bestaande minderheidsaandeelhouder sinds 2019.
Lees verder
Zomerborrel Young InSurance Nederland
Na het succes van de voorjaarsborrel van Young InSurance Nederland bij BIRD Rotterdam, wordt er nu een zomerborrel georganiseerd op 17 augustus in de tuin: Garden of BIRD. Buiten in het zonnetje netwerken en genieten van zomerse drankjes. De zomerborrel wordt gesponsord door AIG.
Lees verder
Exportkredietverzekering verduurzaamt en ondersteunt mkb-bedrijven
Atradius Dutch State Business - de exportkredietverzekeraar namens de Nederlandse overheid - verstrekte in 2022 kredietverzekeringen ter waarde van 4,8 miljard euro voor de export van kapitaalgoederen en werkzaamheden van aannemers. Vooral de groene transacties namen significant toe en is een verdubbeling in vergelijking met 202.
Lees verder
Yvonne van Gennip Talent Fonds en Allianz gaan samenwerken
Vrijdag 23 juni hebben verzekeraar Allianz en het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Allianz, partner van het Watersportverbond, gaat jonge watersporttalenten helpen zich te presenteren via het crowdfundingplatform van YVGTF. Dit sluit aan bij de missie van Allianz om de watersport vooruit te helpen en jonge mensen in beweging te krijgen.
Lees verder
Europese verzekeringssector wil leiderschap in cyberveerkracht
Europese risico- en verzekeringssector roept op tot meer samenwerking op het gebied van cyberrisico's en benadrukt behoefte aan coördinatie tussen alle belanghebbenden over oplossingen voor evoluerende cyberrisico's.
Lees verder
Beter zicht op verwerking van PFAS-afval in België, transport weer mogelijk
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft besloten afvaltransporten vanuit Nederland naar de Belgische afvalverwerker Indaver weer mogelijk te maken. In oktober 2022 werd actie ondernomen en uit voorzorg geen instemming verleend voor deze transporten. De ILT was na signalen en een eerste onderzoek er niet van overtuigd dat het PFAS-afval voldoende juist en doelmatig werd verwerkt. Dat kan risico’s met zich meebrengen voor mens en milieu.
Lees verder
Nederlanders onderschatten de kosten van onverwachte terugreis van vakantie
Slechts 15% van de Nederlanders sluit een reisverzekering vooral af vanwege de kosten voor het vervoer naar Nederland als ze niet meer zelf kunnen terugreizen. Ook schatten ze deze repatriëringskosten lager in dan ze in werkelijkheid zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder vakantiegangers naar de kennis over het belang van een reisverzekering, dat Nationale-Nederlanden in juni samen met marktonderzoeksbureau Norstat heeft uitgevoerd onder 1026 Nederlanders*.
Lees verder
BAM benoemt Sabine van Hooijdonk tot lid Executive Committee
Sabine van Hooijdonk-Verboom, momenteel executive director Group HR, is per 1 juli 2023 benoemd tot lid van het Executive Committee in de functie van chief HR officer.
Lees verder
Nieuwe wegprojecten op pauze, geld en menskracht naar groot onderhoud
Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om een aantal wegen- en vaarwegenprojecten te pauzeren. Geld en menskracht uit deze projecten uit het aanlegprogramma (MIRT) worden de komende jaren besteed aan groot onderhoud van de infrastructuur en projecten die in vergevorderd stadium of onder de rechter zijn. Door stikstofproblematiek, stijgende prijzen in de bouw en krapte op de arbeidsmarkt kan een aantal aanlegprojecten op korte termijn niet worden uitgevoerd.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716