Nieuwsbrief week 07
Verzekeraars willen dat iedereen verzekerd is tegen grote overstromingen
Elke Nederlander zou zich vanaf 2025 moeten kunnen verzekeren tegen de gevolgen van een grote overstroming. Dat is nu nog niet mogelijk maar het hoogwater in Limburg heeft de ogen geopend.
Lees verder
Trends en kansen in vogelvlucht: Warranty & Indemnity Insurance
De afgelopen jaren heeft de Warranty & Indemnity (W&I) verzekering zich vastgebeten in de Nederlandse M&A-praktijk en is 'here to stay'. Verzekeraars spelen in op een M&A markt die sinds jaren wordt gedomineerd door verkopers van ondernemingen. In deze bijdrage bespreekt Kennedy Van der laan in vogelvlucht een aantal trends die in 2022 zijn opgevallen en lichten de kansen toe die deze trends bieden voor verzekeraars om in 2023 op in te haken.
Lees verder
Alles over het verzekeringsrecht bij OSR juridische opleidingen
Ben jij beginnend juridisch professional op het terrein van aansprakelijkheid en verzekering? Behandel je verzekeringskwesties of moet je je af en toe over een verzekeringspolis buigen? Kennis van het verzekeringsrecht en polisrecht is van groot belang. Deze vind je in de tweedaagse basiscursus verzekeringsrecht bij OSR juridische opleidingen.
Lees verder
Afvalverwerking duurzaam verzekeren
Op initiatief van het Verbond hebben branches en bedrijven in de afvalverwerking en recycling, verzekeringsadviseurs en verzekeraars met elkaar gesproken over de (nieuwe) brandrisico’s in deze sector en de verzekerbaarheid ervan.
Lees verder
Schadeafdeling Zurich NL neemt deel aan Business Challenge van Make-A-Wish
Op 6 april a.s. neemt de schadeafdeling van Zurich NL als team deel aan de Business Challenge van Make-A-Wish. De stichting Make-a-Wish vervult de liefste wensen van ernstig zieke kinderen.
Lees verder
Europa Group en Bank Millennium sluiten 10-jarige overeenkomst
Europa Group, een dochteronderneming van HDI International AG (Talanx) en Bank Millennium sluiten een tienjarige exclusieve bankverzekeringsovereenkomst. Als onderdeel van de transactie verwerft Europa Group 80% van de aandelen.
Lees verder
Rosalinde Montulet naar Kennedy Van der Laan
Vanaf deze maand versterkt Rosalinde Montulet het team Verzekeringen & Aansprakelijkheid van Kennedy Van der Laan. De afgelopen jaren werkte zij als advocaat bij Nysingh, waar zij zich specialiseerde in verzekering, aansprakelijkheid, logistiek en transport. Rosalinde gaat zich in het bijzonder bezighouden met materiële (technische) schades, in relatie tot verschillende verzekeringspolissen (AVB, Property, BA, CAR etc.).
Lees verder
Schikking in de zaak van intellectuele eigendom van ooglaserapparaten
Alcon Vision, wereldwijde leider in oogzorg, heeft een schikkingsovereenkomst gesloten met J&J Surgical Vision Inc. onderdeel van Johnson & Johnson en zal eenmalig 199 miljoen dollar betalen om de juridische strijd te beslechten over de intellectuele eigendom van de ooglaserapparaten van de bedrijven.
Lees verder
UBO-toetsing: hoe nu verder?
Op 22 november 2022 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie uitspraak gedaan in een prejudiciële zaak over het Luxemburgse UBO-register. De uitspraak gaat over de verplichte openbaarheid van bepaalde gegevens betreffende uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s) van vennootschappen en andere juridische entiteiten.
Lees verder
EURO-motive treedt toe tot netwerk van CTA Consulting
CTA Consulting, leverancier van software-producten voor de automotive en autoschadebranche, breidt haar assortiment uit met software voor de afhandeling van autoruitschades. Deze uitbreiding is het resultaat van de toetreding van EURO-motive toe tot het netwerk van CTA.
Lees verder
Steeds meer cyberaanvallen: voorbereiding essentieel
Steeds meer organisaties worden getroffen door cyberaanvallen. Onder andere de oorlog in Oekraïne speelt hierin een grote rol. Voor de pro-Russische hackersgroep Killnet vormen ook Nederlandse overheidsinstellingen en bedrijven een doelwit, zoals bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gebeurde afgelopen week.
Lees verder
SCHADE golfdag op donderdag 29 juni
Na het succes van vorig jaar gaan we ook dit jaar de SCHADE golfdag organiseren. Er hebben zich al 17 bedrijven aangemeld. Verzeker je bedrijf van een flight of deelname aan de golfclinic en schrijf in!
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716