Nieuwsbrief week 25
Nieuwe strategische samenwerking van Geurts + Partners en Veldsink Advies
Twee familiebedrijven bekend om hun persoonlijk en onafhankelijk financieel advies gaan een strategische samenwerking aan. Geurts + Partners in Hoensbroek & Heel en Veldsink Advies uit Nuenen breiden hun dienstverlening uit aan particuliere en zakelijke klanten in Limburg onder de nieuwe naam Veldsink – Geurts.
Lees verder
Economische groei valt terug, inflatie hardnekkig
De Nederlandse economie groeit dit jaar met 0,8%, fors minder dan de 4,5% groei van vorig jaar. De inflatie neemt mede door deze afkoeling van de economie af, maar blijft met 4,2% te hoog. Zorgwekkend is dat de onderliggende kerninflatie – waarin prijsstijgingen voor energie en voeding niet zijn meegenomen - dit jaar stijgt naar 6,8%. Dat blijkt uit de nieuwe Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten (EOV) van De Nederlandsche Bank.
Lees verder
Trend naar grote schepen versterkt
Onder invloed van de recessie en de doelstellingen voor het koolstofvrij maken van de economie is een groot deel van de nieuwe orders voor containerschepen gericht op grotere schepen, maar ook de risico's blijven toenemen, volgens de meest recente Allianz Safety & Shipping Review 2023.
Lees verder
De waarschuwingsplicht van de assurantietussenpersoon
Moet de assurantietussenpersoon verzekeringnemer waarschuwen als hij bekend wordt met feiten die mogelijk van invloed zijn op de dekking? En ligt ook enige verantwoordelijkheid bij verzekeringnemer indien laatstgenoemde eveneens bekend is met deze feiten en mogelijke gevolgen voor haar dekking? Kennedy Van der Laan gaat in op deze casus.
Lees verder
Fatale flatbrand in Arnhem - Lessen voor brandveiligheid
In de Nieuwjaarsnacht van 2020 brak in een galerijflat in Arnhem brand uit. Door klein vuurwerk dat werd afgestoken ontstond brand in een bankstel dat enkele dagen daarvoor in de entreehal van de flat was geplaatst. Op het moment dat de brand op zijn heftigst was, kwam de lift naar beneden met daarin twee ouders en hun twee jonge kinderen.
Lees verder
Inflatie, verliezen door natuurrampen en toename van levensverwachting
Het huidige klimaat is complex: de inflatie is langer hoger gebleven dan verwacht, natuurrampen veroorzaken grotere verliezen, de COVID-19 pandemie ligt nog vers in het geheugen, onzekerheid en volatiliteit nemen toe. Het is dan ook geen verrassing dat er een grotere behoefte is aan financiële bescherming en een grotere vraag naar verzekeringen. Volgens Swiss-Re biedt deze complexe omgeving ook kansen.
Lees verder
Meeste vacatures in bedrijfseconomische en administratieve beroepen
In 2022 waren er in Nederland 1,6 miljoen nieuwe vacatures. Dit is het hoogste aantal sinds het begin van de meting in 1997. Vooral in bedrijfseconomische en administratieve beroepen was meer vraag naar nieuwe medewerkers. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Lees verder
Meerderheid kiest om volgende voertuig elektrisch of hybride te gaan rijden
Groene trends in vervoer worden mainstream: Het 'States of Mind New Mobility Report' van Allianz Partners onthult drie mentaliteitsveranderingen die een groenere toekomst voor mobiliteit stimuleren.
Lees verder
Grens 500.000 laadpunten gepasseerd
De grens van 500.000 laadpunten in Nederland gepasseerd, zo rapporteert de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) in de Voortgangsrapportage die maandag 19 juni aan de Tweede Kamer is aangeboden. Het gaat om private, (semi-) publieke laadpunten en snellaadpunten. Semipublieke laadpunten zijn publiek toegankelijk, maar zijn doorgaans met beperkingen toegankelijk zoals werk- en bezoeklocaties (bijvoorbeeld supermarkten en kantoren).
Lees verder
Alex Kempe Head of Underwriting bij HDI Global SE
Op 1 september start Alex Kempe als Head of Underwriting bij HDI Global SE in Rotterdam. Met zijn expertise en ervaring zet hij zich in voor het realiseren van groei binnen HDI.
Lees verder
STAP-subsidie: Gebruik €1.000 opleidingsbudget
Bijscholen kan nu (nog) met het STAP-budget. In de werkplaatsen van Innovam kun je als (aankomend) technicus praktijktrainingen volgen met je STAP-budget. Dit zijn trainingen over werken met e-voertuigen, elektronica en diagnose. Voor als je werkt aan auto’s, trucks, fietsen, in schadeherstel of een ander segment van de sector.
Lees verder
Onderzoek: 90% van de elektrische rijders kiest opnieuw voor elektrisch
Uit onderzoek van Muntstad, blijkt dat elektrisch rijden in de toekomst zal blijven groeien. Momenteel is ongeveer een op de vier nieuwe auto’s elektrisch, en dit aandeel groeit gestaag. Daarnaast geeft maar liefst 90% van de elektrische rijders aan dat ze bij hun volgende auto weer voor elektrisch zullen kiezen.
Lees verder
Axalta Refinish lanceert wereldwijd de Axalta Academy
De Axalta Academy, een geavanceerd, mondiaal trainingsplatform voor schadeherstelprofessionals, wordt wereldwijd gelanceerd in 15 talen. Dit stelt schadeherstellers in staat hun kennis op pijl te houden en te verbeteren met eersteklas training. Het platform past zich aan op de manier waarop de cursist werkt en wordt ondersteund door de ongeëvenaarde, toonaangevende expertise van Axalta.
Lees verder
Lichte stijging van het aantal faillissementen
Rechtbanken hebben in mei 358 faillissementen uitgesproken. Dat zijn er 97 meer dan in april. Vorige maand gingen 290 rechtspersonen (bedrijven/organisaties) en 68 natuurlijke personen (individuen) failliet.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716