Nieuwsbrief week 12
Klimaatplannen banken, verzekeraars en pensioenfondsen schieten tekort
Volgens de Eerlijke Geldwijzer nemen Nederlandse financiële instellingen, waaronder banken, verzekeraars en pensioenfondsen, onvoldoende maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De organisatie heeft deze instellingen beoordeeld en geeft ze allemaal een onvoldoende voor hun klimaatplannen. De instellingen moeten volgens het keurmerk duidelijkere doelen stellen en deze ook sneller nastreven.
Lees verder
Test uw kennis over letselschadeberekeningen
Om een (letsel)schadeberekening goed te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk dat u ook over rekenkundige basiskennis beschikt. Test uw kennis hierover en doe mee met de ‘Kerckebosch Test Letselschadeberekeningen’. Bekijk ook ons cursusaanbod hierover.
Lees verder
Veel aanbod voor ouderen die autoverzekering willen afsluiten
Ouderen die een autoverzekering willen afsluiten, kunnen uit genoeg verzekeraars kiezen. Bij driekwart van de aanbieders kunnen oudere automobilisten terecht. En dat aantal is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Dat stelt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, in een studiogesprek bij consumentenprogramma Radar.
Lees verder
Gebruik van de fiets naar het werk in 2022 sterker gestegen dan van de auto
Uit het Landelijk Reizigersonderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is gebleken dat het gebruik van de fiets naar het werk in 2022 sterker is gestegen dan dat van de auto. Verkeersonveiligheid is het belangrijkste obstakel in steden om niet te kiezen voor de fiets.
Lees verder
Openclaims sluit zich aan bij Mendix ISV-programma
Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, kondigt aan dat Openclaims zich heeft aangesloten bij het Mendix independent software vendor (ISV) programma.
Lees verder
1 op de 5 Nederlanders blijft vaker thuis door inflatie
Uit onderzoek* van Autoverzekering.nl blijkt dat de hoge prijs van onder andere benzine en diesel ertoe leidt dat een op de vijf Nederlanders vaker thuisblijft om kosten te besparen.
Lees verder
HDI Global boekte in 2022 internationaal winstgevende groei
De industriële verzekeraar HDI Global SE boekte een dubbelcijferige groei van de bruto premies en een verdere verbetering van de gecombineerde ratio. Sterke prestaties op het gebied van aansprakelijkheid en onroerend goed en nieuwe activiteiten in het segment speciale risico's vormen de ruggengraat van de winstgevende groei.
Lees verder
Digitale reisinformatie biedt reizigers voordelen, maar leidt soms ook af
Veel reizigers ervaren voordelen van persoonlijke digitale reisinformatie bij het reizen met de auto of het ov. Maar er zijn ook aandachtspunten. Zo kunnen autoreizigers (door de informatie) worden afgeleid tijdens hun rit en zijn niet alle reizigers digitaal vaardig. Dit blijkt uit de KiM-publicatie ‘Digitale reisinformatie: gebruik en gepercipieerde effecten bij auto- en ov-reizen’.
Lees verder
Studenten denken mee over hoe verzekeringsklant geen cyberslachtoffer wordt
Het is bemoedigend om te zien dat studenten betrokken zijn bij het bedenken van manieren om verzekeringsklanten te helpen zich te beschermen tegen cyberaanvallen en te voorkomen dat ze slachtoffer worden van deze dreiging.
Lees verder
Drones en verzekeren: een ontdekkingstocht waarin Achmea graag voorop loopt
Achmea is op het eerste gezicht een vreemde partner van Amsterdam Drone Week (21-23 maart 2023). Wat moet een verzekeringsmaatschappij immers met drones? “Veel”, zegt innovatiemanager Jeroen Bartelse van Achmea. “Als verzekeraar zijn we erg geïnteresseerd in de ontwikkeling van drones omdat er zoveel verandert. Willen we bijvoorbeeld vliegende auto's verzekeren? Of gebouwen met een landingsplatform voor drones?”
Lees verder
VOLGENDE WEEK VERSCHIJNT DE NIEUWE VACATURE SPECIAL
Volgende week wordt de nieuwe VACATURE SPECIAL verzonden. Zijn er vacatures die u graag onder de aandacht wil brengen? Neem dan contact met 040-842 87 16 of mail naar info@schade-magazine.nl
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716