Nieuwsbrief week 19
Inschrijving Jongeren Innovatie Programma 2023 geopend
Het Verbond van Verzekeraars heeft de inschrijving voor dé innovatietraining voor young professionals geopend. Dit betekent dat Verbondsleden weer 1 of 2 kandidaten mogen aandragen. Tijdens dit programma leren de deelnemers alles over Lean Startup en Design Thinking en passen de kennis direct toe. In 2023 gaan ze aan de slag met thema’s die ook impact hebben op verzekeraars zoals data, financiële kwetsbaarheid en solidariteit.
Lees verder
Autoverzekeringen 8 procent duurder in één jaar tijd
De premies voor autoverzekeringen zijn fors aan het stijgen. Sinds vorig jaar mei steeg de gemiddelde premie voor een autoverzekering met 8,4 procent, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Hierdoor is iemand nu gemiddeld 82 euro per jaar meer kwijt voor dezelfde autoverzekering dan in mei vorig jaar”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.
Lees verder
Bas Verel en Roger Vermolen gestart bij DUPI
Bas Verel en Roger Vermolen zijn beiden per 1 april in dienst getreden bij DUPI in Rotterdam.
Lees verder
Wordt eerste corona vaccinatieclaim de eerste claim van vele?
In het FD is een artikel gepubliceerd naar aanleiding van een 44-jarige Nederlandse man die een claim heeft ingediend bij zowel farmaceut Janssen als de Nederlandse overheid, vanwege een zeldzame maar ernstige aandoening die hij opliep na zijn vaccinatie tegen het coronavirus.
Lees verder
Wat gaat het reisseizoen van 2023 bepalen?
De jaarlijkse Global Travel Summit van Allianz Partners onderzoekt de trends die een turbulent jaar beloven - en de nieuwe klantverwachtingen die de reisbranche bepalen. Voor dit jaar zal een grote vraag, meer wisselvalligheid en hoge verwachtingen het reisseizoen van 2023 gaan bepalen.
Lees verder
Verbond stelt 5 vragen aan oprichter Botenregister
Er is behalve voor snelle motorboten geen (verplichte) registratie, terwijl daar wel behoefte aan is. Het Bootregister.nl registreert alle boten en zorgt voor extra bescherming en zekerheid. Het Verbond van Verzekeraars stelt 5 vragen aan Robert Collée oprichter van het Botenregister.
Lees verder
Kennedy Van der Laan over verjaring: wacht niet op de deskundige
Wanneer vangt de korte verjaringstermijn aan bij een ondeskundige benadeelde? Deze procedure betreft een opdrachtgever die in 2009 een ontwerpbureau heeft ingeschakeld voor het ontwerp van een loods, alsook een bouwkundig adviseur voor de statische berekeningen. Na oplevering in 2010 ontstaan op enig moment problemen met de constructie. Kennedy Van der Laan gaat in op deze casus.
Lees verder
Aansprakelijkheid reisorganisatie en touroperators voor letselschade
Wat gebeurt er als letselschade wordt opgelopen na een ongeval, terwijl u met een Nederlandse reisorganisatie op vakantie was? Dan maakt het niet uit of het ongeval in Nederland of het buitenland plaatsvond; het Nederlands recht is van toepassing. Op grond van de afgesloten overeenkomst met een reisorganisator of touroperator mag u verwachtingen hebben over uw vakantie.
Lees verder
In 2022 is een stijging te zien van het aantal arbeidsongevallen
In 2022 ontving de Arbeidsinspectie meer dan 3.700 meldingen van arbeidsongevallen, een stijging van ruim 200 ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aantal overleden werknemers door een arbeidsongeval daalde echter tot 51, wat 9 minder is dan in 2021.
Lees verder
Doelstelling Energieakkoord gehaald: 6.000 megawatt windenergie op land
Eind 2022 stond er in Nederland 6.045 megawatt (MW) aan windvermogen op land. Daarmee is de landelijke doelstelling van 6.000 MW uit het Energieakkoord uit 2013 gehaald. Dat blijkt uit de nieuwe Monitor Wind op land van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze schetst jaarlijks de voortgang van windprojecten in Nederland.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716