Nieuwsbrief week 06
VNAB in feeststemming vanwege jubilerend McLarens
Gisteren vond wederom de traditionele VNAB-borrel plaats op de Boompjes in Rotterdam. Ook nu weer waren velen bijeengekomen om over de ontwikkelingen in de markt te praten, om elkaar te ontmoeten en weer bij te praten. De borrel werd deze middag aangeboden door het jubilerende McLarens BV.
Lees verder
You Sure stevig op het podium door overname Klap No Risk
You Sure heeft eind januari de overname van Klap No Risk afgerond. De toevoeging van de evenementenspecialist uit Amsterdam past binnen de ambitie van You Sure om marktleider te worden in het verzekeren van media, evenementen en filmproducties, zowel voor organisatoren als voor intermediairs. Eerder versterkte You Sure zich in deze branche door de acquisitie van DSV Assurantiegroep, Elswout AssurantieGroep en De Miranda Verzekeringen.
Lees verder
Young professional in de (letsel)schade?
Kom snel op een goed kennisniveau en volg een bijeenkomst van Studiecentrum Kerckebosch. U wordt meegenomen in de belangrijkste fases en aspecten van de letselschadepraktijk. Bent u actief bij een verzekeraar, letselschadebureau of advocatenkantoor? Dan is dit cursusaanbod voor u!
Lees verder
Werknemer steelt ruim 500.000 van werkgever in twee jaar tijd
Een man van 30 jaar uit Doesburg is door justitie beschuldigd van het stelen van een half miljoen euro van zijn werkgever. Het geld werd gebruikt om zijn verslavingen aan gokken en cocaïne te financieren.
Lees verder
Aardbevingen zorgen voor dramatische situatie in Turkije en Syrië
Bij de zware aardbevingen die gisteren hebben plaatsgevonden in Turkije en Syrië zijn tot nu toe meer dan 5000 mensen om het leven gekomen. De meeste doden vielen in Turkije, waar 3419 mensen zijn omgekomen, en in Syrië is het dodental opgelopen tot boven de 1600. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat het dodental nog verder zal stijgen in de komende weken en sluit niet uit dat het uiteindelijk meer dan 20.000 slachtoffers zullen zijn.
Lees verder
Enno Wiertsema: Gek of geniaal
Eind deze week reis ik samen met een collega af naar Brussel voor een bijeenkomst van onze Europese koepelorganisatie, Bipar. Onderwerpen waarover we het gaan hebben, zijn onder andere witwassen, duurzame financiering, AI en digitalisering. Maar ook de stand van zaken rondom de Retail Investment Strategy - de beoogde herziening van de Europese regelgeving rondom vermogensbeheer - zal aan bod komen.
Lees verder
Meer regie en duidelijkheid voor slachtoffers met online hulp
Slachtofferhulp Nederland en Achmea helpen mensen met licht letsel na een verkeersongeval aan betere informatie en online hulp. Het eerste hulpmiddel is nu live: Schade in kaart. Deze online tool brengt de hulp en vergoedingen in kaart toegespitst op iemands situatie. Je kan zelf controleren waar je recht op hebt. Dat helpt mensen met licht letsel zelf de regie te houden tijdens gesprekken met de verzekeraar.
Lees verder
Adfiz webinar over Werkprogramma Duurzame Ontwikkeling
Op de Nieuwjaarsbijeenkomst is de aftrap gegeven voor het Adfiz Werkprogramma Duurzame Ontwikkeling. Donderdag 16 februari organiseert Adfiz een webinar waarin je uitgebreid wordt geïnformeerd over de inhoud van het programma zodat je weet hoe Adfiz je de komende jaren gaat ondersteunen.
Lees verder
Stephan Griffioen branchemanager Schadeherstelbedrijven BOVAG
Na een gezamenlijk wervingstraject hebben FOCWA en BOVAG Stephan Griffioen (36) bereid gevonden de BOVAG-afdeling Schadeherstelbedrijven te gaan leiden vanaf maandag 6 februari 2023.
Lees verder
Het gebruik van de hulpmotoren van vliegtuigen op Schiphol moet omlaag
Vliegtuigen die op Schiphol geparkeerd staan, na aankomst of vertrek van een vlucht, gebruiken te vaak de ingebouwde hulpmotor van het vliegtuig. De zogenoemde auxiliary power unit (APU) werkt op kerosine en veroorzaakt schadelijke uitstoot als stikstof, zwavel en (ultra)fijnstof. Ook geeft de APU geluidsoverlast. Daarom moet de APU zo min mogelijk aan staan in het belang van gezonde werkomstandigheden voor platformmedewerkers.
Lees verder
Meer ambitie nodig om economie circulair te maken
De komende jaren treft het kabinet tal van maatregelen om zuiniger en innovatiever om te gaan met grondstoffen en producten. Kleding moet veel vaker worden hergebruikt of gerecycled. Ook de bouw moet meer gaan hergebruiken. En elektronische apparaten moeten langer kunnen meegaan.
Lees verder
313 miljard dollar schade in 2022 door natuurrampen
De economische schade als gevolg van de klimaatverandering en natuurrampen bedroeg in 2022 wereldwijd 313 miljard Amerikaanse dollar. Met 50 miljard dollar was de schade in Europa hoger dan het historisch gemiddelde sinds 2000.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716