Nieuwsbrief week 16
Genomineerden van de VNAB young talent award 2023
Tot vrijdag 3 maart konden branchegenoten jong talent binnen hun organisatie voordragen als genomineerden voor de VNAB young talent award. Het gaat daarbij niet om een aanstormend talent, maar om young professionals die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geleverd. De genomineerden zijn nu door de VNAB bekendgemaakt.
Lees verder
Door wie worden we aangevallen?
En hoe verdedigen wij onszelf? Deze vragen staan centraal tijdens het Leaders in Finance Cyber Security Event 2023 op 25 mei in Soesterberg. Interessant voor IT- en cyberspecialisten, directieleden, managers en beleidsbepalers die zich bezighouden met sustainable finance.
Lees verder
Kifid lost helft van de klachten op met bemiddeling
In 2022 heeft Kifid in totaal 3.020 klachten van consumenten over hun financiële dienstverlener inhoudelijk behandeld. Hiervan zijn 1.469 klachten opgelost met inzet van bemiddeling of schikking, een oplossing naar tevredenheid van zowel de consument als de financiële dienstverlener. In 1.164 klachtzaken is een uitspraak gedaan. In 250 klachtzaken is de consument deels of geheel in het gelijk gesteld; in 914 klachtzaken was de klacht van de consument ongegrond.
Lees verder
Uitbreiding Europese emissiehandelssysteem met scheepvaart
Georgette Boele is Senior Econoom Sustainability bij het Economisch Bureau van ABN AMRO en maakt onderdeel uit van het Sustainability Research Team. In deze rol is zij verantwoordelijk voor de vertaalslag van beleid naar de economische implicaties. Georhette heeft een artikel geschreven wat de toetreding tot het Europese emissiehandelssysteem (ETS) betekent voor de scheepvaart.
Lees verder
Stijging van aantal fietsongelukken met ernstig letsel
De afgelopen tien jaar is het aantal fietsers dat bij een ongeluk ernstig gewond is geraakt met bijna een derde toegenomen. Dat concludeert kenniscentrum VeiligheidNL na onderzoek. In 2022 was bijna de helft van de fietsslachtoffers ouder dan 55 jaar.
Lees verder
Romeins afval schoner met scheidingsinstallaties
Sinds begin april wordt wekelijks 900 tot 1800 ton huisvuil uit Rome verbrand door het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam. Op het eerste gezicht lijkt dit extra vervuiling op te leveren, maar het tegendeel is waar. Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat dit leidt tot milieuwinst omdat het transport en verbranden van afval in Amsterdam minder vervuilend is dan storten in Rome, mits de hoeveelheid plastic niet te hoog wordt.
Lees verder
MS Amlin en Differ Solutions bundelen krachten met nieuwe aanmeldtool
Verzekeraar MS Amlin zet samen met softwarespecialist Differ Solutions een nieuwe aanmeldtool in de markt. De tool, die gericht is op de garageverzekeringen, is een alles-in-een oplossing waarin alle soorten voertuigen 24/7 aangemeld kunnen worden. Door de gepersonaliseerde functionaliteiten is de software minder foutgevoelig dan bestaande oplossingen.
Lees verder
Grote verschillen in de dekkingen van caravanverzekeringen
Een nieuwe caravan is een fikse investering, waar de eigenaar doorgaans lang plezier van wil hebben. Dat plezier wordt vergald als de caravan door schade als verloren moet worden beschouwd. Een goede verzekering biedt dan uitkomst. Onderzoek door MoneyView laat zien dat er na de eerste jaren aanzienlijke verschillen zijn in wat verzekeraars in zo’n situatie uitkeren.
Lees verder
VWE Automotive neemt Cargo Holding B.V. over
VWE Automotive heeft overeenstemming bereikt met Claudia en Nathalie Bakkenes over de overname van de Cargo Holding B.V. Beide bedrijven gaan hun krachten bundelen.
Lees verder
Waar heb je recht op bij een bedrijfsongeval?
Je bent al jaren met veel plezier aan het werk bij een bouwbedrijf en op een dag gaat het mis: je struikelt over een losliggende kabel en valt van een ladder. Er verschillende vormen van compensatie mogelijk bij een bedrijfsongeval. In dit artikel bespreekt Letschade.nl waar je recht op hebt en hoe je dit kunt claimen.
Lees verder
Leaserijder twijfelt: ‘elektrische auto te duur’
De toekomstige keuze voor een elektrische auto is voor veel leaserijders zeker niet vanzelfsprekend. Bijna driekwart van de leaserijders overweegt bij een volgende auto een hybride of zelfs opnieuw voor een traditioneel aangedreven auto te kiezen. Vooral leaserijders met relatief lage inkomens verwachten financieel niet te kunnen kiezen voor elektrisch. Dit blijkt uit onderzoek* onder leaserijders in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).
Lees verder
Woensdag 19 april: Dag van de Fietshelm
Op woensdag 19 april 2023 vindt de tweede nationale Dag van de Fietshelm plaats. Het doel van deze dag is om het belang van de fietshelm onder de aandacht te brengen bij jong en oud, en zo de kans op hersenletsel na een fietsongeluk te verkleinen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716