Nieuwsoverzicht week 12
Selles & van Dijk Experts breidt uit met Rotgans Scheepsadviesbureau
Expertisebureau Selles & van Dijk Experts heeft per 1 maart de activiteiten van Rotgans Scheepsadviesbureau overgenomen. Met deze overname heeft Selles & van Dijk, een one-stop-shop voor taxaties, schade-expertises, inspecties en vooropnames in de plezier- en binnenvaart, nóg meer slagkracht waardoor het bureau verzekeraars en scheepseigenaren nog beter kan bedienen.
Lees verder
Magisch Marktevenement op donderdag 8 juni
Vorig jaar organiseerde Raetsheren samen met EMN een sportief evenement in de verzekeringsmarkt. Samen met een enthousiaste groep van 250 sportievelingen is er een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel. Dit jaar staat het Magisch Marktevenement gepland op donderdag 8 juni, de opbrengst van het evenement gaat dit keer naar Villa Pardoes.
Lees verder
Patrick van Duijnhoven commercieel directeur Bovemij
Onlangs maakte Bovemij bekend dat ze de samenstelling van de Raad van Bestuur hebben aangepast om de organisatie slagvaardiger en wendbaarder te maken. CEO Hans Coffeng neemt de portefeuille commercie van Mas over en Patrick van Duijnhoven gaat als commercieel directeur de commerciële organisatie aansturen.
Lees verder
Als eerste getest voor Lithium Ion brand: De Seefion 16/20 accukluis
Het gevaar van Lithium Ion branden wordt steeds bekender. Er zijn inmiddels verschillende partijen in de markt die accu-opslagkasten aanbieden. Partijen die stellen dat deze de kracht van een accubrand en eventuele ontploffing kunnen weerstaan. In afwezigheid van concrete Europese regelgeving en de beschikbaarheid van testresultaten is het niet duidelijk of alle aangeboden kasten veilig zijn.
Lees verder
Annelou de Groot Head of Netherlands Cushman & Wakefield
Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield kondigt Annelou de Groot aan als Head of Netherlands. Zij volgt Jeroen Lokerse op. Na 10 jaar leiding te hebben gegeven aan de Nederlandse activiteiten, maakt Lokerse de overstap naar een wereldwijde rol binnen het bedrijf als Head of Product Innovation.
Lees verder
Geslaagd surprise-event voor RABS leden
Dat de Rotterdamse Assurantie Bank Sociëteit (RABS) nog steeds springlevend is blijkt wel uit het feit dat zich inmiddels ook diverse jongeren uit het vakgebied hebben aangesloten. Tijdens het jaarlijkse surprise-event heeft de Rotterdamse assurantieclub de leden en sponsoren verrast met een bezoek aan Remastered en een diner in een authentieke gerestaureerde tram uit 1969.
Lees verder
Michiel Tjepkema hoogleraar Overheidsaansprakelijkheid en mijnbouwschade
Het College van bestuur van de Open Universiteit in Heerlen heeft Michiel Tjepkema benoemd tot hoogleraar Overheidsaansprakelijkheid en mijnbouwschade bij de faculteit Rechtswetenschappen. De benoeming is ingegaan per 1 maart 2023.
Lees verder
Voorstellen voor mildere, menselijkere en makkelijkere schadeafhandeling
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft de maatschappelijke organisaties en de overheid een vergaand pakket met voorstellen aangeboden waarmee de schadeafhandeling milder, menselijker en makkelijker kan worden. Het geheel omvat een hersteloperatie die de komende jaren miljarden euro’s aan extra schadevergoedingen betekent.
Lees verder
De Vereende zet stap op het gebied van klantgerichtheid en duurzaamheid
De Vereende gaat een samenwerkingsverband aan met MainPlus om klanten met een inboedel en/of opstalverzekering beter te kunnen bedienen. Deze klanten kunnen namelijk voortaan ook kiezen voor Duurzaam schadeherstel.
Lees verder
VNAB Podcast: Verzilveren van data
In de twaalfde aflevering van de VNAB podcast staat het verzilveren van data centraal. Tijdens deze aflevering gaan Michelle Broekhuis (Quintes Insurance Brokers), Roger Hendriks (Fenêtre) en Christy van Buren (VNAB) met presentator Maarten Bouwhuis in gesprek over gestructureerde data. Wat is gestructureerde data? Wat is het belang van de juiste inzet van data en hoe kunnen we hiermee een meer efficiënte markt creëren? U hoort het in deze podcast!
Lees verder
a.s.r. publiceert jaarverslag en klimaatverslag 2022
ASR Nederland N.V. (a.s.r.) heeft haar jaarverslag en klimaatverslag 2022 gepubliceerd. Het geïntegreerde jaarverslag gaat in op zowel de duurzaamheidsprestaties als de financiële prestaties van a.s.r. in 2022. Dit jaar publiceert a.s.r. wederom een separaat klimaatverslag met als doel om de uitgangspunten en activiteiten rond klimaat te beschrijven voor stakeholders. In het klimaatverslag gaat a.s.r. in op de klimaatrisico’s voor eigen activiteiten, klanten en de maatschappij in het algemeen.
Lees verder
1 op de 10 overweegt verzekeringen op te zeggen vanwege inflatie
Met stijgende prijzen voor boodschappen, benzine en energie, vinden steeds meer Nederlanders het belangrijk om te zoeken naar manieren om te besparen op de uitgaven. Zo kijkt 61% van de Nederlanders vanwege de inflatie nog eens kritisch naar de vaste lasten per maand. Dat blijkt uit onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct.
Lees verder
Jacqueline Krijgsman, directeur en partner Meijers Credit overleden
Jacqueline Krijgsman is op 23 maart 2023 op 54 jarige leeftijd overleden. De afgelopen weken is duidelijk geworden dat zij ongeneeslijk ziek was. De collega’s van Meijers en Meijers Credit zijn intens verdrietig door haar vroegtijdige overlijden.
Lees verder
Eerste zorgmedewerker wint long covid rechtszaak
Voor het eerst heeft een rechter in Nederland een zorgwerkgever aansprakelijk gesteld voor de financiële gevolgen van een coronabesmetting van een medewerker. Volgens Zorgvisie, een platform voor beleid en management in de zorg, heeft de kantonrechter in Amsterdam de werkgever van een 28-jarige verpleegkundige aansprakelijk gesteld voor haar long covid, waar ze nog steeds last van heeft.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716