Nieuwsoverzicht week 11
Zieke medewerker kost gemiddeld € 250 per dag
Burn-out, stress en depressies behoren tot de voornaamste beroepsziekten in Nederland. Uit onderzoek van TNO i.s.m. CBS is gebleken dat het aantal verzuimdagen veroorzaakt door werkstress is gestegen van 9,4 miljoen verzuimdagen in 2020 naar 11 miljoen verzuimdagen in 2021. De verzuimkosten alleen al tegen werkstress bedroegen voor werkgevers in 2020 2,8 miljard euro.
Lees verder
Lokaal ondernemerschap, daar sta je niet alleen in
Er zit veel perspectief in de toekomst! ‘Perspectief’ is bewust gekozen als het centrale thema van de ronde tafel bijeenkomsten die Nh1816 en De Goudse onlangs gezamenlijk organiseerden. Een middag voor financieel advies ondernemers die meer kansen dan uitdagingen zien om als ‘local hero’ zelfstandig toegevoegde waarde te bieden en samen met bovengenoemde verzekeraars de toekomst in willen.
Lees verder
Gevolgen van failliete banken blijft naar verwachting binnen de perken
Het Amerikaanse DBRS Morningstar, ‘s werelds vierde grootste kredietbeoordelaar, verwacht dat de gevolgen na het faillissement van twee Amerikaanse banken binnen de perken blijven, hoewel de risico's voor de vooruitzichten wel zijn toegenomen. Langdurige volatiliteit op de financiële markten zou de economische vooruitzichten van de EU kunnen aantasten.
Lees verder
Eye Underwriting brengt cyberverzekering voor mkb binnen handbereik
Eye Underwriting maakt als eerste in Europa iedere organisatie verzekerbaar voor cyberincidenten. Door de cyberverzekering te koppelen aan de beveiligingsoplossing Cyberguard van Eye Security, blijft het risico beheersbaar. Daarmee gaat Eye Underwriting dwars in tegen de huidige trend waarbij veel verzekeraars door de enorme toename van cyberaanvallen het risico te groot vinden om bedrijven nog langer te kunnen verzekeren tegen schade door cyberincidenten. “We keren met ons innovatieve verzekeringsproduct de trend.”
Lees verder
Minister Harbers presenteert ontwikkelagenda automobiliteit
De auto is Nederlands populairste vervoermiddel. In Nederland rijden zo’n 9 miljoen personenauto’s rond. Deze rijden zo’n 70% van alle afgelegde kilometers in Nederland en 43% van alle verplaatsingen. Minister Harbers maakt vandaag zijn Ontwikkelagenda Automobiliteit openbaar, waarin hij oproept de auto de ruimte te blijven geven, in alle delen van ons land. De auto wordt steeds slimmer, schoner en veiliger en heeft ook in de toekomst een belangrijke rol in de bereikbaarheid van Nederland. Voor iedereen op elke plek.
Lees verder
FERMA seminar 'The Roadmap to Strategic Risk Management'.
Op 16 en 17 oktober organiseert FERMA in het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen een seminar met het thema, 'The Roadmap to Strategic Risk Management'. Het seminar is een educatief evenement georganiseerd door Europese risicomanagers voor Europese risicomanagers. Het seminar is beperkt tot 250 deelnemers om een optimaal kader te bieden voor de uitwisseling van ervaringen tussen professionals.
Lees verder
Werkbezoek aan Dienst Landelijke Recherche
Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdag 14 maart met minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid een werkbezoek gebracht aan de Dienst Landelijke Recherche, onderdeel van de Landelijke Eenheid. Deze opsporingsdienst bestrijdt, samen met andere politie-eenheden, onder meer grensoverschrijdende zware georganiseerde criminaliteit, cybercrime en terrorisme, die een bedreiging vormen voor een veilige samenleving en democratische rechtsstaat.
Lees verder
HARPER Insurance|Benefits neemt Struik Financial Consulting over
HARPER Insurance|Benefits BV uit Amsterdam neemt Struik Financial Consulting uit Almere over.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716