Nieuwsbrief week 20
SCHADE magazine wenst iedereen een fijn Hemelvaart weekend
Vanwege het Hemelvaart weekend sturen wij alleen vandaag een nieuwsbrief. Het team van SCHADE magazine wenst iedereen een heel fijn (lang)weekend!
Lees verder
Ondanks onvoorziene extra uitgaven, positie overheidsfinanciën verbeterd
Ondanks de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie, de snel stijgende energieprijzen en alle door de overheid genomen koopkrachtmaatregelen, stonden de overheidsfinanciën er eind 2022 beter voor dan in 2021. Het economische herstel was sterk en de Nederlandse economie groeide met 4,5 procent, fors hoger dan het Europese gemiddelde van 3,5 procent.
Lees verder
+35 cursussen over Aansprakelijkheid, (letsel)schade en verzekering
Zorg dat u goed bent voorbereidt in lopende en nieuwe (letsel)schadezaken en volg een cursus bij Studiecentrum Kerckebosch. U leert van goed beoordeelde en ervaren docenten uit de praktijk. Accreditatie NIVRE PE- en/of NOvA PO-punten. Bekijk aanbod.
Lees verder
Brononderzoek naar trillingen op het spoor helpt overlast voorkomen
Door de toenemende verdichting bouwen we in onze steden steeds vaker dicht op het spoor, dat bovendien steeds intensiever wordt gebruikt. Het gevolg: bewoners ervaren steeds meer overlast door trillingen. Bouwers, beleidsmakers, vervoerders en ProRail hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om deze overlast tegen te gaan. Op zoek naar oplossingen is de spoorwegbeheerder onlangs samen met TNO, Deltares en TU Delft een uniek onderzoek gestart om trillingen die ontstaan als gevolg van treinverkeer, beter voorspelbaar te maken.
Lees verder
Herbenoeming Annemieke Nijhof in de raad van commissarissen van DNB
Annemieke Nijhof is door minister van Financiën Sigrid Kaag herbenoemd als commissaris van overheidswege bij De Nederlandsche Bank met ingang van 1 juni 2023. Nijhof is lid van de raad van commissarissen sinds 1 juni 2015.
Lees verder
Veiligheids- en hospitality-trainingen voor vakantieparken
Misbruik van vakantieparken voor criminele activiteiten – een vorm van zogeheten ondermijning – is een probleem. Uit onderzoek blijkt dat op deze locaties regelmatig vermogensmisdrijven plaatsvinden, waardoor de veiligheid er onder druk kan komen te staan. Om deze ontwikkeling een halt toe te roepen, ontwikkelt Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland veiligheids- en hospitality-trainingen voor vakantieparken. Medewerkers van elf EuroParcs-vestigingen werken mee aan de primeur.
Lees verder
Samen Recht.Vaardig bij OSR juridische opleidingen
OSR juridische opleidingen streeft samen met docenten, medewerkers en jou als deelnemer, naar rechtvaardigheid in onze samenleving. Het cursusaanbod en de inhoud van opleidingen sluit hier volledig op aan. Maar wat betekent dit voor professionals in de personenschade en voor de opleidingen binnen dit boeiende vakgebied?
Lees verder
In 2022 recordbedrag aan schade door extreem weer
De schade door extreem weer bedroeg in 2022 meer dan 886 miljoen euro, dat is het hoogste bedrag aan verzekerde schade sinds 2007. Dit blijkt uit de jaarlijkse Klimaatschademonitor van het Verbond van Verzekeraars. De monitor laat schades door bliksem, hagel, neerslag, overstroming, vorst en storm zien vanaf 2007 tot en met 2022.  
Lees verder
SMABTP neemt meerderheidsbelang in DUPI
SMABTP Group breidt uit naar Nederland met de overname van het meerderheidsbelang in DUPI Group, na goedkeuring van de AFM.
Lees verder
Overweldigende belangstelling voor NARIM Congres
De belangstelling voor het NARIM Congres is groot. Zo groot zelfs dat het inmiddels is voltekend. Personen die zich toch nog willenl aanmelden worden op een wachtlijst geplaatst. In de loop van de komende week bekijkt het NARIM of het alsnog mogelijk is om de laatst ingeschrevenen alsnog te kunnen laten deelnemen.
Lees verder
Dazure BV gaat strategisch partnership aan met Söderberg & Partners
Dazure, een ontwikkelaar & aanbieder van oplossingen voor overlijdensrisico- en inkomensverzekeringen gevestigd in Breda, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een nieuwe minderheidsaandeelhouder heeft gevonden in Söderberg & Partners.
Lees verder
Vanbreda Risk & Benefits behaalt label ‘Best Managed Company’
Vanbreda Risk & Benefits is door Deloitte opnieuw uitgeroepen tot een Best Managed Company. Dit voor het zesde opeenvolgende jaar. “De hernieuwing van het Gold label is voor ons een fantastisch moment. De inspanningen die we het voorbije jaar leverden om duurzaam te groeien en ons sociaal engagement te versterken worden geprezen. Daarnaast ontvingen we waardevolle inzichten om het op bepaalde vlakken nog beter te doen. Dat houdt ons als bedrijf scherp en vormt mee onze ambities voor de komende jaren”, zegt CEO Pedro Matthynssens.
Lees verder
Rechters ouder dan zeventig jaar blijven inzetbaar als plaatsvervanger
Rechters en raadsheren die de wettelijke ontslagleeftijd van 70 jaar bereiken, blijven tot de leeftijd van 73 jaar inzetbaar als rechter-plaatsvervanger of raadsheer-plaatsvervanger. Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming heeft hiervoor een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer.
Lees verder
VinFast gaat samenwerking opzetten met Fixico
VinFast, de eerste wereldwijde fabrikant van elektrische voertuigen (EV) uit Vietnam, heeft een samenwerking aangekondigd met Fixico. Fixico zal het autoschadeherstel verzorgen via haar internationale netwerk en VinFast zal gebruikmaken van Fixico’s digitale EV aftersales service management platform.
Lees verder
SCHADE magazine nu online te lezen
De tweede editie van het SCHADE magazine is weer in de bus gevallen. Met interessante artikelen over personenschade en andere interviews uit de schade branche. Lees verder..
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716