Nieuwsoverzicht week 25
De NLE High-tea bijeenkomst veel sfeer, gezelligheid en nieuwe inzichten
Afgelopen woensdag vond de NLE High-tea 2023 plaats. Tachtig deelnemers verzamelden zich bij kasteel de Haar en hadden een geweldige middag, onder leiding van dagvoorzitter Annemiek van Reenen-ten Kate. Naast een mooi inhoudelijk programma werd er gewandeld in de kasteeltuinen en waren er heerlijke hapjes en drankjes.
Lees verder
Inspectie legt dwangsom op aan aanbieders ‘fatbikes’
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft aan 9 (internet)aanbieders van ‘fatbikes’ een last onder dwangsom (LOD) van 15.000 euro opgelegd. Dit omdat zij bromfietsen aanbieden/verkopen die niet voorzien zijn van een typegoedkeuring.
Lees verder
Alex Kempe Head of Underwriting bij HDI Global SE
Op 1 september start Alex Kempe als Head of Underwriting bij HDI Global SE in Rotterdam. Met zijn expertise en ervaring zet hij zich in voor het realiseren van groei binnen HDI.
Lees verder
Premie inboedelverzekering gemiddeld omlaag sinds 2017
MoneyView onderzocht in haar jongste Special Item de premieontwikkeling van inboedelverzekeringen en wat blijkt: in de afgelopen 5 jaar zijn de gemiddelde premies voor inboedelverzekeringen over de gehele linie gedaald. De grootste dalingen ten opzichte van 2017 waren te zien in Friesland (-14%) en Zeeland (-13%). In Flevoland (-5%) en Overijssel (-3%) daalden de premies het minst van alle provincies. MoneyView vergeleek voor dit onderzoek de basispremies van inboedelverzekeringen, dus zonder rekening te houden met eventuele extra dekkingen voor kostbaarheden, buitenshuisdekking etcetera.
Lees verder
Zomerborrel ter afsluiting van het RABS seizoen
Traditiegetrouw wordt het RABS (seizoen afgesloten ]op een van de mooiste plekjes van Rotterdam; de Kralingse Plas. Restaurant de Schone Lei is de gastlocatie. Op het gezellige terras van 'de SCone Lei' wordt gezorgd voor heerlijke koele drankjes en lekkere hapjes.
Lees verder
Ruim 2,6 miljoen verkeersovertredingen in eerste vier maanden 2023
In de eerste vier maanden van 2023 zijn 2.662.482 verkeersovertredingen geconstateerd. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar gaat het om een stijging van 9,1 procent. Toen werden 2.440.672 verkeersboetes opgelegd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Het gaat bijvoorbeeld om te hard rijden, parkeren waar het niet mag, handheld telefoongebruik, niet voldoen aan de helmplicht en het niet voeren van fietsverlichting.
Lees verder
Roel Bosman wordt partner bij V&A Advocaten
Met ingang van 1 juli 2023 zal Roel Bosman als partner verbonden zijn aan V&A Advocaten. Hij werkt sinds maart 2017 bij V&A Advocaten.
Lees verder
Helft Nederlandse woningeigenaren stelt onderhoud uit
Van kitnaden vervangen in de badkamer tot houten kozijnen schilderen: ruim driekwart van de huiseigenaren weet precies welk onderhoud er nodig is aan hun woning. Toch stelt de helft van de huizenbezitters woningonderhoud uit, terwijl de gevolgen groot kunnen zijn. Dit blijkt uit onderzoek van MeMo2 in opdracht van Centraal Beheer onder Nederlandse woningeigenaren.
Lees verder
Talanx Groep investeert in Zweedse waterkrachtcentrales
De Talanx Groep, waartoe ook HDI behoort, investeert via Ampega Asset Management in groene elektriciteit die geproduceerd wordt door 15 waterkrachtcentrales op drie Zweedse riviersystemen.
Lees verder
Directiewisseling en uitbreiding VHD alarmcentrale
Per 1 september verwelkomt VHD alarmcentrale Jan-Albert van Laar als nieuwe Commercieel Directeur. Hiermee neemt hij die rol van Gerben Koopman over in de directie. Gerben Koopman, momenteel lid van de co-directie samen met Peter Varenkamp, zal een nieuwe rol op zich gaan nemen als Managing Director en wordt daarmee verantwoordelijk voor de volledige dagelijkse operaties in Deventer. Peter Varenkamp blijft CEO van VHD alarmcentrale.
Lees verder
SCHADE golfdag nog 1 flight beschikbaar
De SCHADE golfdag wordt gehouden op BurgGolf Gendersteyn in Veldhoven. Met bijna 100 deelnemers worden er 18 holes gespeeld en is er gedurende de dag een golfclinic. Er is een laatste flight vrijgekomen. Wil je met een team meespelen neem dan vandaag nog contact op.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716