Nieuwsoverzicht week 19
2,2 miljoen Nederlanders slachtoffer online criminaliteit in 2022
In 2022 gaf 15 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder aan in de afgelopen twaalf maanden slachtoffer te zijn geweest van een of meer vormen van online criminaliteit. Dat komt overeen met 2,2 miljoen mensen. De meesten hadden te maken met oplichting en fraude, gevolgd door hacken en bedreiging en intimidatie. Ongeveer 20 procent deed hiervan melding of aangifte bij de politie. Dit maakt het CBS vandaag bekend op basis van het onderzoek Online Veiligheid en Criminaliteit 2022.
Lees verder
Feestelijk klantevent Dolmans, Trition, QBuild en ASB in Den Bosch
Op woensdag 10 mei vond een feestelijk klantevent plaats bij het nieuwe, duurzame pand van Dolmans Calamiteiten Diensten, Trition en QBuild in Den Bosch. Met als centraal thema 'Proef en Ontdek' beloofde het een interessante middag en avond te worden!
Lees verder
MS Amlin Insurance benoemt Lise Lombard-Dumont tot nieuwe CFO
MS Amlin Insurance heeft Lise Lombard-Dumont benoemd tot de nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Zij treedt per 1 mei 2023 toe tot het MS Amlin-managementteam met als standplaats Parijs. In haar rol als CFO wordt Lise verantwoordelijk voor alle MS Amlin locaties waaronder Nederland.
Lees verder
Honderden medewerkers vrijdag in actie in Leeuwarden, Den Haag en Groningen
Op vrijdag 12 mei komen vele honderden medewerkers van Aegon en TKP Pensioen in actie tijdens de ‘Force for Good day’ in Leeuwarden, Den Haag en Groningen. In de steden waar Aegon en TKP Pensioen een vestiging hebben, zijn er dit jaar ruim 80 lokale vrijwilligersactiviteiten waar medewerkers op in konden schrijven.
Lees verder
Oproep AFM verdient breder aandacht binnen zakelijke schade
Sinds de oprichting in 2002 is de Autoriteit Financiële Markten bescheiden geweest in haar visies op de markt van zakelijke schadeverzekeringen. SUREbusiness is positief verrast door de aandacht die de AFM eind februari jl. vroeg voor het belang de verzekeringsvoorwaarden op het gebied van cyberverzekering goed te vergelijken.
Lees verder
Aanschafsubsidie emissieloos bouwen na 1 dag overtekend
Bedrijven in de bouwsector kunnen sinds deze week subsidie aanvragen voor de aanschaf van nieuwe emissieloze (uitstootvrije) bouwwerktuigen en bouwvoertuigen. Zoals bijvoorbeeld elektrische shovels, graaf- en heimachines, betonmixers en kieptrucks. SSEB Aanschaf is al na de eerste dag overtekend.
Lees verder
Anker Insurance Company kiest voor directeur Anker Rechtshulp
Per 1 maart 2023 is Pascal Zegwaard gestart als directeur Anker Rechtshulp. Pascal Zegwaard is 18 jaar werkzaam geweest bij Univé Rechtshulp en Univé Schade en neemt veel ervaring en expertise mee.
Lees verder
ACTIAM verder als Cardano
Cardano kondigt vandaag de rebranding van ACTIAM naar Cardano aan. De naamswijziging is per 1 juni 2023 van kracht, vanaf dan verdwijnt de naam ACTIAM stapsgewijs.
Lees verder
Philip Cilon benoemd in de functie van Operationeel Manager
De heer mr. drs. Ph.P.J. (Philip) Cilon MCC is per 1 mei 2023 benoemd in de functie van Operationeel Manager en treedt daarmee toe tot het Management Team van de Andriessen Expertise Groep. De taken behorende bij zijn vorige functie van manager buitendienst maken onderdeel uit van deze functie.
Lees verder
Tips van financieel adviseurs over cyberrisicoverzekeringen
Turien & Co. en AnsvarIdéa hebben een brochure uitgebracht met tips ván financieel adviseurs áán collega’s over de advisering van cyberrisicoverzekeringen.
Lees verder
Caravan- en camperschadeketen RE-CAMP start samenwerking met Goboony-IptiQ
De 50 bij Stichting RE-CAMP aangesloten caravan- en camperschadeherstelbedrijven, verdeeld over heel Nederland, krijgen er een opdrachtgever bij. Camperverhuur platform Goboony met als schadeverzekeraar IptiQ is toegevoegd aan het portfolio van RE-CAMP. Bij schade tijdens de verhuurperiode kan Goboony-IptiQ haar verhuurders voor schadeherstel ontzorgen via een erkende RE-CAMP schadehersteller.
Lees verder
DNB beantwoordt vijf vragen over de bankenonrust
Recent zijn meerdere banken in de VS en Zwitserland ten onder gegaan. Dat kan tot zorgen leiden. DNB constateert dat Nederlandse banken er goed voor staan. En onderzoekt of strengere regels nodig zijn.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716