Nieuwsbrief week 14
SCHADE magazine wenst u een fijne Goede Vrijdag en vrolijk Pasen
Vanwege Goede Vrijdag wordt deze week alleen vandaag een nieuwsbrief verzonden en volgende week vrijdag 14 april een uitgebreid nieuwsoverzicht. Het team van SCHADE magazine wenst u een heerlijk paasweekend!
Lees verder
Context en Interlloyd Averij bundelen krachten
Context B.V. en Interlloyd Averij B.V. werken met ingang van 1 april 2023 nauw samen. Hiertoe hebben beide bedrijven onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend.
Lees verder
Dolmans Groep versterkt positie door toetreding Van Lierop
Per vandaag voegt Van Lierop zich bij de Dolmans Groep. De jarenlange ervaring en expertise van Van Lierop op het gebied van conserveren en herstellen van hout en verdrijven van vocht in (monumentaal)vastgoed maken hen een waardevolle aanvulling in de groep van specialistische bedrijven. Deze samenwerking is een belangrijke stap vooruit in het versterken van de positie van Dolmans als dienstverlener en het nog beter bedienen van de klanten.
Lees verder
+35 cursussen over Aansprakelijkheid, (letsel)schade en verzekering
Zorg dat u goed voorbereidt bent in lopende en nieuwe (letsel)schadezaken en volg een cursus van Studiecentrum Kerckebosch. Praktisch en inspelend op de actualiteit. Accreditatie NIVRE PE- en/of NOvA PO-punten. Aanbod op locatie, online en on demand.
Lees verder
Assurantie Hockey Toernooi vrijdag 30 juni
Op vrijdag 30 juni staat er weer een sportief evenement gepland. Young InSurance organiseert dan namelijk het negende Assurantie Hockey Toernooi bij Leonidas te Rotterdam waarbij iedereen uit de branche - jong en oud - van harte welkom is. De VNAB stelt dit jaar ook weer een hockeyteam samen. Wil je met het VNAB team meedoen dan kun hiervoor tot en met 10 mei inschrijven.
Lees verder
Met innovatieve samenwerking beter fraude signaleren
Overal komt fraude voor en – helaas – ook bij, de uitvoering van het Waarborgfonds Motorverkeer, de Vereende. Het Waarborgfonds is bedoeld voor iedereen die door een motorvoertuig schade heeft geleden en daarmee niet terecht kan bij de eigen verzekeraar. De schademeldingen variëren van een gedeukte bumper tot blijvend lichamelijk letsel. Maar het Waarborgfonds is niet bedoeld voor onterechte betalingen.
Lees verder
Verbond van Verzekeraars organiseert Schademiddag op woensdag 7 juni
Na het grote succes van vorig jaar organiseert het Verbond van Verzekeraars op 7 juni opnieuw een Schademiddag, hét netwerkevent voor de schadebranche! Je wordt bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen en actualiteiten in de schademarkt. Zorg dat je er bij bent; in één middag ben je helemaal bijgepraat op actuele marktvraagstukken bij dé ontmoetingsplek voor schadeprofessionals.
Lees verder
Groep gedupeerde toeslagenouders scherper in beeld door tijdelijke wet
Een tijdelijke wet moet beter inzicht geven welke gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagaffaire te maken hebben gehad met de uithuisplaatsing van hun kind. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel hierover van minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming. Als er beter zicht is op deze gedupeerden, kunnen ze gericht worden benaderd voor hulp en kosteloze rechtsbijstand van een advocaat.
Lees verder
Financieel adviseur versterkt relatie met bestaande klant
Financieel adviseurs hebben het afgelopen jaar meer werk gemaakt van actief klantbeheer. Het aandeel adviseurs dat op dit aspect op een hoger volwassenheidsniveau opereert, is licht gestegen, zo blijkt uit onderzoek van de Stichting Actief Klantbeheer.
Lees verder
Drenthe heeft oudste weggebruikers van Nederland; Noord-Holland jongste
In Zeeland wonen gemiddeld de meeste inwoners onder de achttien jaar met een autorijbewijs. De oudste weggebruikers? Die wonen in Drenthe. Dit komt naar voren uit een analyse van Moby op basis van de meest recente CBS data.
Lees verder
Van Dam nieuwe voorzitter Onderzoeksraad voor Veiligheid
De Rijksministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid om mr. C.J.L. (Chris) Van Dam voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De benoeming gaat in 1 mei 2023 voor een periode van vier jaar.
Lees verder
VNAB mentoring programma 2023
Match InSurance, het organisatie overstijgende mentoring programma van de VNAB, gaat weer van start. Tijdens dit programma worden young en senior professionals van verschillende type leden aan elkaar gekoppeld. Wil je deelnemen als mentor of mentee? Je kunt tot en met 28 april inschrijven.
Lees verder
Nieuwe woonvormen nu verzekerd bij Aegon
Aegon lanceert vandaag 4 april 2023 de nieuwe Aegon Opstal- en Inboedelverzekering. Niet alleen zijn consumenten standaard beschermd tegen onderverzekering, ook andere niet-traditionele woonvormen vallen onder de dekking. Zo speelt de verzekeraar onder andere in op de trend van nieuwe, opkomende (samen)woonvormen die ontstaan door de krapte op de woningmarkt.
Lees verder
Licent Groep benoemt Ralph van Helden tot CEO en trekt Lennart Haar aan
Ralph van Helden is begin deze week gestart als CEO bij de Licent Groep, een coöperatie van onafhankelijke assurantieadviseurs, terwijl Lennart Haar gestart is als Acceptant Volmacht Zakelijk.
Lees verder
Onderverzekering ligt vandaag de dag op de loer
Door de wereldwijde ontwikkelingen zijn de prijzen voor grondstoffen en materialen enorm gestegen, en helaas blijven deze prijzen nog verder stijgen. Deze situatie vraagt om sneller bijsturen en aanpassingen doorvoeren, vooral als men onderverzekering wil voorkomen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716