Nieuwsbrief week 24
Geslaagde jubileumviering van de Amsterdamse Beurs Brand Sociëteit A.B.B.S.
Afgelopen weekend vierde de Amsterdamse Beurs Brand Sociëteit ABBS het 40-jarig bestaan. Tijdens een tweedaagse reis naar Valkenburg en Maastricht werd een leerzame excursie gegeven door de burgemeester van Valkenburg, Daan Prevoo, en een inleiding door Adriaan Westerhof over de overstromingsramp van 2021.
Lees verder
OAK advocaten viert 35-jarig jubileum
Wat ooit startte als een verzekeringstechnisch servicekantoor is inmiddels uitgegroeid tot een gespecialiseerd letselschade-advocatenkantoor dat voornamelijk werkzaam is voor verzekeraars. Afgelopen november bestond het bedrijf en zijn rechtsvoorgangers 35 jaar.
Lees verder
CEO Eternit veroordeeld tot 12 jaar cel en geldboete van 86 miljoen
Het Hof van Assisen van Novara, gelegen nabij Milaan, heeft eind vorige week de 75-jarige Zwitserse miljardair en voormalig directeur van de Eternit-fabriek, Stephan Schmidheiny, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar wegens doodslag met verzwarende omstandigheden. Daarnaast is hem een boete opgelegd van 86 miljoen euro.
Lees verder
ILT presenteert landelijk beeld staat van primaire waterkeringen
In het eind mei aangeleverde rapport over de primaire waterkeringen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) staat welke Nederlandse primaire waterkeringen wel en welke niet voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen. In uiterlijk 2050 moeten alle keringen aan die normen voldoen.
Lees verder
Oak advocaten breidt uit
Het in letselschade gespecialiseerde OAK advocaten groeit gestaag door. De afgelopen maanden is het team verder uitgebreid met twee schaderegelaars, een advocate en een secretaresse.
Lees verder
Duizenden beveiligingscamera’s ontbreken in politiedatabase
Beveiligingscamera’s volgen bijna elke stap die je zet. Momenteel staan er 313.354 camera’s geregistreerd in ons land, maar het werkelijke aantal ligt nog een stuk hoger. Veel particulieren en bedrijven hebben hun beveiligingscamera eind vorig jaar namelijk niet opnieuw geregistreerd via DigiD, waardoor deze camera’s zijn niet zijn opgenomen in de politiedatabase.
Lees verder
Stichting LRGD organiseert op 23 november het LRGD Symposium
Op donderdag 23 november 2023 organiseert de Stichting Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen het LRGD Symposium plaats met het thema: Conflicterende gedrags- en beroepsregels? Er lijkt een tendens dat deskundigen zich uitschrijven bij beroepsorganisaties vanwege deze samenlopende of strijdige bepalingen. Is dit de enige en juiste weg voor een gerechtelijk deskundige? 
Lees verder
Studiecentrum Kerckebosch organiseert eerste Congrestival Letselschade
De letselschadebranche is altijd in beweging. Op het ‘Congrestival Letselschade’ doen bezoekers kennis op over unieke onderwerpen en hebben ze ruimschoots de tijd om bij te praten met vakgenoten en collega’s.
Lees verder
Schademiddag in het kader van duurzaam verzekeren
Uit het financieel jaarverslag van het Verbond blijkt dat de inflatie in 2022 meer dan tien procent bedroeg. Tegen die achtergrond is de premiegroei in 2022 een stuk lager, namelijk +4 procent. Ook het resultaat van de sector is gedaald, van 9 procent naar 5. De solvabiliteit is ruimschoots boven de norm en bovendien heel stabiel gebleven. Zo bleek uit de sneak preview die Lidwien Suur afgelopen woensdag tijdens de Schademiddag van het Verbond gaf.
Lees verder
Koninklijke Landmacht toont nieuwe reparatiemethoden van gevechtsschade
Morgen start het internationale Additive Manufacturing Village van de Koninklijke Landmacht. Tot en met vrijdag komen krijgsmachten, kennisinstituten en industrie uit 12 landen samen in Camp Innovation te Ede-Driesprong om met additive manufacturing (AM) innovatieve oplossingen te zoeken voor battle damage repair. Daar wordt onder andere getoond hoe een uitgeschakeld gevechtsvoertuig ter plaatse gerepareerd kan worden met 3D-geprinte onderdelen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716