Nieuwsoverzicht week 18
In de assurantiemarkt worden de kaarten opnieuw geschud, nieuwe M&A records
Alhoewel diverse media melden dat de gestegen rentes en marktrisicopremies leiden tot verminderde overnameactiviteiten geldt dit niet voor de markt van het verzekeringsintermediair. Uit de Overnamemonitor (een halfjaarlijks onderzoek van BHB Dullemond) blijkt dat er géén sprake is van een verminderde activiteit op overnamevlak.
Lees verder
VPV Rotterdam organiseert lezing in gebouw van VNAB
Op dinsdag 6 juni organiseert VPV Rotterdam een lezing in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum waarbij Keynote spreker Kees Dullemond u graag meeneemt in de reis naar een duurzame wereld.
Lees verder
Jack Hommel kondigt zijn pensioen aan
Jack Hommel, directeur bij Achmea NV, gaat per 1 september met pensioen. Hommel is verantwoordelijk voor de bediening van de zakelijke markt via Centraal Beheer en Avero Achmea. Hij heeft zijn vertrek aangekondigd op LinkedIn, waar hij zijn dankbaarheid heeft uitgesproken voor de samenwerking met zijn collega's en relaties.
Lees verder
Evenement Renovatie & Transformatie in de Brabanthallen
Op 23, 24 en 25 mei wordt in de Brabanthallen in Den Bosch het B2B evenement Renovatie & Transformatie gehouden voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker renoveren. Duizenden professionals uit de bouwkolom en hun opdrachtgevers bezoeken het evenement voor informatie, inspiratie, ontmoeten en zakendoen.
Lees verder
Lloyd's en Hienfeld vieren 50 jaar samenwerking
De samenwerking tussen Lloyd's of London en Hienfeld begon in 1972 met een ziektekostenverzekering voor de bank Albert de Bary & Co, tegenwoordig bekend als Deutsche Bank. Deze verzekering werd geplaatst door de bij Lloyd's geregistreerde makelaar Bellew, Parry and Raven. Zij stuurden hun Engelse collega John Vandenbosch naar Nederland vanwege zijn Nederlandse achternaam.
Lees verder
DSM en ASR Dutch Science Park Fund slaan de handen ineen
DSM en ASR Dutch Science Park Fund hebben in recentelijk bekendgemaakt dat zij de Biotech Campus Delft (BCD) verder willen ontwikkelen tot een wereldwijde koploper in biowetenschappen. Zij gaan hiervoor een langlopende samenwerking aan om het ecosysteem in Delft te laten groeien tot een unieke, wereldwijd toonaangevende campus voor biowetenschappen die de Nederlandse kennissector, duurzame voedselinnovaties en de bio-based economie aanjaagt.
Lees verder
Peter Kegel benoemd tot Managing Director van DUAL Benelux
DUAL Benelux heeft Peter Kegel benoemd tot Managing Director van DUAL Benelux. Vanuit de nieuwe vestiging in Rotterdam. wordt de Benelux markt bediend en is DUAL nu aanwezig in 13 Europese landen.
Lees verder
DNB-College over de toekomst van betalen met Olaf Sleijpen
Betalen doen we allemaal, het is net zo gewoon als fietsen. Maar hoe werkt die wereld van betalen? En met welke ontwikkelingen moet je rekening houden? Op 12 mei gaat Olaf Sleijpen in op deze en andere vragen tijdens het DNB-college over de toekomst van betalen. Van cash tot crypto’s en van stablecoins tot de digitale euro: het komt allemaal aan bod.
Lees verder
Eerste lustrum MAB met mini-symposium
Het Medisch Advies Bureau (MAB) in Amsterdam bestaat vijf jaar. Dit eerste lustrum wordt gevierd met een mini-symposium voor bestaande en potentiële nieuwe opdrachtgevers, op 16 mei in Amsterdam. MAB verzorgt in letselschadezaken het medisch adviesrapport dat noodzakelijk is voor het bepalen van de klachten en beperkingen van een letselschadeslachtoffer.
Lees verder
Bijna 180.000 appende bestuurders beboet
Als bestuurder met je telefoon bezig zijn, terwijl je aandacht eigenlijk volledig op de weg moet zijn. Dat kan en mag niet. Vorig jaar heeft de politie 179.295 verkeersdeelnemers een bekeuring gegeven voor het vasthouden van een mobieltje. "Een forse stijging ten opzichte van 2021. Met dit gedrag breng je niet alleen jezelf, maar ook andere mensenlevens in gevaar", waarschuwt Paul Broer, portefeuillehouder verkeer bij de politie.
Lees verder
Marcel van Dijk directeur strategisch advies bij MarshBerry International
Marcel van Dijk (49) maakt de overstap van verzekeraar Aegon naar MarshBerry International in Amsterdam. De kersverse Director Strategic Consulting zegt over zijn stap: “Meer dan ooit is er behoefte aan een adviesbureau dat zich richt op groeistrategieën en M&A specifiek voor het intermediair. Vanuit Nederland verruimen we onze dienstverlening naar heel Europa.”
Lees verder
Allianz Partners zet groei voort dankzij het herstel van de reisbranche
Allianz Partners, een wereldleider in verzekeringen en hulpverlening, heeft vandaag de resultaten voor 2022 bekendgemaakt met een totale omzet van 8,2 miljard euro1 en een winst van 260 miljoen euro. De sterke resultaten van Allianz Partners in 2022 waren voornamelijk te danken aan het aanzienlijke herstel van de reisbranche als gevolg van de opheffing van de coronagerelateerde reisbeperkingen. De omzetgroei ondersteunde aanzienlijke nieuwe investeringen in digitale platforms en gezondheidszaken van Allianz Partners in 2022.
Lees verder
Aad Meijburg Chief Information Officer bij Hienfeld
Aad Meijburg gaat per 1 mei aan de slag als Chief Information Officer (CIO) bij Hienfeld. Meijburg heeft 16 jaar bij NN Investment Partners (nu Goldman Sachs) gewerkt. De laatste jaren als Chapter Lead/Executive Director. Zijn focus lag op cloud transformatie en innovatie.
Lees verder
Elektrische auto 16% duurder om te verzekeren dan benzine auto
De populariteit van elektrische auto’s blijft toenemen, maar geldt dat ook voor de autoverzekeringpremie voor deze auto’s? Een elektrische auto verzekeren is gemiddeld bijna 16 procent duurder dan een verzekering voor een benzine auto met een vergelijkbare waarde, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.
Lees verder
XOLUTIONS neemt expertisebureau TEB over
Het Belgische expertisebureau XOLUTIONS BV heeft opnieuw een kantoor in België overgenomen. Vanaf 1 mei wordt expertisebureau TEB toegevoegd aan XOLUTIONS BV België.
Lees verder
Extra uitgaven voor Groningen, Toeslagen, gemeenten en provincies
Op 28 april is de Voorjaarsnota 223 bekendgemaakt, daarin staat dat het kabinet voor de komende jaren ruim 22 miljard euro beschikbaar stelt om recht te doen aan het leed van de getroffen bewoners in het aardbevingsgebied. Verder maakt het kabinet 1,3 miljard euro extra vrij voor de hersteloperatie Toeslagen.
Lees verder
Deze week valt de nieuwe SCHADE magazine in de bus
Deze week valt de nieuwe editie van SCHADE magazine in de bus. Met in dit nummer aandacht voor personenschade van onder andere Letselschade.com, Sedgwick. LO, LetselLab, JBL&G en meer Interessante artikelen uit de schadebranche.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716