Nieuwsoverzicht week 21
Jaap Meijers en Bonny Lepidis grote winnaars op NARIM Congres 2023
In een bomvolle zaal in Maarssen vond gisteren tijdens het NARIM Congres 2023 de uitreiking van de NARIM Award plaats. Ook werd de winnaar van de Aon Scolarship bekendgemaakt: Bonny Lepidis. De NARIM Award 2023 ging dit jaar naar niemand minder dan Jaap Meijers.
Lees verder
5 vragen over het verzekeren van strandtenten
De aanblik is ronduit triest. Op het strand van Bloemendaal staan de restanten van de Bloomingdale Beach Club. Een grote brand heeft het paviljoen volledig verwoest. Gelukkig is de eigenaar verzekerd, maar dat is niet altijd zo. Waarom niet? En hoe groot is het risico dat een strandtent in de brand vliegt? Woordvoerder Chantal Deen van OOM Verzekeringen beantwoordt 5 vragen van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
Minister Harbers reikt A0-emissielabel uit aan eerste binnenvaartschip
Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers heeft donderdag het eerste A0-emissielabel uitgereikt aan een binnenvaartschip dat op waterstof vaart. Het bedrijf Future Proof Shipping (FPS) liet het schip de MAAS, dat op diesel voer, ombouwen tot een schip met een waterstofvoortstuwing, de H2BARGE1.
Lees verder
Uitspraak in zaak dodelijke aanrijding met zitmaaier in Firdgum
De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft uitspraak gedaan in de strafzaak over het verkeersongeval dat laat in de avond op 4 juni 2021 op de Camstrawei te Firdgum heeft plaatsgevonden met als gevolg dat het slachtoffer is overleden.
Lees verder
1000e deelnemer LetselLab
Tijdens de NIS-bijeenkomst op donderdag 11 mei 2023 werd onder leiding van Tom van 't Hek live een LetselLab-discussie gehouden. Een bijzonder geslaagd evenement waar de gasten aan tafel én het publiek debatteerden over onder andere ethiek, whiplash, één schaderegelaar en het versnellen van het letselschadeproces.
Lees verder
RISK en rhion lanceren nieuwe autoverzekering 'Neerlandse'
RISK en rhion lanceren met 'Neerlandse' een nieuwe en onderscheidende particuliere autoverzekering. De Nederlandse insurtechprovider RISK heeft met de Duitse verzekeraar rhion een volmacht-autoverzekering ontwikkeld onder de naam Neerlandse.
Lees verder
HDI Global rapporteert veelbelovend eerste kwartaal
De industriële verzekeraar HDI Global SE, onderdeel van de Talanx Group, is het nieuwe boekjaar goed begonnen. De combined ratio van 93,2 procent lag onder het gestelde middellangetermijndoel van 95 procent. De gegenereerde verzekeringsinkomsten bedroegen EUR 2,1 miljard. Ook het bedrijfsresultaat (EBIT) verbeterde met 86 miljoen euro en de bijdrage aan het netto groepsresultaat bedroeg 69 miljoen euro. HDI Global publiceert voor het eerst financiële kerncijfers volgens de internationale normen voor financiële verslaglegging IFRS 17/9.
Lees verder
Bijna een derde van geanalyseerde websites houdt zich niet aan de wet
Uit een steekproef van Stichting AVG blijkt dat bijna 30% van de geanalyseerde websites het privacy statement op de website niet op orde heeft. De steekproef is exact vijf jaar na invoering van de AVG uitgevoerd onder bijna 1400 Nederlandse websites van uiteenlopende organisaties in tien verschillende branches.
Lees verder
Lidewij de Haas benoemd tot executive director BAM Bouw en Techniek
De raad van bestuur van Koninklijke BAM Groep nv heeft L. (Lidewij) de Haas per 1 juli 2023 benoemd tot executive director BAM Bouw en Techniek bv. Lidewij de Haas is momenteel country director van Arcadis Nederland.
Lees verder
Staat stelt 3M aansprakelijk voor PFAS-schade in de Westerschelde
Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) heeft chemieconcern 3M officieel aansprakelijk gesteld voor de PFAS-schade die de fabriek heeft veroorzaakt in de Zeeuwse Westerschelde. De landsadvocaat heeft het bedrijf dat laten weten middels een brief.
Lees verder
Helmut Vissers (64) per 1 juli 2023 met prepensioen
Helmut Vissers heeft aangekondigd dat hij per 1 juli 2023 met prepensioen gaat. Na een loopbaan van bijna vier decennia bij gerenommeerde bedrijven zoals Van Cappellen & Partners, Robins Takkenberg (thans Sedgwick), Crawford en de afgelopen 22 jaar bij Lengkeek, heeft Vissers besloten om een stap terug te doen en te gaan genieten van een prepensioen.
Lees verder
Reltio introduceert velocity packs voor de financiële en verzekeringssector
Reltio introduceert de zogenaamde velocity packs voor de financiële en verzekeringssector. Deze cloud-native, SaaS MDM oplossingen voor deze specifieke marktsegmenten zorgen voor snelle en gemakkelijke samenvoeging en verrijking van alle relevante data.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716