Nieuwsoverzicht week 08
NIVRE Klachtenloket van De Geschillencommissie succesvol gestart
Om de onafhankelijke positie van het NIVRE te benadrukken is de manier waarop klachten worden behandeld met ingang van 1 september 2022 fors veranderd. Klachten over het gedrag van een expert of expertisebureau komen nu namelijk niet meer bij het NIVRE zelf binnen, maar worden behandeld door het Klachtenloket van De Geschillencommissie, een door de overheid geaccrediteerde klachten- en geschilleninstantie.
Lees verder
Meer dan 8 miljoen verkeersovertredingen in 2022
Er zijn 8.153.043 verkeersovertredingen geconstateerd in 2022 op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is meer dan een jaar eerder, toen werden 8.024.118 verkeersboetes opgelegd. Dat is een stijging van 1.6%.
Lees verder
Opsporen, adviseren en behandelen van verzekeringsfraude
Bij verzekeringsfraude zijn er volop risico’s en aandachtspunten. Zorg dat u alle kennis paraat hebt! Met het cursusaanbod van Kerckebosch leert u alles over verzekeringsfraude en bewijs, privacy, gegevensuitwisseling, interviewtechnieken en scenariodenken. Lees verder >
Lees verder
Michiel van Vugt nieuwe voorzitter Stichting Actief Klantbeheer
Michiel van Vugt wordt per 1 maart aanstaande de nieuwe voorzitter van de Stichting Actief Klantbeheer (AKB). De stichting streeft naar het vergroten van de financiële gezondheid van consumenten door het verhogen van de intensiteit en het niveau van relatieonderhoud door financiële dienstverleners. De stichting voorziet die dienstverleners van informatie, opleidingen en praktische handvatten.
Lees verder
Mirjam Terhorst treedt af en Jack Hommel in Raad van Toezicht SMF
Woensdag 8 februari droeg Mirjam Terhorst haar rol als toezichthouder over aan Jack Hommel, die als algemeen lid toe zal treden tot de Raad van Toezicht van Stichting MKB Financiering.
Lees verder
Turien & Co. en AnsvarIdéa geven standaard een cyberdekking
Turien & Co. kwam 10 jaar geleden als een van de eerste partijen in Nederland met een cyberverzekering voor het MKB. Sinds 2019 verkenden zij al met een eerste verzekeringsproduct de mogelijkheden voor een particuliere cyberverzekering. Omdat ze geloven in het nut en de noodzaak van een particuliere cyberverzekering, geven Turien & Co. en AnsvarIdéa nu alle klanten standaard een cyberdekking op de inboedelverzekering.
Lees verder
Solide resultaten 2022, voorbereiding combinatie Aegon Nederland op koers
2022 was in vele opzichten een bewogen jaar. Geopolitieke spanningen, dalende beurzen, de stijgende rente en inflatie drukten wereldwijd hun stempel op 2022. Ondanks de impact hiervan op het resultaat, rapporteert a.s.r. een goed jaar.
Lees verder
Alicia breidt samenwerking met HeadFirst Group uit naar België
Alicia, gespecialiseerd in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor freelancers, breidt de samenwerking met HR-techdienstverlener HeadFirst Group uit naar België. Na het partnership met Roamler is dit de tweede samenwerking op de Belgische markt, waarmee Alicia haar missie verder onderstreept: onderverzekering van freelancers in Europa oplossen.
Lees verder
Gegevensdeling stevig geborgd voor privacy en veiligheid
Heldere grondslagen en stevige waarborgen voor gegevensuitwisseling door samenwerkingsverbanden zijn nodig ter bescherming van onze persoonsgegevens, voor onze veiligheid en de rechtsstaat. Onduidelijkheid over het delen van informatie zorgt nu vaak voor een patstelling.
Lees verder
Sven van Essen gestart bij Crawford & Company
Sven van Essen RA is per 1 februari gestart bij Crawford & Company waar hij als expert de afdeling Crawford Forensic Accounting Services is gaan versterken.
Lees verder
4 tips voor een veilige autorit naar je wintersportbestemming
Voor veel Nederlanders is het nu aftellen tot de wintersport weer gaat beginnen. Traditiegetrouw gaan duizenden Nederlanders deze voorjaarsvakantie met de auto richting de sneeuw. Maar waar moet je nu op letten als je met de auto over de besneeuwde bergwegen rijdt? Online verzekeraar Allianz Direct deelt een aantal tips voor een veilige roadtrip richting de sneeuw.
Lees verder
Luuk de Vos nieuw RvC-lid van Vrieling Adviesgroep
Luuk de Vos wordt vanaf 1 maart lid van de Raad van Commissarissen van Vrieling Adviesgroep. Zijn ruime ervaring in de financiële dienstverlening is van toegevoegde waarde voor Vrieling. De Vos is benoemd vanuit de aandeelhouder Gerrit Jan Vrieling, die in februari als commissaris zal terugtreden.
Lees verder
Pop-up Memory Recall met SmartPhort en Stellar® Data Recovery
Schade/expertise bedrijf SmartPhort staat vanaf woensdag 22 februari tot en met zondag 26 februari samen met Vodafone voor u klaar in de Pop-Up store op het stationsplein in Utrecht in het kader van een speciale terugroepactie: haal waardevolle herinneringen van gebruikte telefoons!
Lees verder
Een historische mijlpaal!
De eerste geslaagde deelnemers van de 1e lichting van de Beroepsopleiding Personenschade ontvingen deze week hun welverdiende diploma! Zij mogen zich vanaf nu Gecertificeerd Letselschadedeskundige noemen. Daarnaast voldoen zij met het succesvol behalen en afronden van het studiejaar aan het deskundigheidsvereiste van het NIVRE registerschap! Dit betekent dat de geslaagde kandidaten zich kunnen inschrijven bij het NIVRE!
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716