Nieuwsbrief week 23
Maar liefst 15000 euro bij elkaar gefietst door verzekerings professionals
Afgelopen vrijdag 1 juni hebben bijna 250 professionals uit de verzekeringsbranche maar liefst 15.000 euro bij elkaar gefietst tijdens de Insurancecycletour voor de Stichting Het Vergeten Kind. ARAG en Aegon Nederland waren ook dit jaar weer hoofdsponsor.
Lees verder
Stv toegevoegd aan auditpool van het Nationaal Keurmerk Letselschade
De Letselschade Raad en de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) hebben maandag 5 juni een overeenkomst getekend. Dit betekent dat Stv nu ook audits kan uitvoeren voor organisaties die het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) hebben of willen hebben. Het NKL bestaat sinds 1 januari 2021 en is hét kwaliteitskeurmerk voor dienstverleners die een bijdrage leveren aan de afwikkeling van letselschades in Nederland.
Lees verder
Fabian Franse maakt overstap naar De Zeeuwse Verzekeringen
De Zeeuwse Verzekeringen versterkt haar schadeteam met de aanstelling van Fabian Franse. Met ingang van 1 juni is Fabian officieel in dienst getreden bij het bedrijf en zal hij zijn expertise op het gebied van brand- en variaschade inzetten voor De Zeeuwse Verzekeringen en haar klanten.
Lees verder
Intensivering drone-toezicht op haven Tata Steel: geen illegale lozingen
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in 2022 het drone-toezicht op de haven bij Tata Steel geïntensiveerd. Er zijn geen illegale lozingen geconstateerd door schepen bij het laden en lossen. Dat schrijft de ILT in een tweede onderzoeksrapport dat vandaag is gepubliceerd en door staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat naar de Tweede Kamer is gestuurd.
Lees verder
Ton Waaier is eigen adviesbureau Waaijer Onderzoek & Advies gestart
Per 1 april 2023 heeft Ton Waaier afscheid genomen van ATHORA (voorheen VIVAT), waar hij meer dan 7 jaar heeft gewerkt, om zijn eigen onafhankelijke adviesbureau, Waaijer Onderzoek & Advies, op te zetten. Ton heeft besloten zijn uitgebreide expertise in te zetten als zelfstandig adviseur en onderzoeker op het gebied van veiligheid en integriteit.
Lees verder
Bedreiging voor veiligheid en decarbonisatie in de scheepvaart
De daling van de vrachttarieven vormt, volgens het meest recente Allianz Safety & Shipping Review 2023, een bedreiging voor toekomstige investeringen en kan gevolgen hebben voor het onderhoudsniveau en de budgetten voor risicobeheer.
Lees verder
Unigarant kiest als eerste Nederlandse verzekeraar voor circulair glas
Glas is een schitterend product. Hoe mooi is het als we dit product met de huidige technieken een tweede leven kunnen geven én daarmee tegelijkertijd 42% CO2 reductie realiseren. Circulair glas noemen we dat. Unigarant, schadeherstelpartner Uniglas en GSF Glasgroep slaan de handen ineen om circulair glas onderdeel te maken van de ANWB/Unigarant woonverzekering.
Lees verder
Laatste Heilbronkantoor over naar Alpina
Het is het laatste kantoor dat overgaat: Heilbron Bocholtz gaat vanaf 5 juni verder onder de naam Alpina. Hiermee is de migratie van 12 Heilbron verzekeringskantoren verspreid over het land naar de nieuwe naam Alpina afgerond.
Lees verder
Leontine van der Goes treedt toe tot raad van toezicht AFM
Minister Kaag van Financiën heeft Leontine van der Goes benoemd tot lid van de raad van toezicht (rvt) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming is per 1 juni 2023 en geldt voor een periode van 4 jaar. Van der Goes neemt de plek in van Wendy de Jong, die eerder dit jaar afscheid nam van de rvt.
Lees verder
FRISS opgenomen in de Insurance Times Insurtech top 50
FRISS, gespecialiseerd in oplossingen voor trust automation bij P&C-verzekeraars, kondigt met trots aan deel uit te maken van de prestigieuze Insurance Times Insurtech50-lijst. Met een indrukwekkende impactscore van 10 versterkt FRISS zijn positie als innovatieve kracht binnen de insurtech-wereld.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716