Nieuwsoverzicht week 23
Ketenpartners ondertekenen Manifest Duurzaam Schadeherstel
Duurzaam herstel moet de norm worden bij het afhandelen van schade, in plaats van vervangen. Schoonmakend Nederland, Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) en het Verbond van Verzekeraars hebben hiertoe een manifest opgesteld met uitgangspunten voor toekomstig schadeherstel. Het Manifest Duurzaam Schadeherstel is vandaag ondertekend tijdens de Schademiddag 2023 van het Verbond.
Lees verder
Hoofdaannemer ingestorte parkeergarage niet aansprakelijk voor omzetschade
In mei 2017 is een parkeergarage bij Eindhoven Airport ingestort. De producent van de vloeren van deze parkeergarage heeft de vraag naar zijn producten daarna zien kelderen. Voor de daardoor geleden schade houdt zij de hoofdaannemer verantwoordelijk. Het hof komt tot de conclusie dat de hoofdaannemer niet voor deze schade aansprakelijk is.
Lees verder
Magisch Marktevenement haalt ruim 25.000 euro op voor Villa Pardoes
Gisteren werd er op de locatie Buitenplaats Molenwei in Leidschendam voor de tweede keer het 'Magisch Marktevenement' gehouden een initiatief van EMN en Raetsheren. Dit sportieve evenement is een branchebijeenkomst voor het goede doel. Met 36 teams bestaande uit verzekeraars, makelaars, expertisebureaus, advocatenbureaus en andere marktpartijen werd een sportieve strijd met elkaar aangegaan.
Lees verder
Versoepelingen bij overstromingsschade
De laatste jaren zien we dat klimaatverandering steeds meer gevolgen heeft voor ons dagelijks leven. Een van de meest zichtbare en schadelijke effecten is het toegenomen risico op overstromingen. In Nederland, een land dat al eeuwenlang strijdt tegen de kracht van het water, is dit een bijzonder zorgwekkende ontwikkeling. Tot nu toe werd overstromingsschade meestal keihard uitgesloten door verzekeraars. Nu zien we hier en daar een voorzichtige versoepeling.
Lees verder
Alpina Group slaat af voor het Prinses Máxima Centrum
Gisteren, donderdag 8 juni, vond een nieuwe editie van het Alpina Group Open plaats. Een charity golftoernooi dat georganiseerd wordt door Alpina Group wat al jaren in het teken staat van het Prinses Máxima Centrum. 15 teams sloegen af op de golfbaan van Grevelingenhout te Bruinisse voor een spannende strijd én het goede doel. In totaal is er € 60.000,- opgehaald voor onderzoek naar en de behandeling van kanker bij kinderen.
Lees verder
Uitdagingen voor de AFM vragen om aanpassingen in wetgeving
Om het toezicht adequaat te kunnen uitoefenen in een veranderende samenleving en financiële sector, vraagt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om enkele aanpassingen in de Nederlandse wetgeving. Deze wetgevingswensen staan in de jaarlijkse wetgevingsbrief die aan de ministers Kaag (Financiën) en Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) is verzonden.
Lees verder
a.s.r. wijzigt bestuursstructuur met introductie Management Board
a.s.r. is voornemens de bestuursstructuur te wijzigen en introduceert een Management Board bestaande uit de leden van de RvB, een CRO, een CHRO en een COO Life. De Management Board wordt effectief vanaf closing van de voorgenomen transactie met Aegon en vervangt het in 2019 ingestelde Business Executive Committee. Met de Management Board wordt kennis en ervaring met betrekking tot specifieke aandachtsgebieden direct bij de besluitvorming op bestuursniveau betrokken. Deze wijziging is een belangrijke stap voor de toekomst van a.s.r. na de samenvoeging met Aegon Nederland. De transactie moet nog door de toezichthouders worden goedgekeurd.
Lees verder
NIPV-VVBA-scriptieprijs 2023 voor scriptie over invloed van houteigenschapp
Daphne Dechering van Saxion University of Applied Science heeft met een scriptie over de invloed van houteigenschappen op het brandgedrag van hout de NIPV-VVBA-scriptieprijs 2023 gewonnen. Een zeer diepgaand, praktisch en experimenteel onderzoek, met een praktisch toepasbare uitkomst.
Lees verder
Scherpere houding accountants nodig bij frauderisicoanalyse
Accountants vinden een kritische instelling om fraude te signaleren belangrijk, maar kunnen dit in de praktijk nog veel scherper toepassen. Dit is van groot maatschappelijk belang. De verplichte stappen in de frauderisicoanalyse worden wel gevolgd, maar vaak te oppervlakkig. Dit blijkt uit het AFM-onderzoek ‘Scherper op frauderisico’s!’ In 27 van de 32 onderzochte wettelijke controles zijn één of meerdere bevindingen geconstateerd in de frauderisicoanalyse.
Lees verder
Consumentenbond waardeert AnsvarIdéa als veruit de beste op duurzaamheid
Uit een onlangs verschenen onderzoek van de Consumentenbond blijkt AnsvarIdéa met kop en schouders boven andere verzekeraars uit te steken op het gebied van duurzaamheid en schadeverzekeringen voor particulieren. Waar Ansvar rond een 9 scoort voor Opstal, Inboedel en Aansprakelijkheid, behaalde de nummer twee gemiddeld een 7.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716