Nieuwsoverzicht week 06
In 2022 heeft Stichting Salvage 5905 meldingen ontvangen
In 2022 heeft Stichting Salvage, die hulp biedt aan particulieren en zakelijk gedupeerden namens verzekeraars, in totaal 5905 meldingen ontvangen, waarbij in totaal 9202 objecten en 3297 belendingen waren betrokken. Dit is een flinke stijging ten opzichte van 2022 toen er in totaal 5321 zijn geweest.
Lees verder
Nis Bijeenkomst in het Auditorium van De Nederlandse Bank
Op donderdag 2 februari was de NIS bijenkomst in het Auditorium van De Nederlandse Bank in Amsterdam. Na de ontvangst met een heerlijk Italiaans buffet werd de bijeenkomst geopend door NIS voorzitter Inkie Stoop.
Lees verder
NVGA Marktdag woensdag 19 april
Temidden van de meest bijzondere collectie auto’s en voertuigen van Nederland, organiseert de NVGA in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars op 19 april haar Marktdag met als thema “Duurzaam Samenwerken”.
Lees verder
Nieuw: De Gedragscode Openheid Medische Incidenten
Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 7 februari 2023 heeft de heer Victor Geskes, bestuurslid van De Letselschade Raad de nieuwe Gedragscode Openheid Medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid van de Permanente Commissie GOMA, in ontvangst genomen.
Lees verder
Autoverzekering voor jonge bestuurder vaak onbetaalbaar
Een autoverzekering voor jonge bestuurders is bijna niet meer te betalen, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Gemiddeld betaalden automobilisten van 18 t/m 20 jaar in 2022 183,05 euro per maand voor autoverzekering, wat neerkomt op bijna 2.200 euro per jaar. “Voor jonge bestuurders, die doorgaans nog niet zo’n hoog inkomen hebben is een eigen auto verzekeren dus vrijwel onbetaalbaar”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen van Geld.nl.
Lees verder
Anita Buwalda start Buwalda Letselschade
Anita Buwalda NIVRE-re is onder de naam Buwalda Letselschade haar eigen bureau gestart. Zij is lange tijd werkzaam geweest bij de Politie Nederland, laatstelijk als senior jurist binnen het team Beroepsrisico, waarna zij korte tijd verbonden was aan Centramed.
Lees verder
De Vereende en RDW gaan samen onverzekerbaarheid tegen
Om onverzekerden te helpen, gaan de Vereende, RDW en assurantieadviseurs samenwerken om het verzekeren nog makkelijker te maken. Een aantal – onnodige – stappen wordt overgeslagen met als doel minder onverzekerde voertuigen in Nederland.
Lees verder
PFAS-verbod ziet levenslicht
Een Europees verbod op PFAS. Vandaag ziet het voorstel daarvoor het levenslicht. Het verbod gaat gelden voor de productie, gebruik, verkoop en import van ruim 10.000 chemische stoffen, die in duizenden producten zitten die we elke dag gebruiken. Dat is belangrijk om vervuiling van onze leefomgeving met PFAS een halt te roepen. Het Europese verbod is een initiatief van Nederland en Duitsland.
Lees verder
MNK Re zet in op EU-markten met nieuw kantoor in Polen
MNK Re Group, onafhankelijk makelaar van wereldwijde gespecialiseerde risico's bij Lloyd's, heeft MNK Re Polen gelanceerd. Met toegang tot de Lloyd's markt en de beste internationale verzekeraars en herverzekeraars, zal deze nieuwe vestiging van MNK Re Poolse klanten een toegang bieden tot internationale capaciteit en gespecialiseerde premiedekkingen.
Lees verder
Algoritmetoezicht AP van start
Op 16 januari hebben minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming), staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) en Aleid Wolfsen (voorzitter AP) het startsein gegeven voor de nieuwe activiteiten van de AP, die een impuls moeten geven aan het toezicht op algoritmes. Voor deze coördinerende, sectoroverstijgende activiteiten richt de AP de nieuwe directie Coördinatie Algoritmes in.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716